Görüş Bildir
Haberler
İçinizi Hem Mutluluk Hem de Hüzün Kaplamasına Neden Olacak 19 Sımsıcak Film

İçinizi Hem Mutluluk Hem de Hüzün Kaplamasına Neden Olacak 19 Sımsıcak Film

Bazı filmleri izlediğinizde içinde değişik duygular uyanmıştır. Bu tip filmleri izlediğinizde bazen üzülürsünüz bazen çok mutlu olursunuz; ama mutlaka tıpkı iyi bir yemeği yemişcesine ağızda tat bırakır. İşte bu tarz sınıflandıramadığımız filmleri derlemeye çalıştım.

Sıralama IMDb puanlarına göredir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amelie (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain) - Yapım Yılı: 2001 - IMDb Puanı: 8.3

Paris’te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir… Amelie aşık olmuştur.

2. Up - Yapım Yılı: 2009 - IMDb Puanı: 8.3

Filmde, hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesi anlatılıyor. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.

3. Before Sunrise - Yapım Yılı: 1995 - IMDb Puanı: 8.1

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar.

4. The Grand Budapest Hotel - Yapım Yılı: 2014 - IMDb Puanı: 8.1

İki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. Yönetmenliğini Wes Anderson'un yaptığı film, görüntü yönetmenliği konusunda çok enteresan. Filmin başrol oyuncusu renklerdir diyebiliriz.

5. Mary and Max - Yapım Yılı: 2009 - IMDb Puanı: 8.1

Avusturalyalı 8 yaşındaki küçük Mary, alkolik bir anne ile ilgisiz bir babanın meraklı ve bir o kadar da yalnız kızıdır. Amerikalı Max ise 44 yaşında ve muzdarip olduğu Asperger sendromundan ötürü dış dünyayı anlamakta ve çevresiyle iletişim kurmakta zorluk yaşayan bir diğer yalnız insandır. Bir mektup arkadaşlığı, bu iki insanın birbirlerini tanımasını ve birbirlerinin hayatlarını değiştirmesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Short Term 12 - Yapım Yılı: 2013 - IMDb Puanı: 8.0

Bir bakıcı tesisinde çalışan Grace, şiddetle büyüyen mağdur çocukların problemleri ile uğraşıyor ve onlarla güçlü bir bağ kuruyor. Kendisinde olduğu gibi o evde çalışan başka arkadaşları da çocukların üstüne titreyip problemleriyle ilgilenmektedir. Grace özellikle Marcus isminde bir çocuk ile güçlü bir duygusal bağ kurarken kendi geçmişinde yaşadıklarını da aynı zamanda seyirciye aktarmaktadır. Grace çocuklarla geçirdiği bütün bu zaman sırasında uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşından ayrı bir yaşam sürdürmektedir. Onun aldığı evlilik kararı, çocuklar ile arasında kurduğu duygusal bağın da etkisi ile zor günler geçirmesine sebep olacaktır…

7. The Perks of Being a Wallflower - Yapım Yılı: 2012 - IMDb Puanı: 8.0

Stephen Chbosky'nin yazdığı romandan uyarlanan filmde, ilk aşkıyla (Emma Watson), en yakın arkadaşının intiharıyla ve kendi akıl hastalığıyla mücadele eden 15 yaşında sevimli ve naif Charlie'nin (Logan Lerman) hikayesini anlatılıyor. Charlie'nin hayatında bu tür sorunlar varken, bir diğer yandan ait olduğu bir grup insanı bulmaya çalışmaktadır. Kendisinden birkaç yaş büyük iki genç içene kapanık Charlie'yi kanatları altına alırlar ve onu gerçek dünyayla tanıştırırlar...

8. Mr Nobody - Yapım Yılı: 2009 - IMDb Puanı: 7.9

Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar.

9. About Time - Yapım Yılı: 2013 - IMDb Puanı: 7.8

Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir:Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark edecektir.

10. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) - Yapım Yılı: 2014 - IMDb Puanı: 7.8

Riggan ismi verilen bir tiyatro oyunu sırasında başrol oyuncusu beklenmedik biçimde bir kaza geçirir ve yaralanır. Oyuncunun yerine acil olarak yeni birinin bulunması gerekir ve Lesley ile arkadaşı Jake’in bulunduğu öneri ile eskiden büyük bir yıldız olan Mike Shiner başrol oyuncusu olarak seçilir. Mike sahneye çıkmak için kendi hazırlıklarını yaptığı sıralarda, kendi gibi oyuncu olan sevgilisi Laura ve kişisel asistanlığını yapan kızı Sam yetmezmiş gibi bir de mükemmeliyet delisi olan karısı Sylvia ile uğraşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Me and Earl and The Dying Girl - Yapım Yılı: 2015 - IMDb Puanı: 7.8

Birçok sosyal ortamın içinde bulunmasına rağmen neredeyse hiçbir gerçek arkadaşı bulunmayan lise son sınıf öğrencisi Greg'in (Thomas Mann) yakınındaki tek insan, birlikte klasik filmlerin küçük çaplı parodilerini yaptığı Earl'dür (RJ Cyler). Bir gün, anne ve babasının da zorlamasıyla pek konuşmadığı Rachel (Olivia Cooke) ile arkadaşlık etmeye başlar. Rachel'a kısa süre önce lösemi teşhisi konmuştur. Çok fazla ortak noktaları yokmuş gibi görünen ikili, giderek daha çok vakit geçirmeye başlar. Rachel'ın kemoterapisi başlar, Greg ve Earl de Rachel için de bir film yapmaya karar verir.

12. Wristcutters: A Love Story - Yapım Yılı: 2006 - IMDb Puanı: 7.4

Zia, kız arkadaşı Desiree'den ayrılınca yaşadığı acıya dayanamaz ve intihar eder. Acısını sonlandırmanın yolunu ölümde bulacağını sanırken hiç beklemediği bir şekilde büyük bir yanılgıya düştüğünü anlar. Gözünü, sadece intihar edenlerin var olduğu bir dünyada açar. Ölüm sonrası bir dünyadır burası; tuhaftır, gerçek yaşam kadar acımasızdır; hatta belki de daha fazla... Acılarsa yok olmamıştır. Ama yine de Zia için bir umut vardır. Çünkü ilginç bir şekilde Desiree'nin de intihar ettiğini öğrenmiştir. Tanıştığı bir rock şarkıcısı ve ısrarla bir yanlışlık sonucu orda olduğunu savunan bir otostopçu ile Desiree'nin peşine düşer. Barlarında sadece intihar etmiş elemanları olan Nirvana ve Joy Division gibi grupların şarkılarının çalındığı bu garip dünyanın kasvetli atmosferinde, tuhaf bir yolculuğa çıkarlar.

13. Submarine - Yapım Yılı: 2010 - IMDb Puanı: 7.3

15 yaşında bir ergen olan Oliver Tate ailesi ile birlikte bir sahil kasabasında yaşamaktadır. O da diğer tüm ergenler gibi, kendi yaşının getirdiği sancıları çekmektedir. Cinsel uyanışına eşlik eden sıkıntılara bir de anne ve babasının evliliklerindeki çatlaklar ilave olur. Doğumgünü yaklaşan Oliver, bir taraftan anne ve babasının ayrılmaması için uğraşacak, diğer yandan sınıf arkadaşı Jordana’yı kazanmaya çalışacaktır.

14. Youth - Yapım Yılı: 2015 - IMDb Puanı: 7.3

Fred ve Mick adlı iki eski arkadaş, beraber yorgunluklarını alabilme adına Alplere doğru bir yolculuğa çıkarlar. Burada Fred eski bir emekli besteciyken Mick ise projeler üreten bir yönetmendir. Bu ikili, toplumdan uzaklaşarak Alplerde konforlu bir otelde tatil planı yaparlar. Fakat yeni jenerasyon onların bakış açılarıın değiştirecektir. Mick bu otelde sinemaya olan ilgisini arttırırken Fred de beste işlerine yoğunluk verecektir. Oldukça farklı bir kariyer hayatı onları bekliyor olacaktır.

15. Beasts of The Southern Wild - Yapım Yılı: 2012 - IMDb: 7.3

Cimcime (Hushpuppy), New Orleans'ın kıyılarında Bathtup (Leğen) isimli fakir ama mutlu toplulukta babasıyla birlikte yaşayan altı yaşında sevimli bir çocuktur. Hafif çatlak babası Wink bir gün gizemli bir hastalığa yakalanır. Eşi benzeri görülmeyen ve ne olduğuna dair tanı koyulamayan bu hastalık dünyanın işleyiş düzenini derinden sarsar ve bir nevi kıyameti tetikler. Tarih öncesinde yaşamış olan 'Auroch' isimli antik ordu mezarlarından çıkar ve dünyanın sonunu getirmek için savaşmaya başlar. Şimdi küçük Cimcime yaşadığı topluluğu terk edecek ve dünyanın diğer ucundaki annesini aramaya başlayacaktır. Hem babasını, hem sular altındaki evini hem de vereni kurtarması gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ruby Sparks - Yapım Yılı: 2012 - IMDb Puanı: 7.2

Calvin (Paul Dano) kariyerinin başlangıcında olağanüstü bir başarı kazanmış genç bir roman yazarıdır. Ancak şu anda hem iş yaşamında hem de aşk hayatında sorunlar yaşamaktadır. Sonunda, önemli bir ilerleme kaydeder ve kendisine ilham veren Ruby isminde bir karakter yaratır. Calvin bir hafta sonra Ruby'yi (Zoe Kazan) odasındaki koltukta otururken bulur. Kelimelerinin canlı ve nefes alan bir insana dönüşmesi Calvin’i hayrete düşürmüştür.

17. Cashback - Yapım Yılı: 2006 - IMDb Puanı: 7.2

Hep bir ressam olmayı isteyen Ben Willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlar. Aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. Sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri “zaman takası” adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir. Bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. Saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için Ben'in izlediği yol, zamanı durdurmaktır. Bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan Ben'in ilgisini, özellikle kasiyer Sharon çekecektir.

18. Le Tout Nouveau Testament (Yeni Ahit) - Yapım Yılı: 2015 - IMDb Puanı: 7.1

18. Le Tout Nouveau Testament (Yeni Ahit) - Yapım Yılı: 2015 - IMDb Puanı: 7.1

Tanrı hepimiz gibi bir insan görüntüsüne bürünmüş halde, Brüksel'de eşi ve 10 yaşındaki kızı Ea ile birlikte yaşamını sürdürmektedir. Bu tanrı eşi ve çocuğuna çok kötü davranmakta, odasındaki bilgisayarla insanların hayatını sadistçe kontrol etmektedir. Babasının despotluklarından bunalan Ea, bir gün babasının odasının anahtarını alıp bilgisayarını karıştırarak insanların ölecekleri günleri ifşa eder. Çok sinirlenen tanrı kızını döver, Ea evden kaçar. Şimdi küçük kızın yapması gereken kendine 6 tane havari bulmaktır.

19. Before We Go - Yapım Yılı: 2014 - IMDb Puanı: 6.8

Eşiyle birlikte yaşadığı Boston'a dönmek üzere gece 1:30 trenine bileti olan Brooke Dalton (Alice Eve) New York garına giderken soyguna uğrar ve cüzdanını çaldırır. Bu sırada treni kaçırır, ancak eşi eve dönmeden eve dönmesi gerekmektedir. Durum oldukça kötü görünürken garda trompet çalan sokak müzisyeni Nick ile (Chris Evans) tanışır. İlk başta Nick'in ona kötü niyetli düşüncelerle yaklaştığını sanan Brooke, saatler geçtikçe Nick'i daha fazla tanır ve onun hakkındaki düşünceleri değişmeye başlar.

Kaynaklar: sinemalar.com, IMDb

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
23
10
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın