Görüş Bildir
Haberler
İddia: 'Patara'da 2 Bin Kamyon Kum Çalındı, Olayı Tespit Eden Memur Görevden Alındı'

etiket İddia: 'Patara'da 2 Bin Kamyon Kum Çalındı, Olayı Tespit Eden Memur Görevden Alındı'

Deniz Gök
06.06.2021 - 11:40 Son Güncelleme: 06.06.2021 - 17:06

Sendika başkanının iddiasına göre Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldı. Olayı tespit eden memur da 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten görevden alındı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını duyurdu. 

Cumhuriyet’e konuşan Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” dedi. 

Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP İlçe Başkanı tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını belirtti. 

Durmuş, “Çünkü AKP İlçe Başkanı memura ‘Burada zapt tutmayın, biz bölge müdürünü aradık’ dedi. Memur da ‘Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım’ dedi. Memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı. Sendikamızın itirazlarıyla memur işine döndü. Olaya göz yuman orman işletme şefi ve işletme müdürü hâlâ görevde” dedi.

"Atatürk’ün talimatıyla burada kumul ağaçlandırması yapıldı"

"Atatürk’ün talimatıyla burada kumul ağaçlandırması yapıldı"

Bölgeye ilişkin detaylı bilgi veren Durmuş, “Kumul, gece rüzgârlarının etkisiyle kıyıdaki kumların çevredeki yaşam alanlarında bir kum dağı oluşturması demek. 1937 yılında da bizzat Atatürk’ün talimatıyla burada kumul ağaçlandırması çalışması yapıldı. Avustralya’dan ve Kıbrıs’tan ağaç türleri getirtildi”__ dedi. 

Bu çalışma sayesinde uzun yıllar tarım alanlarının korunduğunu vurgulayan Durmuş, “Bu olaydan sonra kumul hareketi yeniden başlayabilir. Ayrıca orası antik kent, kazı çalışmaları yapıldı. Endemik türlerle birlikte bölgede yaşayan carette caretta’ların yaşam alanları zarar görmüş olabilir” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
107
56
14
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Armada Ozsoy

ulan ülkede iyice tırmanmıış rüşvet talan sahtekarlık vurgun var ve doğruyu yapanlar cezalandırılıyor :S olaya bak böyle bir şey olamaz

Resho

Ulan Tayland'da bile gittiğimiz adadan çıkarken tekneye binmeden önce sırf kum aldık mı diye bir ağzımızın içine bakmadıkları kalmıştı. Bu çakma vatanseverle... Devamını Gör

Pent

Ulan para falanda yetmiyor artık bunlara kumu da çalın donumuzu da çalın benzinden çalın biradan çalın sigaradan çalın her şeyi alın bizi bir kampa yerleştir... Devamını Gör