Görüş Bildir
Haberler
İlginç Hikayeleri ve Karakterleriyle Yetişkinlere Yönelik Olan IMDb Puanı Yüksek 19 Çizgi Dizi

İlginç Hikayeleri ve Karakterleriyle Yetişkinlere Yönelik Olan IMDb Puanı Yüksek 19 Çizgi Dizi

Aburoski
07.07.2020 - 07:30

Sizin için muhteşem bir liste hazırladık. 

Dizi konuları bantmag.comfilmloverss.com ve 22dakika.org sitelerinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Dilbert - (1999)

19. Dilbert -  (1999)

IMDb 7,3

Orta yaşlarda bir beyaz yakalının yaşamını anlatan Dilbert, 1999 yılında aynı isimli çizgi romandan televizyon ekranlarına taşındı. Çizgi roman gibi televizyon serisini de Scott Adams geliştirdi ve kendisine bu kez Seinfeld yazar ve yapımcılarından Larry Charles da eşlik etti. Elektrik mühendisliği konusunda uzman ve çalıştığı ofisteki sorunlara yüksek zekasıyla etkili çözümler bulabilen Dilbert (Daniel Stern)’in en önemli sorunu zekasını ifade edememesi ve bu durumdan doğan pesimist kara komedisi.

18. King of the Hill - (1997)

18. King of the Hill - (1997)

IMDb 7,3

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde geçen dizi, orta ekonomik sınıfa mensup bir ailenin mütevazi yaşantısını sitcom türünde anlatıyor. Dizinin hikâyesi, Teksas eyaletinin uydurma küçük şehri Arlen’de geçiyor ve King of the Hill, Beavies and Butt-head’in de yaratıcısı olan Mike Judge’ın ve The Office, The Simpsons ve Saturday Night Live gibi komedi anlamında başarılı örneklerde de çalışmış Greg Daniels’ın imzasını taşıyor. 1997 yılında başlayan televizyon hayatı dizi için, 2010 yılında, yaptığı 13 sezondan sonra noktalandı. Hill ailesinin sıradan Amerikan hayatını, kendisi için oluşturduğu hayali dünyasında sunan dizi, bu anlamda Family Guy ve The Simpsons gibi diğer başarılı animasyon dizilerine yüksek derecede benzerlik gösterirken, aynı ismi taşıyan ve çocuklar için olan bir video oyununu da akıllara getiriyor. ‘Aile reisi’ Hank Hill (Mike Judge), Strickland Propane isimli bir propan ve propan aksesuarları şirketinde müdür yardımcısı olarak çalışan, geleneksel biri olarak karşımıza çıkıyor. Eşi Peggy (Kathy Najimy) ile sahip oldukları tek çocukları, çok da zeki olmamasıyla dikkat çeken Bobby Hill’e ise Better Things gibi dizilerden tanıdığımız Pamela Adlon sesiyle hayat veriyor. Bu karakterlere, Hills ailesine mensup diğer isimler de yaşadıkları hayal ürünü şehir ve hayatlarında eşlik ediyor. Dizi komedi hissiyatını, anlattığı sıradan hayatın sıradanlık seviyesinden ve günlük hayatın absürdlüklerinden alıyor. 2010 yılında final yapan Emmy ödüllü dizinin Mike Judge’ın açıklamasıyla biraz daha değişik bir şekilde, bütün karakterlerin geçen zamanın gerçek etkileri altında yaşlanmış hâlleriyle geri döneceği konuşuluyor.

17. Beavis and Butt-Head - (1993)

17. Beavis and Butt-Head - (1993)

IMDb 7,5

MTV ile büyüyen jenerasyon için bir efsane, arkadan gelenler için keşfetmesi zaruret içeren Beavis ve Butterhead’in hedef kitlesi onlu yaşlardaki bireyler olsa da, diziyi yetişkinler için tasarlanmış bir animasyon serisi olarak anmak lazım. “Beavis ve Butthead rol modelleri değiller, insan bile değiller, sadece çizimler. Yaptıkları bazı şeyler birilerinin yaralanmasına, okuldan atılmasına, tutuklanmasına hatta sınır dışı edilmesine sebep olabilir. Başka şekilde ifade edecek olursak, lütfen gördüklerinizi evde denemeyin” uyarısıyla çıkılan yolculuk, boş ve yüzeysel muhabbetin derin tartışmaları açtığı, ilk bakışta seviyesiz gibi görünen konuşmaların sizi felsefi sorgulamalara yönlendirdiği bir kafaya erişmenin var olan sayılı yasal yöntemlerinden birisi. 2011 yılında tek sezonluk bir geri dönüş de yapan bu iki kafadar, aynı zamanda, üzerine sonsuz analiz yapılmış X jenerasyonunu en iyi anlatan sosyolojik kayıtlardan bir tanesi olarak da kabul edilebilir.

16. Mr. Pickles - (2013)

16. Mr. Pickles - (2013)

IMDb 7,4

Satanik bir köpeğin baş kahraman olduğu absürtlükler silsilesi. Herkese göre bir mizah değil ama sizi yakalarsa gülmekten ağlatana kadar bırakmayacağından emin olabilirsiniz.

15. Aqua Teen Hunger Force - (2000)

15. Aqua Teen Hunger Force - (2000)

IMDb 7,6

Bir patates kızartması, köfte ve gazlı içeceğin maceralarını anlatan bir absürtlük şöleni.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Devilman: Crybaby - (2018)

14. Devilman: Crybaby - (2018)

IMDb 7,6

İblislerin insanlarla birlikte yaşadığı bir dünyada geçen, iyi ve kötü kavramlarını sorgulatan karanlık bir seri. Zamanla felsefi bir derinliğe kavuşmakla beraber, şiddet ve cinsellik açısından zengin kurgusu da izlemeden önce bilinmesi gereken detaylardan.

13. She-Ra and the Princesses of Power - (2018)

13. She-Ra and the Princesses of Power - (2018)

IMDb 7,6

80’lerin ikonik karakterlerinden She-Ra ve sihirli savaşçıların kötücül güçlerle mücadelesi. Açık LGBTİ+ karakterleriyle yetişkinlerin de favorisi!

12. The Critic - (1994)

12. The Critic - (1994)

IMDb 7,9

New York’ta yaşayan, elitist bir sinema eleştirmeninin, film referanslarıyla dolu günlük hayatı.

11. Aggretsuko - (2018)

11. Aggretsuko  - (2018)

IMDb 8,0

Beyaz yakalılığın getirdiği modern kölelik anlayışını, esprili bir dille ve hayvanların dünyası üzerinden anlatan anime serisi.

10. Jeff & Some Aliens - (2017)

10. Jeff & Some Aliens - (2017)

IMDb 8,0

İnsan ırkını analiz etmek üzere dünyaya gelen üç uzaylı ve gözlemledikleri Jeff’in maceralarını konu eden Comedy Central serisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Daria - (1997)

9. Daria - (1997)

IMDb 8,0

 Liseli bir genç olan Daria’nın yaşıtları ve yetişkinlerle yaşadığı ilişkileri sarkastik bir dille anlatan, 90’lar sonunda MTV’de yayımlanmış müthiş bir komedi.

8. Bob’s Burgers - (2011)

8. Bob’s Burgers - (2011)

IMDb 8,1

Yaratıcılığını Loren Bouchard’ın üstlendiği uzun soluklu Amerikan sit-com animasyon dizisi Bob’s Burgers televizyonun en başarılı animasyon yapımlarından. İlk kez 2011’de Fox’ta yayınlanan dizi, Ocean Avenue adlı bir sahil kasabasında hamburgerci işleten Belcher ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Birlikte çalışan Bob, eşi Tina ve üç çocuğunun başlarına gelen komik olaylar ele alınıyor.

Bob’s Burgers, 2013 yılında TV Guide tarafından en iyi 60 televizyon çizgi dizi arasında yer almayı başardı. İlk sezonuyla çoğu olumlu olmak üzere birçok farklı geribildirim alan dizi, ikinci sezonun ardından 2014’te Dynamite Entertainment tarafından çizgi roman hâline getirildi. Bunun yanı sıra iki kez Emmy ödülüne layık görülen Bob’s Burger dokuzuncu sezonu için onay aldı, 2020’de sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

7. Kipo and the Age of Wonderbeasts - (2020)

7. Kipo and the Age of Wonderbeasts - (2020)

IMDb 8,4

Her yaşa hitap eden bu seride, günümüzden 200 yıl sonrasına gidiyoruz. İnsan ırkının yeraltı şehirlerinde yaşadığı ve mutant hayvanlarla dolu bir gelecekte, baş karakterimiz ailesini bulabilmek için dostlarıyla beraber yolculuğa çıkıyor. Kipo, LGBTİ+ bireylerin çocuklara yönelik yapımlarda da var olabilmesine öncülük ederek kalplerimizi kazanıyor.

6. Neon Genesis Evangelion - (1995)

6. Neon Genesis Evangelion - (1995)

IMDb 8,5

 İnsan ırkının tanrılaşma güdüsünü ve psikolojik dürtülerini irdeleyen, yarattığı distopik dünyada evrim sürecini anlamlandırmaya çabalayan; olay örgüsü içinde kendinizi kolaylıkla kaybedebileceğiniz felsefi bir seri.

5. The Venture Bros. - (2003)

5. The Venture Bros. - (2003)

IMDb 8,5

70’lerin aksiyon yapımlarının zekice kurgulanmış bir parodisi. Popüler kültür referansları (Ansızın David Bowie’yle karşılaşabilirsiniz) ve her yeni karakterle zenginleşen anlatısı, farklı yorumlanabilecek birçok altmetinle dolu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Archer - (2009)

4. Archer - (2009)

IMDb 8,6

İlk kez 2009’da yayın hayatına başlayan Archer, televizyonun sevilen uzun soluklu bir diğer animasyon dizisi. Kendine güvenen, yakışıklı ve güçlü Sterling Archer dünyanın en iyi ajanlarından biridir. Ancak birbirlerini aşağılayan ve hor gören yedi arkadaşıyla hâlâ sorunlar yaşamaktadır. Dizi, Archer ve bu arkadaşlarının birlikte üstesinden gelmeye çalıştıkları maceraları anlatırken seyirciyi 1940’ların Los Angeles’ına davet ediyor.

Archer, hem macerayı hem de komediyi içinde barındıran bir anlatı sunuyor. Kahramanların Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarından, Güney Pasifik’in tehlikeli adalarına uzanan maceralarında başlarına ummadık bir sürü olay gelirken bir yandan da onları dünyayı tüm kötülüklerden kurtarmaya çalışırlarken görürüz. FX ve FXX yapımı Archer, dokuzuncu sezonuyla sevenleriyle geçtiğimiz nisan ayında buluştu.

3. Gravity Falls - (2012)

3. Gravity Falls - (2012)

IMDb 8,9

Dipper ve Mabel Pines, ebeveynleri tarafından yaz tatillerini geçirmeleri için amcaları Stan’in Oregon, Gravity Falls’taki evine gönderilir. Burası aynı zamanda ‘Mystery Shack’ adlı bir turistik mekandır ve iyi para kazanmaktadır. Başlangıçta her şey normal görünmektedir, 3 ay burada kaldıktan sonra evlerine dönmeyi beklerken buranın aslında birçok esrarengiz olaya ev sahipliği yaptığını fark ederler. Öte yandan Dipper, buradaki garip olayların derlendiği bir günlük bulur ve iki kardeş bu günlüğün de yardımıyla her bölüm karşılarına çıkan ilginçliklerle baş etmeye çalışır.

2. Death Note - (2006)

2. Death Note - (2006)

IMDb 9,0

 İçine yazılan her ismin ölmesine sebep olan gizemli bir defter ve onu bulan liseli bir gencin hikâyesini konu alan, metafizik ve polisiye ögelerle dolu bir gerilim.

1. Avatar: The Last Airbender - (2005)

1. Avatar: The Last Airbender - (2005)

IMDb 9,2

Avatar: Son Hava Bükücü, kurgu dolu bir dünyada geçiyor. İnsanoğluna ev sahipliği yapan bu dünyada ayrıca fantastik hayvanlar ve doğaüstü ruhlar buluyor. Bu ruhlar; hava, su, toprak ve ateşten oluşuyor. Aynı zamanda insanoğlu 4 ırka ayrılmıştır. Hava göçebeleri, ateş ulusu, toprak krallığı, su kabilesidir. Her ırkta “bükücü” adı verilen özel insanlar kendi elementlerini kontrol etme yeteneğine sahiptir. Bu bükme stilleri özel dövüş sanatları ile birleşir.

Listemizde olmayan diğer çizgi dizi ve animasyonlara bu içeriğimizden bakabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
37
22
9
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?