Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'nun Vetosu İşe Yaramadı: Öğrenciler Ulaşım Zammından Muaf Tutulacak!

etiket İmamoğlu'nun Vetosu İşe Yaramadı: Öğrenciler Ulaşım Zammından Muaf Tutulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosu üzerine bugün bir kez daha görüşülen, öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması AKP ve MHP'nin ısrar kararıyla kabul edildi. 

İmamoğlu yönetimi zamlardan hükümeti sorumlu tutuyor, AKP ve MHP'nin İBB'yi batırmaya çalıştığını öne sürüyordu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuya ilişkin açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'İBB Başkanı veto etmişti, bizler ısrar kararla meclisimizden tekrar geçirdik. Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. İstanbullu öğrencilerimize hayırlı olsun' dedi.

👇

Farkı İBB ödeyecek

Farkı İBB ödeyecek

Alınan karara göre yüzde 40 zamla 78 TL'den 109 TL'ye yükselen aylık öğrenci abonman ücretinin 31 TL'lik zam farkı İBB tarafından karşılanacak. 

Öğrencilerden eski tarifede olduğu gibi 78 TL alınacak. 

Öğrenci İstanbulkart'a sahip öğrenciler için 2.67 TL'den 3.74 TL'ye yükseltilen tek geçiş ücretinin eski hali uygulanacak ve aradaki 1.07'lik fark İBB tarafından ödenecek.

İmamoğlu'nun veto hakkı kalmadı

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğine göre belediye başkanı tarafından veto edilen karar, meclisten yeniden geçerse karar kesinleşiyor. 

Ancak belediye başkanı kararı idari yargıya taşıyabiliyor.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi nisan ayı oturumlarında, AKP ve MHP grupları tarafından Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) alınan toplu ulaşıma yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi oya sunulmuştu. 

Karar, tartışmalar arasında oy çokluğu ile kabul edilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise geçtiğimiz hafta kararı veto etmişti.

İmamoğlu, "Bu ülkede enflasyonun artışının sebep belediyeler değildir" demişti

İmamoğlu, "Bu ülkede enflasyonun artışının sebep belediyeler değildir" demişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, abonman kartların, toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamdan muaf olmasıyla ilgili teklif gündeme geldiğinde şu açıklamayı yapmıştı:

'Göreve gelir gelmez, 80 lira olan abonmanı 40 liraya indirdik. Kimsenin aklında bu yoktu. Bugün 109 lira. Ama bizim göreve geldiğimiz günle bugün arasında, akaryakıt aslında üç katı. Biz o indirimi yapmasaydık, aslında 80 lira olsaydı ulaşım, bugün ulaşım abonmanı 250 lira olacaktı. Dolayısıyla ve inanın ki Türkiye'deki en ucuz abonman kartı İstanbul'da.

Peki niçin zam yaptık? Bizim elimizde değil. Belediyeler zam yapmanın sebebi olamaz. Biz, sonucuz. Yani bu ülkede, enflasyonun artışının sebep belediyeler değildir. Bu ülkede, akaryakıtın artışının sebebi belediye değildir. Bu ülkede, elektrik zammının sebebi belediye değildir. Bunların hepsi, ekonomi yönetiminin sonucudur. Ekonomiyi kim yönetiyor? Bu ülkenin hükümeti yönetiyor. Biz, mecbur kalıyoruz. Memleketi zora sokan, hükümetin kendisi. Şimdi, 'Gençlere yapılan bu zammı İBB'nin karşılaması için önerge vereceğiz' diye açıklama yapanlar var orada. Onu yapacağına, git kardeşim mazot fiyatında indirim yap ya da mazottan, toplu taşımada ÖTV alma veya benzinden ÖTV alma. Ben, sadece gençlere değil, bu ülkenin her insanına bunu yansıtayım. Böyle kandırmaca akıllarla milletle dalga geçmeyin.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
43
11
10
8
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Aynısını mazot zamlarına da desenize? Neden sadece İstanbul, Ankara üzerinden gidiyor siyaset? Ayçiçek yağlarının, unun, ekmeğin ve diğer tüm temel besin mad... Devamını Gör

Mustafa Yurtseven

şuan iktidar da akp ler var şuan lik onların sözü geçer eğer istemiyorsanız seçim zamanında ona göre oyunuzu verirsiniz

Degisik Bree

öğrenci dostu ayağı yapıp öğrenciye de yüklenen bi başkan.. boşuna dememişler dost dostu it çukurunda ..... diye

baba yeter ya ne öğrenciymiş. Biz de okuduk arkadaş şimdi ise çalışarak o yol ücretlerini vermeye çalışıyoruz. Ne öğrenci aşkıymış bitmedi gitti. 45 yaşında ... Devamını Gör