Görüş Bildir
Haberler
Hollywood veya Yerli Uyarlamalarını Bilsek de Aslında Bir Kore Yapımı Olan 12 Film ve Dizi

Hollywood veya Yerli Uyarlamalarını Bilsek de Aslında Bir Kore Yapımı Olan 12 Film ve Dizi

Begüm
19.02.2021 - 14:00

Bildiklerimizin neredeyse çoğu Kore yapımıymış...

Not: Film ve dizi açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kiraz Mevsimi (2014)

1. Kiraz Mevsimi (2014)

Genç moda tasarımcısı Öykü'nün çocukluk aşkı Mete ve onun ortağı Ayaz arasında yaşadığı aşk ikilemi, yakın arkadaşı Şeyma'nın gizli oyunları ile iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Çapkın bekar Ayaz içinse Öykü'nün dünyasına girmek, gönlünü kaptırma riski de taşıyan eğlenceli bir oyundur. Öykü hayallerine ulaşmak için çabalarken, mahalle insanları değişim rüzgarları ile savrulurlar. Kiraz mevsimi, değişimin de mevsimi olacaktır!

Kiraz Mevsimi - IMDb: 5,3

Uyarlandığı yapım: A Gentleman's Dignity - IMDb: 8,0

2. Davetsiz (2009)

2. Davetsiz (2009)

Anna, acılar içinde yaşamını sürdürmeye çalışan bir gençtir. Annesinin çok kısa bir zaman önce ölerek yaşattığı travmayı kolay atlatamamıştır. Bu beklenmedik ve trajik kayıptan sonra hastanede geçirdiği süreç sonrası evine döner. Yaşadığı dertler tam azalırken babasının annesinin hemşiresi Rachel ile nişanlandığını öğrenince tekrar depresyona girecektir. Anna, o gece annesinin hayaleti tarafından ziyaret edilir ve Rachel’in yapmak istedikleri için annesi onu uyarır. Bunun üzerine Anna ve kız kardeşi babalarını aslında nişanlısının göründüğü gibi olmadığına inandırmaya çalışırlar. Bu durum artık üvey anne ve üvey kızlar arasında ölümcül bir çatışmaya dönmüştür. Halka ve Şüphe’nin yapımcılarının son filmi olan The Uninvited, Kim Jee-Woon’un 2003 yapımı Kore korku filminden uyarlanmıştır.

Davetsiz - IMDb: 6,3

Uyarlandığı yapım:Janghwa Hongryeon: 7,2

3. Hırçın Sevgilim (2008)

3. Hırçın Sevgilim (2008)

Charlie Bello’nun yaşamında körkütük sarhoş bir kıza, bir anda körkütük aşık olabileceğini tahmin edebilir miydiniz? O da edemedi ve ilk kez aşı oldu! 2001 Güney Kore yapımı olan ve modern klasikler arasında giren Hırçın Sevgilim filminin ABD remake’i olan yapımda başrolleri Elisha Cuthbert ve Jesse Bradford paylaşıyor.

Hırçın Sevgilim - IMDb: 6,3

Uyarlandığı yapım: My Sassy Girl - IMDb: 8,0

4. Sadece Sen (2014)

4. Sadece Sen (2014)

Ali, yaşamında oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Nasıl başa çıkacağını düşündüğü bir sırada, sessiz sakin bir hayat sürmekte olan Hazal ile tanışır. Hazal, Ali'nin ketum ve durgun ruhuna büyük heyecan katacak, kalbi onun için çarpmaya başlayacaktır. Birbirlerini tanıdıkça Ali'nin Hazal hakkında öğrendikleri, ona geçmişte kendi yaptığı hataları hatırlatacaktır. Ali her ne kadar boksörlük mesleğini bırakmış olsa da Hazal'a olan aşkı için son bir kez dövüşmesi gerekecektir... 

Aşkın engel tanımadığını ortaya koyan Sadece Sen, zorlukların içinde filizlenen bir ilişkiyi beyazperdeye taşıyor. Emekliye ayrılmış bir boksörle görme engelli bir kızın arasında tutkulu bir aşk olabilir mi? Acaba boksörün geçmişi bu aşka başka bir engel mi oluşturacaktır yoksa o güçlü bağ her şeyin üstesinden gelebilecek midir?

Sadece Sen - IMDb: 7,3

Uyarlandığı yapım: O-jik geu-dae-man - IMDb: 7,8

5. Evim Sensin (2014)

5. Evim Sensin (2014)

Leyla başından geçen bir ayrılık sonrası baba evine dönmüştür. Kalbi kırıktır ve çocukluğundan beri sorunlu bir ilişkileri olan babası Selim ile aralarındaki sorunları çözmeye çalışmaktadırlar.

İskender ise küçük yaşlardan beri şanssız bir hayat yaşamış olan yetimhanede büyümüş ve hayatı boyunca hiç evim diyebileceği bir yere sahip olmamış bir adamdır. Beklenmedik bir şekilde karşılaşan bu ikili onları aradıklarını bulmalarını sağlayacak bir aşkın içine sürüklenir, Leyla yaralarını sararken , İskender'in evi Leyla olur fakat bu güzel hikayenin böyle sürmesine engel olacak olaylar peşlerini bırakmaz...

Evim Sensin - IMDb: 5,0

Uyarlandığı yapım: Nae Meorisokui jiwoogae - IMDb: 8,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göl Evi (2006)

6. Göl Evi (2006)

İki insan birbirleri ile gerçek anlamda birleştiklerinde aralarındaki bağ bazen öylesine naif ve basit olur ki cennetteyken bile yüreği harekete geçirebilir. Her seferinde doğru yerlerde ama yanlış zamanlarda bir araya gelen kalpleri cennet, gözyaşları ile yıkar. Bu kırık kalpleri onarmak için ise cennet, zamanı aşar. Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

Göl Evi - IMDb: 6,8

Uyarlandığı yapım: II Mare - IMDb: 7,6

7. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

7. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir? Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

7. Koğuştaki Mucize - IMDb: 8,3

Uyarlandığı yapım: Miracle in Cell No 7 - IMDb: 8,2

8. İlişki Durumu: Karışık (2015)

8. İlişki Durumu: Karışık (2015)

İlişki Durumu: Karışık, Full House isimli Kore dizisinin yerli uyarlaması olacak. Başrollerinde, Seren Şirince, Berk Oktay, Pamir Pekin, Eda Ece, Mert Türkoğlu ve Özlem Öçalmaz'ın bulunduğu yerli adaptasyon dizinin yönetmen koltuğunda Barış Yöş oturuyor.

İlişki Durumu: Karışık - IMDb: 5,4

Uyarlandığı yapım: Full House - IMDb: 7,9

9. Kiralık Aşk (2015)

9. Kiralık Aşk (2015)

Kendi halinde yaşayan ve garsonluk yapan Defne, 6 aylık bir aşk oyunu teklifini kabul eder. Buna göre, ülkenin en başarılı iş adamlarından birini kendisine aşık etmek zorundadır. Ancak kendini hiç beklemediği bir aşk üçgeninin içinde bulacaktır. Kiralık Aşk'ın başrollerinde Elçin Sangu ve Barış Arduç yer alıyor.

Kiralık aşk - IMDb: 7,1

Uyarlandığı yapım: Can Love Become Money? - IMDb: 6,8

10. Kalp Atışı (2017)

10. Kalp Atışı (2017)

Ege'de lise öğrencisiyken birbirlerinin hayatına dokunup, sonrasında farklı yönlere savrulan Eylül ve Ali Asıf'ın yolları, İstanbul’un en iyi hastanesinin çatısında tekrar kesişir. Yıllar sonra iki doktor olarak karşılaşan Ali Asıf ve Eylül'ün hayata meydan okuma ve aşk hikayesinin konu edildiği dizinin başrolünde Öykü Karayel ve Gökhan Alkan yer alıyor.

Kalp Atışı - IMDb: 6,4

Uyarlandığı yapım: Doctors - IMDb: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oldboy (2013)

11. Oldboy (2013)

Joe Doucett kaçırılır ve dış dünyayla hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yere götürülür. Bu karanlık mahsende neden kaçırıldığını dahi bilmeden yirmi yıl boyunca tutsak edilir. Hiçbir kurtulma umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir ve günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı karısının katillerini ve kendini kaçıranları bulup esaslı bir intikam almaktır. Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar.

Chan-wook Park'ın 2003 tarihli orijinal filminin Amerika'da yeniden çekilen bu versiyonunun yönetmenliğini Spike Lee yürütürken başrolleri Josh Brolin, Elizabeth Olsen ve Samuel L. Jackson paylaşıyor.

Oldboy - IMDb: 5,7

Uyarlandığı yapım: Oldboy - IMDb: 8,4

12. Köstebek (2006)

12. Köstebek (2006)

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir...

Köstebek - IMDb: 8,5

Uyarlandığı yapım: Internal Affairs - IMDb: 8,0

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Aç bi’ film Ruffles’la dalgana bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
14
6
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Oldboy'un asıl popüler olan versiyonu Kore yapımı, orijinal olanı değil mi zaten? Ben Hollywood yapımı olanı filmi ilk kez duyuyorum.

Mastani

Daha ne cevherler var Kore film ve dizi sektöründe kimsenin haberi yok. Yıllardır izlerim, iyi ki zamanında keşfetmiş kendime bir güzellik yapmışım.

Zayit Şahin

Köstebeğin orjinali Hong Kong yapımı Kore ile alakası dahi yok