Görüş Bildir
Haberler
İlk Çıktıklarında Kötü Eleştirilere Maruz Kalmış 16 'İyi' Film

İlk Çıktıklarında Kötü Eleştirilere Maruz Kalmış 16 'İyi' Film

idioteque
17.02.2015 - 21:41 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 13:48

Görüyoruz ki, 'En büyük aşklar, nefretle başlar' sözü sinema dünyasını da oldukça etkilemişe benziyor. Sonradan birçok insan tarafından sevilen ama ilk çıktıklarında eleştirmenlerden kötü puan almış filmleri içeriğimizde derledik..

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/02...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Psycho (Sapık, 1960)

1. Psycho (Sapık, 1960)

IMDB puanı: 8,6/10

Alfred Hitchcock'un efsane diyebileceğimiz filmlerinden birisi olan Psycho'yu 1960 yılında izleyen insanlar adeta filmden büyülenmişlerdi. Fakat maalesef, eleştirmenler aynı fikirde değildi. Bugün birçok eleştirmen tarafından korku türünün kilometre taşlarından birisi sayılan film, ilk çıktığı zamanlarda ucuz ve kalitesiz bir yapım olmanın yanında, yönetmenin kariyerinde yaptığı büyük hatalardan birisi olarak değerlendiriliyordu. New York Times'tan Bosley Crowther 17 Haziran 1960 günü kaleme aldığı eleştiri yazısında, filmi sinema ustalığından yoksun, sadece mide bulandıran kanlı sahnelerin olduğu bir film olarak lanse etmiş.

2. Pretty Woman (Özel Bir Kadın, 1990)

2. Pretty Woman (Özel Bir Kadın, 1990)

IMDB puanı: 6,9/10

Şimdilerde romantik komedinin tanımını yaparken bile yararlandığımız bir film olan Pretty Woman da, zamanında eleştirmenlerden nasibini alan filmlerden. Aşk hikayesi olarak düşünülen film, eleştirmenlerce açgözlülüğün hikayesini konu ediniyor. Entertainment Weekly'den Owen Gleiberman, filmde Julia Roberts'ın canlandırdığı karakterin servet avcılığı yaparak daha iyi hale gelmesi yüzünden filme D notunu veriyor. Sonradan bir açıklama daha yapıyor, görüşlerini savunduğunu belirten Gleiberman sadece notunu B'ye yükseltiyor. İlginç. 😊

3. Caddyshack (Büyük Şamata, 1980)

3. Caddyshack (Büyük Şamata, 1980)

IMDB puanı: 7,4/10

Harold Ramis'in golf konulu komedi filmi için, eleştirmen Roger Ebert tarafından 'komik bir şeyler bulmak için adeta dört döndüm ama yine de bir şey bulamadım' tarzı açıklaması aslında genel eleştirmenlerin filmi nasıl gördüğünü açıklıyor.

4. Drop Dead Gorgeous (Güzellik Yarışması, 1999)

4. Drop Dead Gorgeous (Güzellik Yarışması, 1999)

IMDB puanı: 6,5/10

The Washington Post'tan Desson Howe gibi birçok eleştirmen bu tarz güzellik yarışması konulu, küçük kasaba filmlerinin miladının dolduğunu, ancak yaratıcı bir fikirle gelindiği takdirde filmlerin başarıya ulaşabileceğini düşünüyorlardı. Kirsten Dunst, Denise Richards, Kirstie Alley, Ellen Barkin gibi usta oyuncu kadrosuna rağmen, eleştirmenlerden geçer not alamadı.

5. Fight Club (Dövüş Kulubü, 1999)

5. Fight Club (Dövüş Kulubü, 1999)

IMDB puanı: 8,9/10

Listenin önemli filmlerinden birisi Fight Club. Chuck Palahniuk'ın aynı isimli romanından uyarlanan ve David Fincher'ın yönetmenliğini üstlendiği bu kelimenin tam anlamıyla efsane film, eleştirmen Roger Ebert'e göre şöyle: ' Filmin başlarında çizilen ruhsal portre, film boyunca devam etseydi şayet, işte o zaman bu film harika bir film olurdu. Fincher, her ne mesaj vermek istediyse, sanıyorum çoğu seyirciye ulaşmadı..'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bonnie and Clyde (Bonnie ve Clyde, 1967)

6. Bonnie and Clyde (Bonnie ve Clyde, 1967)

IMDB puanı: 7,9/10

Şiddetin daha çok öne çıkarıldığı Fight Club filmine bile, bu filme 1967'ye yapılan kadar şiddet eleştirisi gelmemiştir. The New York Times'ın ünlü film eleştirmeni Bosley Crowther'a göre film, Hollywood'un o zamana kadar ki şiddet sembolü en belirgin olabilecek filmdir. Ama hala Bonnie and Clyde, Hollywood'un en iyi filmleri arasında gösterilmeye devam etmektedir.

7. The Shining (Cinnet, 1980)

7. The Shining (Cinnet, 1980)

IMDB puanı: 8,5/10

Stephen King romanından uyarlanan ve yönetmenlik koltuğunda Stanley Kubrick gibi usta bir yönetmenin bulunduğu 'The Shining' filmi bile zamanın sert eleştirilerinden kurtulamamıştır. Chicago Reader'dan Dave Kehr'e göre, Kubrick'in hayal gücü, seyircinin ilgisini çekmekte başarısızdır ve olayları çok abartarak göstermektedir.

8. Footloose (Başıboş, 1984)

8. Footloose (Başıboş, 1984)

IMDB puanı: 6,4/10

1984 yılının gişe sıralamalarında kendine iyi bir yer bulmuş olan ve Kevin Bacon'ın filmdeki dans figürleriyle ünlenmiş olan bu filmi, The New Yorker'dan David Denby, 'çöp' olarak nitelendirmiştir.

9. Halloween (Cadılar Bayramı, 1978)

9. Halloween (Cadılar Bayramı, 1978)

IMDB puanı: 7,9/10

Sinemada korku türünün bir diğer yapı taşlarından olan, gerek betimlemeleri gerekse müzikleri bakımından korku filmlerinin örnek aldığı bir film olan Halloween'i zamanın eleştirmenleri beğenmemişlerdi. Eleştirmenlere göre, yönetmen John Carpenter'ın oyuncuları kullanma yönü zayıf ve filmin senaryosu da oldukça amatördü.

10. The First Wives Club (İlk Eşler Kulubü, 1996)

10. The First Wives Club (İlk Eşler Kulubü, 1996)

IMDB puanı: 6,1/10

Günümüzde Broadway'de sahnelenen bir müzikal olması ve özellikle kocaları tarafından daha genç kadınlar için terkedilen kadınlarca örnek alınan bir hikayesi olmasının dışında, eleştirmenlere göre Bette Midler, Diane Keaton ve Goldie Hawn uyumlu bir üçlü yaratmayı başarmışlardır fakat müzikal anlamda üç kadın karakterin de farklı 'gürültüler' oluşturması filmi başarısız yapan etmenlerdendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alien (Yaratık, 1979)

11. Alien (Yaratık, 1979)

IMDB puanı: 8,5/10

Yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı 1979 yapımı bu efsane bilim-kurgu&korku filmi, aslında eleştirmenlerce pek başarısız bulunmadı. Sadece 70'lerde Star Wars'la başlayan bilim-kurgu türünde, Alien sönük kalmıştı o kadar. Ama sonradan Sigourney Weaver'ın canlandırdığı Ellen Ripley karakteri, yönetmen Scott'ın da başarısında etkin rol oynadı.

12. Scrooged (Benim Gecem, 1988)

12. Scrooged (Benim Gecem, 1988)

IMDB puanı: 7,0/10

Charles Dickens'ın 'Bir Noel Şarkısı' isimli eserinin modernize edilmiş versiyonunda başrolde Bill Murray var. Fakat eleştirmenler için kamera önü ve arkası yıldız isimlerin olması yeterli değil. Günümüzde, noel tatilini anlatan 'içimizi ısıtan' filmler olarak nitelendirdiğimiz filmler deyince ilk akla gelen filmlerden birisi olmasına rağmen, Scrooged, o zamanın eleştirmenlerince büyük bir sıkılmayla ve kayıtsızlıkla izlendiği belirtilmiştir.

13. The Night of the Hunter (Caniler Avcısı, 1955)

13. The Night of the Hunter (Caniler Avcısı, 1955)

IMDB puanı: 8,1/10

Hani bir laf vardır ya. 'Ben anlattım, insanlar anlamadı.' Bu film için söylesek yanlış olmaz herhalde. Film ilk çıktığında, eleştirmenler de filmi izleyen insanlarda filmden hiç hazzetmediler. Halbuki şu anda en iyi filmler listesindeki yerini koruyor. Ayrıca 'Alman Dışavurumculuğu'nu en iyi örnekleyen filmlerden birisi olarak dünyanın farklı yerlerinde ders olarak izletiliyor. Filme, zamanında tepki o kadar ağır oldu ki, filmin yönetmeni Charles Laughton başka bir film daha çekmedi.

14. Jennifer's Body (Kana Susadım, 2009)

14. Jennifer's Body (Kana Susadım, 2009)

IMDB puanı: 5,1/10

Amanda Seyfried ve Megan Fox'un öpüşme sahnesiyle ünlenen bu film, gişede istediği başarıyı elde edemese de, kemik bir kitle oluşturdu denilebilir. Eleştirmenlerce, korku-komedi türünde bir diğer film olan Heathers filminin bir çakması olma özelliğini taşımaktan öteye gitmiyordu. Ne komik ne de korkunç.

15. Heartburn (1986)

15. Heartburn (1986)

IMDB puanı: 6,0/10

Başrollerini Jack Nicholson ve Meryl Streep'in paylaştığı bu film, Chicago Tribune'den Gene Siskel isimli eleştirmene göre 1986 yılının hayal kırıklığı oldu. 'Nicholson ve Streep gibi adından söz ettirmiş oyunculara rağmen, filmin seyircisine tek izlettiği mantıksız ve önemsiz bir evlilik yaşayan bir çiftin hikayesi. Yani hiç bir şey.' Çok iddialı ve sert bir eleştiri olmuş..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Wet Hot American Summer (Yaz Kampında Curcuna, 2001)

16. Wet Hot American Summer (Yaz Kampında Curcuna, 2001)

IMDB puanı: 6,7/10

Başrollerini şimdilerin ünlü ve başarılı oyuncuları Bradley Cooper, Amy Poehler ve Paul Rudd'ın oynadığı film, 2001 Sundance Film Festival'inde kapalı gişe izlendi. Fakat sene boyunca gişede 300.000 $ barajını bile aşamadı. E haliyle, yine bu durum eleştirmenlerin dikkatinden kaçmadı. Eleştirmenler bu başarısızlığın faturasını, filmin 'sinematik anlamsızlığı' eleştirirken, kendisinin de bu hataya düşmesine kesiyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dovus klubu kotu elestirimi aldi :O..way bee

Patrick Star

kuzenim eleştirdi diye açıklama yapmışlar sonra

Eceee

PK eksik :D

EricDraven

The Shining filmini Stephen King'de beğenmemişti sonra kendi çekmeye kalktı filmi tabii elini yüzüne bulaştırdı. Jennifer's Body hala berbat bir film listede... Devamını Gör