Görüş Bildir
Haberler
İngilizler Wembley'de Fransa Marşını Söyleyecek

İngilizler Wembley'de Fransa Marşını Söyleyecek

Onedio Medya
17.11.2015 - 11:14

Londra'daki ünlü Wembley Stadyumu'nda İngiltere ile Fransa arasında oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak hazırlık karşılaşması, tarihi görüntülere sahne olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris saldırılarından dört gün sonra oynanacak futbol maçında, İngiliz seyirciler Fransa ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için Fransız ulusal marşını söyleyecek.

Maçtan önce Fransa milli marşının sözleri skorborda yazılacak ve İngilizler marşı söylemeleri için teşvik edilecek.

Karşılaşma öncesi Wembley Stadyumu'nun üzerindeki dev kemere de Fransa bayrağının mavi-beyaz ve kırmızı renkleri yansıtıldı.

Stadın üzerinde lazerle Fransa bayrağı gösteriliyor; Fransız Devrimi'nin sloganları olan 'Liberté, égalité, fraternité' (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik) yazıyor.

Fransa Futbol Federasyonu, İngiltere Futbol Federasyonu'nun maçın iptal edilmesi yönündeki teklifini reddetmişti.

Paris saldırıları sonrası Fransa milli takımı oyuncularına isterlerse bu maçta forma giyemeyecekleri söylenmiş, kadrodaki 23 oyuncu da İngiltere'ye geleceklerini açıklamıştı.

İngiltere Futbol Federasyonu maça gidecek seyircileri, güvenlik önlemlerinin artırılacağı gerekçesiyle daha erken statta olmaları yolunda uyardı.

Diarra'nın kuzeni ölmüştü

Diarra'nın kuzeni ölmüştü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'teki saldırılarda hayatını kaybeden 129 kişi arasında, Fransa milli takımının oyuncularından Lassana Diarra'nın kuzeni Asta Diakite de vardı.

Bir diğer futbolcu Antoine Griezmann'ın kardeşi de, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Bataclan Konser Salonu'ndan kaçmayı başarmıştı.

Saldırganlardan biri Fransa-Almanya maçı oynanırken Stade de France'ın girişinde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmiş, Fransa ve Almanya milli takımı oyuncuları ve teknik kadroları geceyi stadyumda geçirmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0