Görüş Bildir
Haberler
İcra Zoruyla Babasından Alınan Küçük Yağmur’un Gözyaşları: 'Beni Bırakmayacaksın Değil mi?'

etiket İcra Zoruyla Babasından Alınan Küçük Yağmur’un Gözyaşları: 'Beni Bırakmayacaksın Değil mi?'

Emre Ordu
30.08.2018 - 18:53 Son Güncelleme: 31.08.2018 - 08:33

İstanbul’da annesi ve babası boşanan 10 yaşındaki Yağmur, annesine teslim edilmek üzere babasından icra memurlarınca zorla alındı. Babasına sarılan minik Yağmur, “Beni bırakmayacaksın değil mi?” diyerek gözyaşı döktü. Babanın “Annesinden şiddet gördüğüne dair raporlar var” sözlerine rağmen sonunda minik Yağmur annesine verildi. 

Öte yandan, çocukların icra müdürlükleri aracılığı ile teslim alınması uygulamasına kaldırmak için hükümet harekete geçti. Tepki çeken yöntemi sonlandırmak üzere kanun tasarısı hazırlanıyor. Meclis açıldığında görüşülecek ilk düzenlemenin bu olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, Metin Ç., şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanmak için 5 yıl önce dava açtı. Mahkeme, kızları Yağmur’un velayetini geçici olarak anneye verdi. Kızıyla zaman zaman görüşen baba Ç., açtığı dava ile yaz tatilinde kızının bir ay kendisinde kalmasını sağladı. Ancak ayrılık ikisi için de zor oldu. Baba ve kızı mahkemenin tanıdığı süreyi aşınca bu kez anne icra davası açtı. Mahkeme, Yağmur’un babasından icra yoluyla alınmasına karar verdi. Önceki gün Metin Ç.’nin evine giden polis ve icra ekipleri, pedagog eşliğinde Yağmur’u babasından almak için uzun süre uğraştı.

Annesine gitmek istemeyen ve babasına sarılan Yağmur, "Baba beni bırakmayacaksın değil mi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Metin Ç. ve kızı Yağmur, sonunda polis aracına binerek karakola gitti. Karakolda Yağmur annesine teslim edildi.

Annesine gitmek istemeyen ve babasına sarılan Yağmur, "Baba beni bırakmayacaksın değil mi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Metin Ç. ve kızı Yağmur, sonunda polis aracına binerek karakola gitti. Karakolda Yağmur annesine teslim edildi.

"Kızımın hayatından endişe ediyorum"

"Kızımın hayatından endişe ediyorum"

Kızının 'Baba intihar edeceğim' dediğini aktaran Metin Ç., 'Şu an hayatından endişe ediyorum' dedi. 

Kızını almak için her türlü mücadeleyi vereceğini belirten baba Metin Ç. şöyle konuştu: “Ben kızımın peşindeyim. Kızımı zorla aldılar. Süründürerek aldılar. O bir insan, 11 yaşında. Annesinden şiddet gördüğüne dair raporları var. Kızım gitmek istemediğini söyledi. Annesinden şiddet gördüğünü söyledi. Ona rağmen zorla aldılar. Neler yapmış kızıma? Parmağını kırmış, okula giderken düştü dediler. Sonra kızım ‘Baba, annem beni döverek parmağımı kırdı’ dedi. Pedagoga götürdüm. Kesinlikle çocuğun bende kalmasını gerektiğini söyledi. Pedagogdan rapor aldım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

Uygulamaya son vermek için yasa tasarısı hazırlanıyor

Uygulamaya son vermek için yasa tasarısı hazırlanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre boşanmış veya boşanmak üzere olan eşlerden çocukların icra müdürlükleri yoluyla alınması yöntemine son vermek üzere yasa tasarısı hazırlanıyor. Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte TBMM'nin gündemine alması beklenen ilk konunun çocuk teslimi olacağı öğrenildi.

Tasarıdan aktarılan detaylara göre, kurulması planlanan ve hazırlık çalışmaları devam eden yeni sistemde, çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki tesisi işlemleri, icra daireleri yerine bu amaçla oluşturulacak ve 'Çocuk Teslim Merkezi' adını alacak merkezler aracılığıyla yapılacak.

Çocuk teslim yerleri kreş, okul ve adli görüşme odaları olacak

Çocuk teslim yerleri kreş, okul ve adli görüşme odaları olacak

Öte yandan çocuğun yüksek yararı doğrultusunda teslim sırasında psikolog ve pedagog gibi uzmanlar ile eğitimciler de hazır bulunacak. Çocuk teslimi yerleri, belirlenecek kreş, okul ve adli görüşme odaları gibi alanlar olacak. Çocuk teslimi sırasında kolluk görevlileri yer almayacak. Zorunlu durumlarda istisnai olarak kolluk görevlilerinden destek alınabilecek.

Çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulması kararına aykırı hareket edenler, çocuğu teslim edene kadar tazyik hapsi ile cezalandırılacak.

Ebeveynin sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda velayet alınabilecek

Ebeveynin sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda velayet alınabilecek

Velayete sahip anne veya babanın yükümlülüğünü haklı bir sebep olmaksızın birden fazla kez yerine getirmemesi, çocuğunu göstermemesi halinde, çocuğun menfaati dikkate alınarak velayet sahibi değiştirilebilecek. Ayrıca durum ve koşullara göre velayet kaldırılabilecek, çocuğa vasi de atanabilecek.

Çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurmada yapılacak tüm masraflar devlet tarafından karşılanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
464
282
62
11
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Neye dayanarak şiddet uygulayan anneye verilmiş? Çocuğun beyanının önemi yok görüldüğü üzere... Dünyaya gel, okula git,askerlik yap,evlen,çocuk sahibi ol, kr... Devamını Gör

Mahkemeler çocukların vesayetini %81.6 Kadınlara %18.4 oranında Erkeklere veriyor. Savaşlarda ölenlerin %99'u erkek.İş Kazalarında ölenlerin %94'ü erkek. İnt... Devamını Gör

youcanbemiine

erkekler tarafından katledilen kadınların erkekler tarafından tecavüze uğrayan ÇOCUKLARIN da yüzdesini verseydiniz keşke. burda amaç erkek düşmanlığı değil. ... Devamını Gör

Seiya Tomoe

Çocuğun velayeti "ÇOCUK" göz önüne alınarak verilmez mi? Annesinin şiddet uyguladığı,üstelik çocuğun kendi rızasıyla gitmek istemediği belirtildiği halde nas... Devamını Gör