Görüş Bildir
Haberler
İdrarla Fermente Olan Balıktan Köpek Eti Çorbasına Kore'ye Özgü 'Bu Kadar da Olmaz!' Diyeceğiniz Yemekler

İdrarla Fermente Olan Balıktan Köpek Eti Çorbasına Kore'ye Özgü 'Bu Kadar da Olmaz!' Diyeceğiniz Yemekler

Birbirinden ilginç yemekleriyle kendinden sıkça bahsettiren Kore şimdi de okuyan herkesin 'Bu kadar da olmaz ya!' diyeceği yemeklerle karşınızda!

1. Sannakji

Canlı ahtapotların doğranarak susam yağıyla servis edilmesiyle oluşan sannakji doğrandıktan hemen sonra servis edildiği için parçalar hala hareketli kalabilmekte. Çiğ olarak servis edilen yemek iyi çiğnenmediğinde vantuzları boğazınıza yapışıp sizi öldürebilir bu yüzden sannakji dünyanın en ölümcül yemekleri arasındadır.

2. Beondegi

2. Beondegi

Beondagi, ipek böceklerinin tuzlu suda haşlandıktan sonra baharatlanmasıyla yapılan bir yemek. Genellikle kağıt bardaklarda servis edilen bu sokak yemeği Kore'de oldukça popüler.

3. Nakji bokkeum

3. Nakji bokkeum
twitter.com

Birçok Koreli'nin en sevdiği yemeklerden biri olan nakji bokkeum, ahtapotların tavada sarımsak tozu, susam yağı, soya sosu ve şeker gibi malzemelerle beraber kızartılmasıyla oluşur. Genellikle Kore marketlerinde dondurulmuş halde hazır olarak bulunan ahtapotlar sayesinde Kore vatandaşları evlerinde kolayca nakji bokkeum hazırlayabilmekte.

4. Sundae

4. Sundae
twitter.com

Kore usülü sundae, inek ya da domuz bağırsaklarının içlerinin pirinç, 'glass noodle', domuz kanı gibi malzemelerle doldurulmasıyla hazırlanmakta. Oldukça popüler olan bu sokak yemeği buharda ya da tavada pişirilir.

5. Bosintang

5. Bosintang
twitter.com

Köpek eti kullanılarak yapılan bu çorba çeşitli baharatlar, yeşil soğan, perilla yaprağı ve karahindiba gibi malzemeler eklenerek hazırlanır. Kore kültüründe oldukça eski bir tarihe sahip olan çorba son yıllarda köpek eti kullanılması sebebiyle eleştirilerin odağı haline gelmiş.

6. Hongeo-hoe

6. Hongeo-hoe
twitter.com

Güney Kore mutfağına özgü olan yemek, rajidae balığından yapılır. İdrarını derisinden atan balık böylelikle doğal fermente olur. Genellikle soğuk servis edilen hongeo-hoe, içerdiği amonyak sebebiyle oldukça ağır kokmaktadır. Hatta öyledir ki menüsünde bu yemeğe sahip olan restoranlarda hongeo-hoe yemeği tercih edildikten sonra müşteriler deodorant sıkılarak gönderilirler.

7. Jeonbok-juk

7. Jeonbok-juk

Denizkulağı adı verilen deniz canlısından yapılan yemekte pirinç, yeşil soğan ve sarımsak bulunur. Bu yemek içerdiği besinlerden dolayı özellikle hasta veya yaşlı bireyler için hazırlanır.

8. Saeujeot

8. Saeujeot

Kore mutfağında karideslerin doğranıp tuzla fermente edilmesiyle oluşan bu meze hem yemeklerle beraber hem de tek başına tercih edilebilmekte.

9. Gaebul

9. Gaebul

Bu yemek görünüşü itibariyle penis balığı olarak da adlandırılmaktadır. Genellikle çiğ olarak tüketilir ve susam yağıyla yapılan lezzetli bir sosla servis edilir.

10. Bingsu

10. Bingsu

Doğranmış meyve, yoğunlaştırılmış süt, meyve şurubu ve kırmızı fasulyeden oluşan bir Kore tatlısı olan Bingsu, oldukça popüler bir tatlı.

11. Gejang

11. Gejang
twitter.com

Çiğ yengeçelerin acı biber, sarımsak, zencefil ve tuz gibi baharatları içeren bir sosta marine edilmesiyle hazırlanan bir yemek gejang. Deniz ürünleri sevenlerin tercih ettiği yemek genellikle soğuk servis edilir.

12. Jokbal

12. Jokbal

Domuz kullanılarak hazırlanan yemekte genellikle domuz ayağı tercih edilir. Önce haşlanıp ardından soya sosu, şeker, zencefil, sarımsak gibi malzemeler kullanılarak hazırlanır.

13. Mandu

13. Mandu

Kore mantısı olan mandu, iç harcında pırasa, kıyma ve siyah mantar kullanılarak hazırlanır. Hazırlanan mandular kızartılarak servis ediliyor.

Sizce en garip olan hangisiydi? Yorumlarda tartışalım.👇🏻

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
22
17
6
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BÜSÜ.

Canlı canlı hayvanlara eziyet ederek yemelerini asla anlayamayacağım.Masanın üstündeki ocakta kaynayan sebzeli suya ahtapotları canlı atıp kıvranmalarını izl... Devamını Gör

Arzu Dinç

Penis balığı değil o deniz hıyarının bir türü cahilmisin biraz kore balık pazarı videoları izle öğrenirsin

Vera

Korede bu yemeklerden birkaçı haricinde diğerlerinin yendiğini hiç görmedim