Görüş Bildir
Haberler
İngilizceyi akıcı konuşmanın 5 yolu

İngilizceyi akıcı konuşmanın 5 yolu

Barış Korkmaz
10.07.2015 - 12:35 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 12:55

5 adımda ingilizceyi akıcı konuşma

Size sunduğumuz 5 pratik yol ile ingilizceyi akıcı konuşun, yabancı dilinizi uygulayarak geliştirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Kalıp cümleleri, standart cümleleri kullanın

1- Kalıp cümleleri, standart cümleleri kullanın

İngilizce temelde basit bir yapıdan oluşur: “özne + yüklem + nesne” Tüm komplike gramerler, kurallar ve anlam bütünlükleri bu yapının üzerine kurulur. Yapının dışına çıkmadan ekleme çıkarma yapmak, cümle ne kadar uzun olursa olsun bu yapıya sadık kalmak şartıyla yapılan değişiklikler başarılı sonuçlar verecektir. Referans noktanız bu basit kalıp olursa, üzerine ne kadar yoğun gramer eklerseniz ekleyin, cümleleri seri şekilde oluşturmak zor bir durum olmaktan çıkacaktır. Sizi “acabalardan, gereksiz takılmalardan soyutlayıp büyük avantaj ve hız kazandıracaktır.

2- İLGİ ALANLARINIZDAN BAHSEDİN

2- İLGİ ALANLARINIZDAN BAHSEDİN

Uçaklara ilginiz varsa o konuyla ilgili yazılan yazıların İngilizcesine göz atmanız, sayfadaki pratikliği ve kelime haznesini direk zihninize alacaktır. Ya da sevdiğiniz bir film, müzik, yazar, bilim adamı hakkında yazılan yazılar. İlgi duyduğunuz bilim insanının biyografisini İngilizce okuyun. Türkçesine aşina olduğunuz için algıda seçicilik, okuduğunuz o kelimeleri ve cümle kalıplarını Türkçeleriyle eşleştirip, hafızanızda yer etmesini ve bir sonraki karşılaşmanızda siz farkınızda olmadan çağrışım yapmanızı sağlayacaktır. Sevdiğiniz dizileri İngilizce altyazılarıyla birlikte izleyin. Dinleme yetiniz gelişecektir.

3- Gramere değil, kelimelere yoğunlaşın

3- Gramere değil, kelimelere yoğunlaşın

Gramer içine boğulup kalmayın. Grameri, kalıpları uygulamak için bir basamak olarak görün.

Küçük bir defter edinin, baştan sonra Tense’ler (zamanlar) kavramını, kurallarını ve diğer gramatik bilgileri tek bir çatı altında not tutun. Daha sonra öğrendiğiniz yeni kelimeleri, o kalıplardaki kelimelerle değiştirerek yeni cümle kombinleri oluşturun. Hiç farkında olmadan o cümle kalıbını ve beraberinde işinize yaracağı an kullanılmak üzere onlarca cümle öğrenmiş olursunuz.

4- Doğru materyallerle çalışın

4- Doğru materyallerle çalışın

Doğru kitaplar ve doğru setlerle başarıya ulaşmak çok daha kolay olacaktır, çıplak elle dağa tırmanılmaz araç ve gereçlerinizin dağa tırmanmaya uygun olması gerekir.

5- Yurt dışına gidin, pratik yapın

5- Yurt dışına gidin, pratik yapın

Günümüz gelişen teknoloji ve fırsatlarıyla birlikte artık etrafımızda pratik yapmak adına birçok fırsat oluşmuş vaziyette. Önemli olan, onları kullanmayı bilmek. Üniversitelerin yabancı öğrenciler şubeleri bu iş için biçilmiş kaftandır. Oraya gidip gelen öğrencilerden birkaçıyla ilgilenme isteğinizi öğrenci işleri mutlulukla karşılayacaktır. Bu sayede hem networkunuzu geliştirmiş olacaksınız, hem de onlarla birlikte bol bol pratik yapma fırsatına sahip olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus

Bonus

Yurt dışına gidin, Manchester'a gidin mesela oraları görün kültürünü öğrenin, dil öğrenmek aynı zamanda kültür öğrenmektir.

İngilizceyi akıcı konuşmanın 5 pratik yolu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0