Görüş Bildir
Haberler
IMDb'de 8'in Üzerinde Puan Almasına Rağmen Değeri Yeterince Bilinmemiş 36 Film

IMDb'de 8'in Üzerinde Puan Almasına Rağmen Değeri Yeterince Bilinmemiş 36 Film

EC was here.
13.05.2018 - 11:12 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 14:31

İzleyenlerin yüksek puan verdiği, çok fazla izleyiciye ulaşamamış etkileyici filmler... 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sınıf / Klass (2007)

1. Sınıf / Klass (2007)

IMDb: 8.0

Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü muamele görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.

2. Cennetin Rengi / Rang-e khoda (1999)

2. Cennetin Rengi / Rang-e khoda (1999)

IMDb: 8.2

Bu dokunaklı hikaye kör bir çocuk olan Mohammed'in çevresinde gelişir. Yaz tatili geldiğinde Mohammed için Tahran'daki okulundan ayrılıp tatile çıkma zamanı gelmiştir. Sabırsızlıkla babasını bekler, böylece birlikte evlerine dönebileceklerdir. Ancak babası Mohammed'in kör olması nedeniyle oğlundan utanmaktadır ve bu nedenle de okula beklendiğinden daha geç varır. Müdürden, oğlunu yaz boyunca bu okulda tutmalarını istese de başarılı olamaz ve oğlunu alıp eve dönmek zorunda kalır.

3. Özgürlük Hayaleti / Le fantôme de la liberté (1974)

3. Özgürlük Hayaleti / Le fantôme de la liberté (1974)

IMDb: 8.0

Bunuel'in kariyerinin en sürrealist filmlerinden biri olan Özgürlük Hayaleti'nin mevcut bir akışı yok. Sıra dışı bir izleğe sahip olan film, bütününden çok parçalarıyla akıllara kazınmıştır durumda. Yemek masası etrafındaki klozetlere oturmuş insanlardan başlayarak, seyircisini Bunuel'in zihninde gezintiye çıkaran birçok sahne mevcut.

4. Delik / Le trou (1960)

4. Delik / Le trou (1960)

IMDb: 8.5

Karısını öldürmeye teşebbüs suçundan hüküm giymiş ve mahkemesini bekleyen bir mahkum olan Claude Gaspard, başka bir hücreye transfer edilince, bu hücrede tanıştığı mahkumların hapishaneden kaçma planlarının olduğunu öğrenir. Bu sırada mahkum olduğu dava düşünce, Gaspard'a, en fazla 5 yıl içinde hapishaneden çıkacağı açıklanır. Fakat kaçış planı hâlâ işliyordur ve diğer mahkumlar er geç bu durumu öğrenecektir.

5. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

5. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

IMDb: 8.0

43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yağmurdan Önce / Before the Rain (1994)

6. Yağmurdan Önce / Before the Rain (1994)

IMDb: 8.1

Makedonya ve Londra hatları üzerinde kurulmuş 3 farklı aşk hikayesi ile Modern Çağ'da Avrupa'ya ışık tutan bu filmde Makedonya dağlarında meydana gelen gizemli bir olay, ülkeyi bir iç savaşın eşiğine getirerek bir rahip, bir Londralı resim editörü ve bir de savaş fotoğrafçısının kaderlerini de trajik bir biçimde bir noktada buluşturur. Bu karakterler ve olayları üç ayrı bölümde işleyen 'Before the Rain', savaşın, masum insanları zorla taraf tutmaya yönelten doğasını gözler önüne serer.

7. Kim'in Adası / Kimssi pyoryugi (2009)

7. Kim'in Adası / Kimssi pyoryugi (2009)

IMDb: 8.1

Kendini Han Nehri’nin karanlık sularına atan Kim, uyandığı zaman üstü başı kumla kaplanmış bir şekilde yerde yattığını fark eder. Kendini öldürmeyi başaramadığını anlayan Kim, nerede olduğunu anlamaya çalışır. Bilinmeyen bir adaya sürüklendiğini fark eder. Nehir kenarındaki binalarda yaşayan ve yıllarca dışarıya çıkmayan genç bir kız, adam üzerinde tek başına yaşayan Kim’i fark eder. Gittikçe adamın yaşantısını merak eden genç kadın cesaretini toplayarak evinden dışarı adımını atar ve Kim’in yanına gider.

8. Gençliğin En İyisi / La meglio gioventù (2003)

8. Gençliğin En İyisi / La meglio gioventù (2003)

IMDb: 8.5

İki kardeşin yaşamından aktarılan İtalya'nın son 40 yıllık tarihi...

1966'da üniversite çağında olan Nicola ve Matteo, akıl hastanesinde kötü muamele gören Giorgia ile karşılaştıklarında, hayatlarının dönüm noktasına gelmişlerdir. Genç kız için yapılacak fazla bir şey yoktur ve her ikisi de bu adaletsizliğe karşı kızgındır. Nicola düzene karşı çıkarak önce hippilerin arasına karışır ve ardından Giorgia gibilerine yardım etmek için psikoloji okumaya karar verir. Matteo ise eşitsizlikleri giderebilmek için yasa adamı olma yolunu seçer ve önce orduya ardından da polis akademisine kaydolur.

9. Özel Tim / Tropa de Elite (2007)

9. Özel Tim / Tropa de Elite (2007)

IMDb: 8.1

Vatikan dışına yaptığı sık ziyaretlerde, papalık kurumunun en fazla rağbet gördüğü bölgelerden birisi de hiç kuşkusuz Latin Amerika'dır. İşte 1997 yılında da Katoliklerin ruhani lideri Papa Jean Paul II'nin Rio de Janeiro'yu ihtişamlı ziyareti yaklaşmaktadır. Dini lider Papa'nın kenti ziyareti öncesinde kentin banliyölerinde hareketli günler yaşanmaktadır. Özel Polis Operasyonları Timi lideri Yüzbaşı Nascimento, Papa'nın ziyaret etmesi muhtemel bölgelerin yakınında yer alan, suç oranı çok yüksek, tehlikeli varoş bölgelerinde uyuşturucu tacirlerini tepelemekle görevlendirilir

Tabi bu arada çok insani başka bir durum da vardır. Nascimento artık teşkilattan ayrılmayı kafaya koymuştur. Çünkü çocuğunun doğumu yaklaşmıştır ve beladan uzak durmak istemektedir. Özel Polis Operasyonları Timi'nden ayrılmaya karar veren Nascimento, yerini alacak bir aday bulmak zorundadır. Öte yandan polis okulu mezunu Matias ve Neto adlı iki arkadaş çevrelerindeki yozlaşmadan rahatsızdırlar. Zamanla bu ikilinin yolu Nascimento ile kesişecektir. Özel tim mensupları, sokaklardaki savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıyadırlar.

10. Prenses Kaguya Masalı / Kaguyahime no monogatar (2013)

10. Prenses Kaguya Masalı / Kaguyahime no monogatar (2013)

IMDb: 8.1

Bir gün, yaşlı bir oduncu ve onun karısı tarafından bir bambu ağacının parıldayan sapında bulunan avuç içi büyüklüğündeki gizemli küçük kız, hızla büyüyerek, güzeller güzeli bir kadına dönüşür. Kendisiyle karşılaşan her insan bu esrarengiz kızdan etkilenir. Prensler bu gizemli prenses ile evlenebilmek için sıraya girer. Fakat Kaguya'nın aradığı çok daha kozmik bir aşktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cennet Yolcuları / Knockin' on Heaven's Door (1997)

11. Cennet Yolcuları / Knockin' on Heaven's Door (1997)

IMDb: 8.0

Martin ve Rudi, kendilerini hayatın akışına kaptırmış iki genç insandırlar. Bir gün gittikleri hastanede kanser olduklarını öğrenirler. İşin kötü tarafı hastalık ilerlemiştir ve işin içinden çıkılmaz bir boyut kazanmıştır. Sürecekleri hayata dair bir umutları kalmayan ikili kalan günlerin tadını çıkarmak üzere bir yolculuğa çıkmaya karar verirler. Kaybedecekleri hiçbir şey yoktur. Değerli bir arabayı çalarlar. Arabanın içerisinde bir silahla karşılaşırlar. Araba bir mafya çetesine aittir ve işler karışacaktır.

12. Çılgın / C.R.A.Z.Y. (2005)

12. Çılgın / C.R.A.Z.Y. (2005)

IMDb: 8.0

Film, 60'lı yıllardan başlayarak orta sınıfa mensup Montreal'li bir aileden sıra dışı bir baba-oğul hikayesi aktarıyor. Doğası gereği, kendisinden beklenilenden farklı davranmak zorunda kalan erkek çocuğun yaşadığı çelişkilerin, kendi benliğini aramasının ve olgunlaşmasının anlatıldığı bir hikaye.

13. Sırlar ve Yalanlar / Secrets & Lies (1996)

13. Sırlar ve Yalanlar / Secrets & Lies (1996)

IMDb: 8.0

Başrollerinde Brenda Blethyn ile Marianne Jean-Baptiste’in oynadığı film, başarılı bir Afrikalı-Britanyalı olan Hortense Cumberbatch’in ailesinin tarihini araştırdığında annesinin işçi sınıfından beyaz bir kadın olan Cynthia Rose Purley olduğunu öğrenmesiyle yaşananları anlatır.

14. Merkez İstasyonu / Central do Brasil (1998)

14. Merkez İstasyonu / Central do Brasil  (1998)

IMDb: 8.0

Annesi Rio de Janeiro`nun merkez istasyonu önünde öldürüldükten sonra, küçük çocuk, yalnız ve iyiliğe inanmayan bir kadın tarafından sahip çıkılır. Kadın, aklına ilk gelen, çocuğun üzerinden çıkar elde etme düşüncesiyle, Brezilya`nın uzak Kuzeydoğusunda yaşayan babasına götürüp teslim etme sorumluluğu arasında kalır. Sonuçta onları giderek daha da uzak ve tanışık olmadıkları yerlere götüren kamyonlar ve arabalarda seyahat ederken, aralarındaki düşmanlık da yok olmaya başlar. Yolculuk, her birinin kendi kişiliklerini bulacağı bir seyahate dönüşmektedir.

15. Demir Dev (1999) The Iron Giant

15. Demir Dev (1999)  The Iron Giant

IMDb: 8.0

1958 yılında dev bir robot, Amerika’nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasına düşer ve çevre halkını dehşete düşürür. Bir gün Hogarth adında 9 yaşında bir çocukla arkadaş olur ve bu arkadaşlık ona insaniyet ve cömertlik kavramlarını kazandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Son Veda / Okuribito (2008)

16. Son Veda / Okuribito (2008)

IMDb: 8.1

Daigo, artık orkestrası dağılan ve müzisyen arkadaşlarına veda etmek zorunda kalmış bir çellisttir. Müzik dosyası kapanınca eşiyle beraber doğduğu topraklara geri döner. Başka bir işte çalışacak deneyimi olmadığı için deneyim aramayan 'Gidişler' ismindeki bir işe seyahat acentesi zannederek başvurur. Aslında yapacağı işin Japon kültüründe önemli bir yere sahip ''Nokanshi', yani ölüleri öteki dünyaya yapacakları yolculukları için hazırlama işi olduğunu fark ettiğinde artık çok geçtir. Uzak Doğu geleneğinin bir parçası olan bu tuhaf işin aslı, ölüleri usulüne göre tabutlara yerleştirmektir. İlk başlarda bu durumda hoşlanmasa da zamanla işine alışılan Diago’nun kendi yaşantısı, bakış açısı ve duyguları da bu işle beraber değişecektir.

17. Tarafsız Bölge / No Man's Land (2001)

17. Tarafsız Bölge / No Man's Land (2001)

IMDb: 8.0

1993 yılında, Bosna Savaşı'nın en kanlı günleri cereyan etmektedir. Sırp askerler ile Bosnalılar arasındaki tampon bölgede yollarını kaybeden bir grup Bosnalı asker, kendilerine doğru açılan ateşten kaçmak üzere buldukları boş bir siperi sığınak olarak kullanmaya başlarlar. Geriye sadece Chiki kalmıştır. Yaralı olan bir diğer Sırp asker de kısa bir süre sonra aynı sipere sığınmak zorunda kalacaktır. Bu bölgeden kurtulmak için bu iki düşman asker, birbirlerinden faydalanmak durumunda kalacaklardır.

18. Yeraltı / Underground (1995)

18. Yeraltı / Underground (1995)

IMDb: 8.1

Film, bir yeraltı silah üreticisinin hikayesine odaklanır. Bu iş sırasında gerçek üstü olaylara karışacaktır kendisi. Belgrad’da komünist Marko'nun hedeflediği ortam fazlasıyla sağlanmıştır. Marko, arkadaşı Blacky ve yoldaşlarını yer altında bulunan bir mahzene yerleştirir. Orada silah üreteceklerdir. Marko'nun fikrine göre savaş sone erdiğinde ve onlar dışarı çıktıklarında yeryüzünde bir cennet karşılayacaktır herkesi. Zaman geçip de barış ilan edildiğinde yer üstünde çok şey değişir. Ama yeraltında her şey aynı şekilde devam eder. Marko yeraltındakilere faşist yönetimin tüm acımasızlığıyla hükmünü sürdürdüğünü belirterek, yer altında silah üreten yoldaşlarına yaşamın tüm karanlığıyla devam ettiğine inandırır.

19. Straight Hikayesi / The Straight Story (1999)

19. Straight Hikayesi / The Straight Story (1999)

IMDb: 8.0

Alvin Straight oldukça sıradan, yaşı geçkin bir adamdır. Kızı ile küçük bir kasabada yaşamaktadır. Bu küçük ailenin pek parası yoktur ayrıca Alvin diyabetlidir. Yaşı nedeniyle araba kullanamaz, kendi başına yürüyemez haldedir. Ancak tüm bunların karşısında inatçılığıyla direnmektedir. Bir gün gelen bir telefonla on yıldır hiç konuşmadığı ağabeyinin kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Bunun üzerine çim biçme makinesini alarak kilometrelerce sürecek bir yolculuğa çıkar.

20. Şölen / Festen (1998)

20. Şölen / Festen (1998)

IMDb: 8.1

'Şölen' babalarının 60. doğum gününü kutlayan varlıklı bir ailenin kutlama yemeği sırasında yaşadıklarını anlatır. Tüm sıradanlığıyla devam eden doğum günü yemeği, ailenin erkek çocuğu Christian'ın söz hakkı alıp konuşmaya başlamasıyla şok edici bir havaya bürünür. Christian küçük bir çocukken, babası Helge'nin kendisine ve yakın zamanda intihar eden ikiz kız kardeşi Linda'ya cinsel tacizlerde bulunduğunu anlatır. Bu şok edici konuşma üzerine ortam gerilir fakat konuklar bu hikayeyi inandırıcı bulmaz. Ancak ölen kız kardeşin ardında bıraktığı veda mektubu tam da o esnada bulunur ve bu mektup doğum günü şölenini alt üst edecek niteliktedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kısa Dönem 12 / Short Term (2013)

21. Kısa Dönem 12 / Short Term (2013)

IMDb: 8.0

Grace ve Mason çifti  'risk sınırında' olarak tanımlanan gençlerin kaldığı bir merkezde çalışmaktadırlar. Hem sevgilidirler hem de iş arkadaşı. Grace işine tutkuyla bağlıdır ama aynı şey ilişkileri için o kadar da geçerli değil midir? Merkeze yeni gelen bir kız çocuğu ile duygusal bir bağ kuran Grace, geçmişe dair sorgulamalara da gidecektir.

22. Senin Adın / Kimi no na wa. (2016)

22. Senin Adın / Kimi no na wa. (2016)

IMDb: 8.4

Hayatından pek memnun olmayan Mitsuha, etrafı dağlarla çevrili bir bölgede yaşar. Vali olarak çalışan babası seçim kampanyaları ile uğraşmaktadır. Evde kendisi, kardeşi ve büyük annesi dışında kimse yoktur. Kırsal kesimdeki yaşamından fazlasıyla sıkılan Mitsuha, Tokyo'da yaşamanın hayalini kurar. Mitsuha ile aynı yaşlarda olan Taki ise, Tokyo'da yaşayan bir gençtir. Taki'nin günleri çalışarak ve arkadaşları ile vakit geçirerek geçer. Ancak bir gün, rüyasında kendini dağların sardığı bir kentte yaşayan bir kız olarak görecektir. Mitsuha ise tam tersi, kendini Tokyo'da yaşayan bir erkek olarak. Birbirine yabancı bu iki genç, garip bir şekilde kendilerini, birbirlerine bağlanırken bulacaktır.

23. Sing Street (2016)

23. Sing Street (2016)

IMDb: 8.0

1980'li yılların ortasında, 15 yaşındaki Conor adındaki İrlandalı bir çocuğun, maddi yetersizliklerden dolayı okul değiştirmesini, orada kendisine yapılan zorbalıklarla mücadelesini, müziğe olan tutkusu ve yeteneğiyle enstrüman çalan gençleri bir araya getirerek bir grup kurmasını ve kliplerinde oynayan çok güzel bir kızla aralarında oluşan romantizmi konu alıyor.

24. Bıçak Sırtı / Sling Blade (1996)

24. Bıçak Sırtı / Sling Blade (1996)

IMDb: 8.0

Sling Blade, karmaşık bir ahlaki ikilem içinde kalmış Karl Childers’in gizemli, ruhani ve kara mizah öyküsüdür. Çocukken çok dindar bir ailede büyüyen Karl, ailesi tarafından Tanrı’nın bir cezası olduğuna inandırılmıştır. Bir gün annesini kasabanın serserileri ile cinsel ilişki sırasından gören Karl, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu düşünerek onları bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sebebiyle akıl hastanesine konur ve şimdi 25 yıl sonra serbest kalarak tekrar topluma karışır. Köprünün üstünden artık çok su akmıştır ve yeni duruma alışması kolay olmayacaktır.

25. 1900 Efsanesi / La leggenda del pianista sull'oceano (1998)

25. 1900 Efsanesi / La leggenda del pianista sull'oceano (1998)

IMDb: 8.1

Hayatı çalıştığı transatlantikte geçen Danny Boodman, bir gece kimin tarafından bırakıldığı belli olmayan bir kutu bulur. Kutunun içerisindeki şey ise şaşkınlığını bin kat daha artırır. Kutunun içerisindeki şey yeni doğmuş bir bebekten başkası değildir. Çaresizce bebeği odasına götüren Boodman, bebeğe karşı büyük bir bağlılık geliştirir. Ona Novecento ismini verecek ve son nefesine dek odasında tek başına büyütecektir. Novecento ise babası Boodman bir kaza sonrası hayatını kaybedene dek bu mabetten çıkmayacaktır. O gün odasında çalmaya başladığı piyano, tüm gemiyi şaşkınlığa sürükleyecek, yakın zamanda herkesi kendine hayran bırakacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Başkalarının Hayatı / Das Leben der Anderen (2006)

26. Başkalarının Hayatı / Das Leben der Anderen (2006)

IMDb: 8.4

Başkalarının Hayatı, Alman sinemasının son döneminin en önemli filmlerinden biri olarak kabul görmüştür. Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir. Wiesler, gözetlediği tiyatro yazarının rejime karşı gelmediğini, şüpheli herhangi bir harekette bulunmadığını görür ve bu görevin altında başka bir amaç yattığını fark eder. Yazarın hayatına her gün daha bir fazla giren Wiesler, zamanla yazara kendisinin bile fark etmediği yardımlarda bulunur; böylece aralarında gizli bir dostluk kurulur.

27. Yaratık / Alien (1979)

27. Yaratık / Alien (1979)

IMDb: 8.5

Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

Ridley Scott 1979 yılında Yaratık serisinin bu ilk filmini yarattığında sinema tarihini bambaşka bir deneyimle tanıştırmış, bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmıştır. Yaratık serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin, hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görmüştür.

28. Sapık / Psycho (1960)

28. Sapık / Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Sapık, yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

29. Soysuzlar Çetesi / Inglourious Basterds

29. Soysuzlar Çetesi / Inglourious Basterds

IMDb: 8.3

Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir. Aykırı yönetmen Quentin Tarantino'nun yazıp yönettiği, başrollerini ise Brad Pitt ve Diane Kruger'ın paylaştığı film sekiz dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

30. Yürüyen Şato / Hauru no ugoku shiro (2004)

30. Yürüyen Şato / Hauru no ugoku shiro (2004)

IMDb: 8.2

Yürüyen Şato, kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Bugün Aslında Dündü / Groundhog Day (1993)

31. Bugün Aslında Dündü / Groundhog Day (1993)

IMDb: 8.1

Bugün Aslında Dündü, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu ediyor. Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense debu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır.

32. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

32. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

IMDb: 8.0

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

12 Maymun, zamanda yolculuk temalı filmlerin arasında en önemli olanlardan biri. Terry Gilliam imzalı filmin başrollerinde Bruce Willis ve Brad Pitt gibi ünlü isimler var.

33. Büyük Budapeşte Oteli / The Grand Budapest Hotel (2014)

33. Büyük Budapeşte Oteli / The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8.1

Büyük Budapeşte Oteli 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçmektedir. Hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir.

34. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi / Portrait de la Juene fille en fue (2019)

34. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi / Portrait de la Juene fille en fue (2019)

IMDb: 8.1

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, 18. yüzyıl sonlarında Britanya’da genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

35. Tutsak / Prisoners (2013)

35. Tutsak / Prisoners (2013)

IMDb: 8.1

Tutsak, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Manolya / Magnolia (1999)

36. Manolya / Magnolia (1999)

IMDb: 8.0

Kendi halinde yalnız bir adam olan Jim Kurring görevini son derece ciddiye alan bir polis memurudur. Bir gün bir cesetle karşılaşır ve olayı çözmeye çalışırken bambaşka bir maceraya atılır. Tanınmış yapımcı Earl Partridge kanser hastalığına yakalanmış, son zamanlarında ise yıllar önce terk ettiği oğlunu bulmak için çabalamaktadır. Uyuşturucu bağımlısı Claudia Wilson'ın hayatı tanımadığı bir adamla tanıştığında bambaşka bir yere evrilecektir.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
46
15
7
7
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın