Görüş Bildir
Haberler
İlk Akıllı Telefonlarımızın Gözdesi Olan, Saatlerimizi Gömdüğümüz 13 Efsane Mobil Oyun

İlk Akıllı Telefonlarımızın Gözdesi Olan, Saatlerimizi Gömdüğümüz 13 Efsane Mobil Oyun

Oyun sektörünün bir parçası olan mobil oyunların büyüme hızı, herkesin dikkatini çekiyor. Özellikle hypercasual alanındaki gelişmeler, endüstrinin nasıl geliştiğini gözler önüne koyuyor. Mobil oyunların sayısı her geçen dakika çoğalsa da çok büyük ihtimalle hepimizin zamanında oynadığı, oynarken çok zevk aldığı bazı eski oyunlar aklımızdan silinmiyor. Gelin bu efsane mobil oyunlardan on üçünü hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temple Run Serisi

1. Temple Run Serisi

Temple Run oyunlarında altınları toplamaya çalışırken bizi kovalayan şeytan maymunlardan kaçıyor, çeşitli mekanikler içeren haritalardaki zorlu engelleri aşıyorduk. Oyunda bulunan farklı farklı karakterler, Temple Run serisine ayrı bir tat katıyordu.

2. Clash of Clans

2. Clash of Clans

Clash of Clans'te köyümüzü muhtemel saldırılara karşı stratejik bir şekilde geliştiriyor, klanımızla birlikte rakiplere karşı elimizden geleni yaparak ganimetleri topluyorduk. Clash of Clans'i aktif ve rekabetçi olarak oynayan oyuncular hâlâ bulunuyor.

3. Fruit Ninja

3. Fruit Ninja

Fruit Ninja'da ekranımıza fırlayan meyveleri ortadan bölmek, oyunculara anlamsız bir rahatlık hissi sunuyordu. Her an ortaya çıkabilecek bomba ise bizleri diken üzerinde tutuyordu.

4. Subway Surfers

4. Subway Surfers

Belki de en bilinen mobil oyun olan Subway Surfers; hem reflekslerimizi zorlayarak hem de hoverboard, jetpack gibi çeşitli mekanikleri oyunda barındırarak kendini oynatmayı başarıyor. En yüksek skorumuza tekrar ulaşmak, yeni karakterler açabilmek bu oyunu oynarken çok büyük bir mutluluk kaynağıydı açıkçası.

5. Angry Birds Serisi

5. Angry Birds Serisi

Angry Birds'te farklı özellikleri olan kuşları sapanlarla yapılara fırlatarak yapıları yerle bir etmeye, içerideki domuzları da öldürmeye çalışıyorduk. Kuşları tam yerine atabilmek için ufak tefek geometrik hesaplar yapmak gerekiyordu, bu da Angry Birds'e gerekli olan zorluğu veriyordu. Efsane oyun, pandemi sürecinin başında oyuncu sayısında inanılmaz bir artış yaşamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Candy Crush Saga

6. Candy Crush Saga

İçerisinde aynı şekerleri yan yana veya üst üste dizerek patlatmaya çalıştığımız Candy Crush Saga, hâlâ çok büyük bir 'bağımlı' kitleye sahip diyebiliriz. Oyun, zevkli olmasına rağmen sahip olduğu can mekaniğiyle ve bölüm tasarımına gelen eleştirilerle büyük tepki de görüyor. Candy Crush serisi, bunlara rağmen oyuncu kitlesini kaybetmemeyi başarıyor.

7. Jetpack Joyride

7. Jetpack Joyride

Jetpack Joyride da en sevdiğimiz mobil oyunlar arasındaki yerini almayı başarıyor. Oyunda sınırlı yakıtı olan bir jetpack ile uçarak çeşitli silahlarla önümüze çıkan düşmanları alt ediyorduk. Haberiniz yoksa serinin ikinci oyunu da 2021'de çıktı, nostalji için bir şans vermeyi düşünebilirsiniz.

8. Asphalt 8

8. Asphalt 8

Gameloft'un ellerinden çıkan arcade yarış oyunu Asphalt 8'de inanılmaz driftler atıyor, nitroyla rakiplerimizin önüne geçiyor, çok hızlıysak rakiplerimizi yarış dışı ederek avantaj kazanabiliyorduk. Gerçekçilik iddiası olmayan ve 2013'te çıkan bir mobil yarış oyunundan arayabileceğiniz her şey vardı yani.

9. Geometry Dash

9. Geometry Dash

Geometry Dash oyuncuları her ne kadar sinir etse de zorlayıcılığıyla ilgi çekiyor, birçok kişiyi kendine bağlamayı başarıyordu. Reflekslerimize meydan okuyan sayılı oyunlardan bir tanesiydi kendisi.

10. NSS Serisi

10. NSS Serisi

Bir futbol oyuncusunun kariyerini oynadığımız NSS, zaman zaman her ne kadar saçma sahneleriyle gündeme gelse de oldukça zevkliydi. Özel hayatımızı başarılı bir şekilde yürütürken taraftarlarla arayı iyi tutmak, aynı zamanda saha içi performansımızı da yüksek tutmak için uğraşıyorduk. Gerçekçilik seviyesini ise ne siz sorun ne biz söyleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hill Climb Racing Serisi

11. Hill Climb Racing Serisi

Hill Climb Racing'de bir off-roadçu olarak arabamızı çetin yokuşlardan çıkararak gidebildiğimiz kadar ileri gidiyorduk. Bunu yaparken ters dönüp boynumuzu kırarsak veya benzinimizi bitirirsek oyun bitiyordu.

12. Score! Hero

12. Score! Hero

Listemize giren bir diğer futbol oyunu olan Score! Hero'da çeşitli futbol senaryolarında gole ulaşmaya çalışıyorduk. Topa verebildiğimiz saçma falsolar her ne kadar gerçek dışı olsa da oyunu zevkli kılıyordu.

13. Piano Tiles Serisi

13. Piano Tiles Serisi

El-göz koordinasyonu gerektiren, hızlıca oynanıp kulağımızı bayram ettiren bir seriydi Piano Tiles. Birçok taklidi üretilen bu oyunda ekranımızda akan piyano tuşlarına tıklayarak müzik çalıyorduk. Bir noktadan sonra otomatiğe bağlıyor, beynimizle elimizin arasındaki bağlantıyı hissetmeden ekrana mekanik olarak tıklayıp oynamaya devam ediyorduk.

Peki sizce?

Peki sizce?

Oynadığımız efsane oyunlar arasında bunlar bulunsa da şüphesiz ki çok daha fazlası mevcut. Peki siz hangi oyunları unutamıyorsunuz, unuttuğumuz bir oyun var mı? Listedeki oyunlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, iyi oyunlar!

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
34
13
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın