Görüş Bildir
Haberler
İlk Sezonlar Sarmayıp Fenalık Geçirtmesine Rağmen Daha Sonra Truva Atına Dönüşen Diziler

İlk Sezonlar Sarmayıp Fenalık Geçirtmesine Rağmen Daha Sonra Truva Atına Dönüşen Diziler

Roxy Carmichael
18.03.2022 - 13:37 Son Güncelleme: 18.03.2022 - 15:31

Hepimiz çevremizden dizi önerisi alıp dizinin bir türlü akıp gitmediğine şahit olmuşuzdur. Sosyal medyada bu kadar beğenilmesine rağmen 50 dakikalık bir bölümün 5 saat gibi geldiği dizilere denk gelince insan hatayı kendi zevkinde aramaya başlıyor. Peki size bir kolaylık yaptık desek? İlk sezonları çekilmez olmasına rağmen asıl aksiyonu sonraki sezonlarda alan dizileri sizler için sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Office (2005-2013)

1. The Office (2005-2013)

Özet: Aslında bir Britanya yapımı olan The Office dizisi, birkaç yıl sonra ABD versiyonuna uyarlandı. Her iş gününde ego çatışmaları, uygunsuz davranışlar ve can sıkıntısından ölen bir grup tipik ofis çalışanı üzerine kurulu olan dizi, ilk sezonu asla ilerlemiyor gibi gelse de ilerleyen sezonlarındaki performansıyla izleyenlerden tam not alarak bir fenomene dönüştü.

Oyuncular: Steve Carell, Jenna Fischer, John Krasinski

Yönetmen: Greg Daniels

2. Parks and Recreation (2009-2015)

2. Parks and Recreation (2009-2015)

Özet: Bir Indiana kasabasının park ve bahçelerden sorumlu kamu görevlileri, şehirlerini daha iyi bir yer haline getirmek için çeşitli projeler yürütürken saçma sapan tuhaflıklarıyla işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar. The Office gibi ilk sezonu ilerlemeyen bir dizi olan Parks and Recreaction, daha sonrasında inanılmaz bir ivme kazanarak unutulmazlar arasına girdi.

Oyuncular: Amy Poehler, Jim O'Heir, Nick Offerman

Yönetmen: Greg Daniels, Michael Schur

3. The Wire (2002-2008)

3. The Wire (2002-2008)

Özet: Baltimore'daki uyuşturucu ticareti ile mücadele eden bir grup polisi konu alan The Wire, ilk sezonunun ardından öyle bir akış sağladı ki 21. yüzyılın en iyi dizisi unvanını kazandı. The Wire izlemek istiyorsanız ilk sezonu sizi sakın ha yanıltmasın!

Oyuncular: Dominic West, Lance Reddick

Yönetmen: David Simon

4. Veep (2012-2019)

4. Veep (2012-2019)

Özet: Eski Senatör Selina Meyer, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı olmanın umduğu gibi bir şey olmadığını  fark etse de artık her şey için çok geçtir. Amerikan Başkanı Yardımcısı olan Selina Meyer'in maceralarını konu alan Veep, ilk sezonuyla hüsran yaratsa da diğer sezonlarıyla arayı kısa sürede kapatıyor.

Oyuncular: Julia Louis Dreyfus, Tony Hale

Yönetmen: Armando Iannucci

5. The Americans (2013-2018)

5. The Americans (2013-2018)

Özet: Soğuk Savaş en zirve noktasındayken iki Rus ajanı, ortalama Amerikalı bir çift rolüne bürünerek istihbarat toplamaya başlar. Sonraki sezonlarda seyirciye seyir zevki yüksek bir senaryo sunan The Americans, alışılmadık konusuyla en sevilenler arasında!

Oyuncular: Keri Russell, Matthew Rhys

Yönetmen: Joseph Weisberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sex and the City (1998-2004)

6. Sex and the City (1998-2004)

Özet: Dört New Yorklu kadının cinsel yaşamları hakkındaki dedikodularını anlatan Sex and the City, aslında ilk sezondan beri izleyiciye isteneni verse de sonraki sezonlarda kadroya giren karakterlerle dizi daha iyi bir performansa kavuştu ve sonrasında yeni film ve dizi serileriyle devam etti.

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall

Yönetmen: Darren Star

7. The Simpsons (1989 - devam ediyor)

7. The Simpsons (1989 - devam ediyor)

Özet: ABD'nin Springfield kasabasındaki orta sınıf bir Amerikan ailesinin yaşantısını hiciv şeklinde anlatan The Simpsons, şimdilerde en ünlü yetişkin animasyon serisi olmasına rağmen ilk sezonuna baktığımızda karakterlerin çizimleri bile oturmadığı için isteneni verememişti. The Simpsons için zaman geçtikçe değerlenen en iyi animasyon dizisi diyebiliriz.

Oyuncular: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright

Yönetmen: Matt Groning, Sam Simon, James L. Brooks

8. Seinfeld (1989-1998)

8. Seinfeld (1989-1998)

Özet: New Yorklu nevrotik komedyen Jerry Seinfeld ve onunla aynı derecede nevrotik arkadaşlarının günlük yaşantılarını konu alan Seinfeld, Friends ve HIMYM tarzı ilk sit-comlardan biri olma özelliğini taşıyor. Seinfeld zamanla bir efsane haline gelse de ilk sezonu elbette diğerlerinin yanında çok daha sönük kaldı.

Oyuncular: Jerry Seinfeld, Julie Louis Dreyfus

Yönetmen: Larry David, Jerry Seinfeld

9. Star Trek: The Next Generation (1987-1994)

9. Star Trek: The Next Generation (1987-1994)
intl.startrek.com

Özet: Kaptan Kirk'ün beş yıllık görevinden neredeyse 100 yıl sonra, yeni nesil Yıldız Filosu subayları, daha önce kimsenin gitmediği yerlere gitmek için USS Enterprise-D'de kendi görevlerinde yola çıkarlar. Artık klasikleşen Star Trek serisinin bir başka dizi versiyonu olan bu seride diğer serilerin etkisinden çıkıldığı an muhteşem bölümler yer aldı.

Oyuncular: Patrick Stewart, Brent Spiner

Yönetmen: Gene Roddenberry

10. American Dad! (2005 - devam ediyor)

10. American Dad! (2005 - devam ediyor)

Özet: Aile hayatı ve Amerika'yı güvende tutmakla uğraşan muhafazakar bir CIA ajanı olan Stan Smith'in hayatını konu alan American Dad!, zaten çok popüler animasyon dizilerinin arasına sonradan girdiği için ilk başlarda yavaş ilerlerse de daha sonra kendi kitlesini yaratmayı başardı.

Oyuncular: Seth MacFarlane, Wendy Schaal

Yönetmen: Seth MacFarlane, Matt Weitzman, Mike Barker

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fringe (2008-2013)

11. Fringe (2008-2013)

Özet: Bir FBI ajanı, açıklanamayan fenomenlere gerçekçi bir yaklaşım geliştirmek ve ardındaki sırları ortaya çıkarabilmek için ünlü bir bilim insanı ve oğluyla birlikte çalışmak zorunda kalır. Ülkemizde de gösterilen Fringe, ilk sezonunun ardından öyle iyi bölümlere imza attı ki bitmesi hiç istenmedi.

Oyuncular: Joshua Jackson, Anna Torv, John Noble

Yönetmen: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci

12. Angel (1999-2004)

12. Angel (1999-2004)

Özet: Buffy the Vampire Slayer dizisinin spin-off'u olan Angel'da bir ruhla lanetlenmiş vampir Angel, Los Angeles'a taşınır ve kendi kurtuluşunu ararken doğaüstü sorunları olan insanlara yardım eder. Buffy the Vampire Slayer ile aynı anda yayında olan Angel ilk başlarda isteneni veremese de daha sonraki sezonlarda tüm olayları rayına oturttu.

Oyuncular: David Boreanaz, Charisma Carpenter, Alexis Denisof

Yönetmen: Joss Whedon, David Greenwalt

13. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

13. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Özet: Vampirleri, iblisleri ve diğer şeytani yaratıkları öldürmek için seçilen genç bir kadın, arkadaşlarının yardımıyla hayatındaki kötülükle savaşmaya başlar. İlk sezonu nispeten iyi olmasına rağmen Buffy the Vampire Slayer kesinlikle her yeni sezonda kendini yenileyen ve çok daha iyi hikayelerle izleyicilerle buluşan bir diziydi.

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan

Yönetmen: Joss Whedon

14. The X-Files (1993-2018)

14. The X-Files (1993-2018)

Özet: İki zıt FBI Ajanı zorla bir takım haline getirilir. Görünmeyen varlıklara inanan Fox Mulder ve şüpheci Dana Scully, garip ve açıklanamayanları araştırırken, gizli güçler çabalarını engellemek için çalışır. Dizinin ilk sezonunda Dana Scully ve Fox Mulder'ın iş ilişkisi tam oturmadığı için diğer sezonlar çok daha heyecanlı bölümler gelmişti.

Oyuncular: David Duchovny, Gillian Anderson

Yönetmen: Chris Carter

15. Doctor Who (2005 - devam ediyor)

15. Doctor Who (2005 - devam ediyor)

Özet: Doktor olarak bilinen uzaylı maceracının ve onların Dünya gezegeninden arkadaşlarının zaman ve uzaydaki maceralarını konu alan Doctor Who'da her yeni sezon yeni bir doktor geldiği için ilk sezona baktığımızda diğer sezonlardaki doktorların yanında daha sönük kaldığını görebiliyoruz.

Oyuncular: Jodie Whittaker, Peter Capaldi

Yönetmen: Sidney Newman

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Supernatural (2005-2020)

16. Supernatural (2005-2020)

Özet: İki erkek kardeş, avcı olarak babalarının ayak izlerini takip ederek, dünyayı dolaşan canavarlar, iblisler ve tanrılar da dahil olmak üzere birçok türden kötü doğaüstü varlıklarla savaşırlar. İlk sezonu henüz kardeşlerin ısınma aşamasını göstermesi ve sonrasında Castiel gibi unutulmaz karakterlerin de dahil olması ile Supernatural kesinlikle sonraki sezonlarında çok daha iyi performans sergiledi.

Oyuncular: Jensen Ackles, Jared Papalecki

Yönetmen: Eric Kripke

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
4
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

supernatural ilk sezonu nasıl sarmadı ya ?

Emre Öztürk

aslında sardıda. ilk sezonlarında konu sabit değildi. her bölüm farklı konu işleniyordu. hatta ilk iki sezon 3'te olabilir :D daha sonradan konu sabitlenince... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Office,Seinfeld, 6. Sex and the City (1998-2004) beğenmiştim. X Files listedeki favorim.

DoctorWhat

Doctor Who'nun ilk sezonları bütçe olarak kısıtlı olsa da senaryo bakımından Moffat döneminin sikko bölümlerine bin basar.