Görüş Bildir
Haberler
İki Yılda Tam 30 Yaş Yaşlanan Kadın: Kyoko Hamada

İki Yılda Tam 30 Yaş Yaşlanan Kadın: Kyoko Hamada

kontorsiyonist
05.06.2015 - 17:18 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 17:46

Kimsesi olmayan yaşlı insanları, gönüllü olarak evlerinde ziyaret eden fotoğrafçı Kyoko Hamada, sıradışı bir projeye imza attı. New York'ta yaşayan 42 yaşındaki sanatçı, kimsenin birbirini gerçekten umursamadığı bu koca şehirde yaşlı olmanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyordu. Bunu bizzat deneyimlemek isteyen Hamada, 2 yıl boyunca yaşlı taklidi yaparak yaşadı. Kendi yarattığı Kikuchiyo San isimli bu yaşlı karakter, artık onun hayatının bir parçasıydı.

Gri bir peruk, ağır bir makyaj ve yeni bir gardrop ile karşınızda Hamada'nın ikinci kişiliği: Kikuchiyo San!

Kaynak: http://www.kyokohamada.com/i_used_to_...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu proje yaşadığım hayatı sorgulamama sebep oldu. Yaşamaya devam ettiğim sürece yaşlanacağımı hatırladım. Yaşlanmak kaçınılmaz. Aynı mevsimler gibi; doğal.

Hamada, yarattığı karakteri “Kırılgan ve narin bir varoluşta yaşayan yaşlı bir kadın” şeklinde tanımlıyor.

Hamada, yarattığı karakteri “Kırılgan ve narin bir varoluşta yaşayan yaşlı bir kadın” şeklinde tanımlıyor.

Yaşlanmaktan korkmadığımı söylemek büyük bir yalan olurdu. Sanırım korkuyorum. Belki de herkesten çok. Belki de bu nedenle böyle bir projeye giriştim. Sınırlı bir süre için buradayım. Aslında hepimiz bunun farkındayız. Ama ben bunu gerçekten hissediyorum.

Bir zamanlar 'sen'dim.

Bir zamanlar 'sen'dim.

Eğer bir gün Kikuchiyo San ile bir yerlerde karşılaşırsak, bana dönüp 'Bir zamanlar sendim.' dediğini hayal ediyorum.

Kikuchiyo San ve Kyoko Hamada aynı bedeni paylaşan iki farklı hayat...

Kikuchiyo San ve Kyoko Hamada aynı bedeni paylaşan iki farklı hayat...

Kikuchiyo San parkta gezinirken, evi temizlemesi gerektiğini düşünmüyor, yeni açan çiçekleri seyretmeyi tercih ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimsenin umurunda değilmiş gibiydim veya kimse beni fark etmiyordu. New York'ta umursanmamak zaten yeterince kolay; ama Kikuchiyo San olarak bazen kendimi tamamen görünmez hissettim.

Kenttekilerin kimi zaman kendisine eşyalarını taşırken yardımcı olduğunu söyleyen Hamada, kimilerinin de umursamadığını ve proje genelinde yaşadığı en yoğun hissin yalnızlık olduğunu belirtti.

Sanırım hayatın tadını yeterince çıkaramıyorum. İnsanlar sadece yoğun olan hayatlarına devam etmekle ilgileniyorlar ve bir anlığına durup yaşadıkları için memnun olmayı bilmiyorlar; en azından Kikuchiyo San kadar.

Yaşlanmak benim için hala bir gizem. Yaşlanınca yaşanılan sağlık problemlerini veya arkadaşlarının birer birer yitip gitmesi gibi durumları yaşamadım. Oldukça sağlıklıyım. Görünüşümü değiştirsem de, yaşlı bir insanın yaşadığı çoğu şeyi deneyimlediğimi söyleyemem.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kikuchiyo San, havanın güzel olduğu günler yürüyüşe gitmeyi seviyor. Sokakta gördüğü güzel şeylerden, aslında herkesin baktığı ama görmediği şeylerden - çiçekler, ağaçlar veya kurbağalar gibi - hoşlanıyor. O, bunlar dikkat ediyor. Böyle basit şeyler onu mutlu ediyor.

İşte Kyoko Hamada ve iki yaşındaki oğlu!

İşte Kyoko Hamada ve iki yaşındaki oğlu!

Oğlumun karşısına ilk kez Kikuchiyo San olarak çıktığımda, elbetteki beni tanıyamadı. Ama kafası karışmıştı; çünkü sesimizin aynı olduğunu fark etmişti. Onu bebek bakıcısıyla evde bırakıp çıktım. Geri geldiğim zaman 'obaasan, obaasan' diye neşeyle bağırarak bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. 'Obaasan' Japonca büyükanne demek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0