Görüş Bildir
Haberler
İddia: 'Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Açılışı İçin Öğrenci ve Memurları Zorla Taşıyorlar!'

İddia: 'Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Açılışı İçin Öğrenci ve Memurları Zorla Taşıyorlar!'

Muhalefetin tepkisine rağmen millet bahçesine dönüştürülecek olan Atatürk Havalimanı'nda bugün fidan dikme töreni yapılacak. 

Yetkililerin, alanı doldurmak için kamu personeli ve öğrencilere katılımı şart koştuğu ve baskı yaptığı iddia ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pistleri kırılarak Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nda bugün saat 16.30’da fidan dikim töreni ve İstanbul’un fethinin 569. yıldönümü kutlamaları gerçekleştirilecek. 

Törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

"Katılım zorunlu" iddiası

"Katılım zorunlu" iddiası

Sözcü'nün aktardığına göre birçok ilde kamu emekçilerine gönderilen mesajda törene katılmaları halinde pazartesi günü de idari izin verileceği, katılımın zorunlu olduğu bildirildi. 

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Gültekin Narinli, hafta sonu böyle bir görevlendirme yapılamayacağını belirterek kamu emekçilerine açılışa katılmama çağrısında bulundu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da yaptığı yazılı açıklamayla memurlara etkinliğe katılmaları için baskı yapıldığını söyledi. 

Konuyla ilgili her gün şikayet ve başvuru geldiğini belirten Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” çağrısı yaptı.

Öğrenciler servislerle taşınacak

Öğrenciler servislerle taşınacak

Yine Sözcü'nün haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir Anadolu lisesinde öğrencilere veli izin kağıdı dağıtıldı.

Okul idaresine teslim edilmesi istenen izin kağıdının üzerinde, “29 Mayıs Pazar günü saat 13.30-17.30 saatleri arasında ‘Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikimi' etkinliği için düzenlenecek olan geziye velisi bulunduğumuz ……..'nın katılmasına izin veriyorum” ifadeleri yer aldı. 

İzin kağıdının veliler tarafından doldurulup imzalanması istendi.

Haberde konuya ilişkin yazışmaların yapıldığı bazı WhatsApp görüntülerine de yer verildi. 👇

Haberde konuya ilişkin yazışmaların yapıldığı bazı WhatsApp görüntülerine de yer verildi. 👇

CHP'li Adıgüzel: "AKP'nin geldiği son nokta bu"

CHP'li Adıgüzel: "AKP'nin geldiği son nokta bu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de bir memura gelen WhatsApp mesajını paylaşarak, şunları söyledi: 

'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın Atatürk Havalimanı'nda yapılacak olan millet bahçesi açılışı için kamu personelini seferber etmiş durumda. Milletin bile ilgi göstermediği millet bahçesini, millete hizmetle yükümlü memurları taşıyarak açacaklar. AKP'nin geldiği son nokta bu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

CHP'li İlgezdi: "Bakanlığın görevi açılışlara kamu personeli taşımak değil!"

CHP'li İlgezdi: "Bakanlığın görevi açılışlara kamu personeli taşımak değil!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de kendisine ulaşan şikayetleri paylaşarak, AKP'nin her etkinliğinde aynı durumun yaşandığını söyledi.

İlgezdi, “Memurlarımız artık, işten çıkarılmakla korkutularak miting meydanı doldurmaya zorlanmaktan bıktı usandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yöneticileri illerden otobüs kaldırarak, kamu personelini zorla açılışa götürüyor. Üstelik, yol, konaklama ve bir gün de idari izin verilecek. AKP iktidarı yaptığı açılışlara, düzenlediği kongrelere gelmeyen partililerinin yerini, devletin memurlarıyla doldurmaktan artık vazgeçmelidir. Bakanlığın görevi çevreyi korumak, düzenli şehirleşme ve iklim çalışmaları yapmak, açılışlara kamu personeli taşımak değil!” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
16
15
13
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan Gündoğdu

imamoğlu ''Atatürk havalimanını tekrar kullanıma açacağız'' dediği anda aklıma gelen ilk şey '' tamam siçtik . yarın komple yıkarlar'' oldu . ertesi gün de a... Devamını Gör

Öteye Giden

Bence İmamoğlu'nun amacı dikkatleri Atatürk Havalimanına çekmekti . Belki caydırır iktidarı diye

Equal

Oraya zorla götüren amir zaten osuruğundan korkuyordur. Ama oraya zorla götürülüp hala AKP ye oy veren memur ve öğrenciler, sizler tam bir koyunsunuz. Kendin... Devamını Gör

ahu miray akdeniz

Taşıma suyla değirmen dönmez, devir aç kalan köpeklerin sahiplerini yediğini gördüğümüz dönem