Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan Genel Başkanlığa Yeşil Işık

İmamoğlu'ndan Genel Başkanlığa Yeşil Işık

Emre Ordu
07.06.2023 - 17:54 Son Güncelleme: 15.06.2023 - 01:43

İBB Başkanı İmamoğlu, 'değişim' talebini yineledi. CHP'nin MYK'da yaptığı değişime göndermede bulunan İmamoğlu, 'Değişimin bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağının farkındayız' dedi. Değişimi toplumun istediğini vurgulayan İmamoğlu 'Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz' ifadelerini kullandı. İmamoğlu genel başkanlıkla ilgili soruya 'İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası dile getirdiği 'değişim' talebini bir kez daha yineledi. 

İBB'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu,'Şunun altını çizelim ne yazık ki 9 yılda 3 kez üst üste seçim kaybettik, Cumhurbaşkanı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi partisidir' dedi.

Değişim çağrısını yineleyen İmamoğlu, 'Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamada aslında net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekün bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım' ifadelerini kullandı.

"Görev almaktan çekinmem"

"Görev almaktan çekinmem"

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yapılan değişime göndermede bulunan İmamoğlu, 'Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağının hepimiz bilincindeyiz. Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız' dedi.

İmamoğlu, bir basın mensubunun 'Sayın Kılıçdaroğlu ile Ankara'da görüştünüz, daha sonra geçtiğimiz günlerde bir görüşmeniz daha oldu. Sizin 'Bu değişim sürecine liderlik etmekte gönüllüyüm' dediğiniz konuşuluyor. Bu değişime liderlik etme konusunda 'ben varım' diyor musunuz? sorusuna şu yanıtı verdi:

'Elbetteki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı şekilde kendisi ile paylaştım İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmaya devam edeceğim. Süreci takip ediyorum.'

"Bu süreçler çok kolay çözülür"

"Bu süreçler çok kolay çözülür"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu, 'Genel Başkan’ın size karşı tepkisi nasıl oldu? Bu değişimden bahsettiğinizde ne dedi? “Baba- oğul kavgası” başlıkları var…' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

'Arkadaşlar, yani çok detay var. Bu detaylar, benim hayatımda çok yer işgal etmiyor. Hatta daha önemli bir şey söyleyeceğim size. İşte ‘siyasi yasak ne olacak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi ya da yerel yönetim ne olacak’… Bakın bunların hepsi, evet cevapları verilmesi gereken sorular. Ama kervan yolda dizilir ve bu süreçler, inanın çok kolay bir şekilde çözülür ve karara bağlanır. Mühim olan, değişimi gerçekleştirmek. Ve bütün detayları aslında insanlarımız biliyor. Tabii ki detaylara ihtiyaç duyulduğunda, kamuoyuyla da zamanı geldiğinde paylaşılır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
24
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Help less

KK benim gözümde RTE’den bile daha otokrat. Hala o koltukta oturmasını dehşetle izliyoruz. Bu nasıl bir utanmazlık.

Ümit Mustafa

Bence de öyle siz karşı tarafa başarısız olanı değiştirin diye dert yanarken bunca süre başarısız olan bir kişiyi halk neden seçsin? neden bu insana ana muh... Devamını Gör

Crystal Maiden

İmamoğlu gerekli agresif siyaseti karşılayabilir diye düşünüyorum

Putler

İşte böyle Ekrem başkan, risk budur de ve çıkart vur masaya.

Putler

*Elini cebinden.