Görüş Bildir
Haberler
Hiçbirimiz Masum Değiliz: Kötü Karakter Olarak Oynadığımız 13 Oyun!

Hiçbirimiz Masum Değiliz: Kötü Karakter Olarak Oynadığımız 13 Oyun!

Tugberk EVRAN
07.11.2021 - 13:14

Genellikle oyunlarda keskin bir biçimde düşmana, bulunduğumuz duruma yada direkt içinde bulunduğumuz dünyaya karşı iyi görünerek mücadele ederiz, peki aslında yönettiğimiz karakterin kötü olduğunu hiç düşündünüz mü? İşte kötü bir karakteri, durumu yönettiğimiz 13 oyun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

13. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

2000'li yılların başında zombi teması üzerine birçok farklı anlamda üretim yapılırken Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse bu zombi temasını değiştirerek, zombilere saldırdığımız değil insanlara karşı mücadele ettiğimiz bir biçimde kendisini sundu.

12. Tropico Serisi

12. Tropico Serisi

Oyun serisi bulunduğunuz ada ülkesini geliştirmeye yönelik, elbette diktatör olmak zorunda değilsiniz ama oyun sizi bir şekilde sert, keskin bir lider olmaya itiyor.

11. Hatred

11. Hatred

Tam anlamıyla katliam oyunu olan Hatred'de doğrudan sokağa çıkıp insanları öldürüyoruz. Oyunda verilen görevler yine birtakım yerlerin basılması ve insanları öldürmek, katletmek ile ilgili. Tepeden tırnağa kaos.

10. Manhunt

10. Manhunt

Çıktığı dönemde yapımcısı olan Rockstar Games'i zor durumlarda bırakan Manhunt o dönemler için katil simülasyonu olarak nitelendiriliyordu, yapımda farklı farklı biçimlerde insanları öldürülüyor ve bu da oldukça gerçekçi biçimde detaylandırılarak yapılıyordu.

9. Postal Serisi

9. Postal Serisi

Canlı olan her şeye zarar verme imkanı veren bu oyunda içinde bulunduğumuz dünyada zaten suça karışmamak imkansız, fakat yönettiğimiz karakter süt almaya giderken dahi birilerini paramparça ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Prototype

8. Prototype

Oyunda yönettiğimiz kötü karakter Alex Mercer hafızasını kaybetmiş bir biçimde uyanır, şehre kötülük ve virüs yayıp durur, önceleri düşman için çalıştığını öğreniriz.

7. Plague Inc.

7. Plague Inc.

2012'de piyasa sürülen ve Covid-19 dönemi ile birlikte de yeniden tatmin edici oyuncu kitlesine sahip olan Plague Inc'te temelde bir virüsü yönetiyor ve bunu tüm dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Amacımız ise insanlığı yeryüzünden tamamen silmek.

6. Hitman Serisi

6. Hitman Serisi

Agent 47 ile iyi işler yapıyor gibi görünsekte temel olarak profesyonel bir suikastçiyi yönetiyoruz. Agent 47 ile doğaçlama hareketler yaparken de pekte korkarak davranmıyoruz.

5. Dungeon Keeper

5. Dungeon Keeper

Alışılagelmiş olmaktan çıkıp zindanı kahramanlardan koruduğumuz bu oyunda kötü olmanın tadını alabiliyoruz.

4. Maneater

4. Maneater

Annemiz avcılar tarafından öldürülüyor ve bu nefretle büyüyüp Körfez Kıyısı'nın en korkulan yaratığı haline geliyoruz. Bir köpekbalığının gözünden kötülük kavramı nasıl değerlendirilir bilinmez ama temelde insan yiyoruz ve bu pekte iyi bir şey değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Black And White

3. Black And White

Oyun bize iyi ya da kötü olma opsiyonu tanıyor ama birisi diğerinden daha az eğlenceli. İyi olup daha az şey yapabilir yada kötü olup herkesin korktuğu, kaos yaratabilen bir karakter olabilirsiniz.

2. GTA Serisi

2. GTA Serisi

Hangi karakteri yönettiğimizden ayrı olarak doğrudan tüm GTA oyunlarında kaos estiriyor, para çalıyor, herhangi bir insanı öldürebiliyoruz.

1. Mafia Serisi

1. Mafia Serisi

Yönettiğimiz karakterlerde mafyayız ve bu durumun sonucunda da hangi olay olursa olsun iyi olmak pek de konuşulacak bir şey değil.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Gta Serilerinde hep kötü insanları oynuyoruz zaten. ilk oyunda ki sessiz adamımız Claude cartel için çalışan bir adamdı. Hepimizin adamı Tommy uyuşturucu kaç... Devamını Gör

feyk

konuyu gorunce aklimdan ilk gecen oyun black and white olmustu. listeye konmasi guzel olmus.

Erci_E

Godfather serisi de eklenmeli listeye

artuditu

Godfather'ın Ea tarafından yapılmış bir oyunu var.. Oyun o kadar aklımdan çıkmış ki 3 filmi mi konu alıyordu yoksa tek film miydi hatırlamıyorum.. Kötü bir ... Devamını Gör