Görüş Bildir
Haberler
Hollywood Hatırası: Geçmişten Günümüze Hollywood'da Rol Almış 13 Türk Oyuncu

etiket Hollywood Hatırası: Geçmişten Günümüze Hollywood'da Rol Almış 13 Türk Oyuncu

cokiyiya
03.05.2016 - 16:36

Elbette ki bir oyuncunun en büyük hayallerinden biri bir Hollywood yapımında yer almaktır. Ne var ki bu herkese nasip olmaz. Özellikle de Türk oyuncular için bu hep böyle oldu. İşte bu nedenle, geçmişten bugüne, Holywood yapımlarında rol almış Türk oyuncuların sayısı oldukça az. Ülkemizdeki bazı oyuncular bu şansa sahip olma başarısını gösterdiler. İşte karşınızda, Hollywood filmlerinde rol almış nispeten şanslı 13 Türk oyuncu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muzaffer Tema

1. Muzaffer Tema

Muzaffer Tema, Hollywood’da rol alma şansını elde eden ilk Türk sanatçıdır. 1956 yılında Amerika’ya gittikten sonra Türkiye’de de gösterime giren “Certain Smile”(Acı Tebessüm, 1958) ve “Twelve to the Moon”(Aya Giden 12 Adam, 1960) filmlerinde rol aldı.

2. Fikret Hakan

2. Fikret Hakan

Ünlü oyuncu Fikret Hakan; Tony Curtis, Charles Bronson ve Michele Mercier ile birlikte rol aldığı 'You Can't Win Em All' (Paralı Askerler, 1970) filminde Albay Ahmet Elçi karakterine hayat verdi.

3. Salih Güney

3. Salih Güney

Bundan yaklaşık 40 sene önce çekilen Aşk-ı Memnu dizisinde Behlül’ü canlandırmış olan Salih Güney de Fikret Hakan gibi 'You Can't Win Em All' (Paralı Askerler, 1970) filminde oynadı. Güney, Hollywood yapımı filmde Yüzbaşı Enver karakterini canlandırdı.

4. Derya Arbaş Berti

4. Derya Arbaş Berti

Hollywood’un Kızılderili oyuncusu Dehl Berti ile Türkiye eski güzellerinden Zerrin Arbaş’ın kızı olan Derya, 1992 Hollywood yapımı 'Revenge of the Nerds III: The Next Generation' filminde oynadı. 1997 yılında da 'Hang Your Dog in the Wind' filminde rol alan melez oyuncu, daha birçok Hollywood yapımında küçük roller üstlendi.

5. Okan Bayülgen

5. Okan Bayülgen

Okan Bayülgen; Türkiye'de 'Genç Indiana Jones' olarak bilinen, 1992 Hollywood yapımı 'The Young Indiana Jones Chronicles' dizisininde minik bir rol aldı. Dizide bir gözcüyü canlandıran Okan, bu kısa performansıyla Hollywood kariyerini sonlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zuhal Olcay

6. Zuhal Olcay

Zuhal Olcay da 'Genç Indiana Jones' adlı Hollywood yapımı dizide rol aldı. Dizinin İstanbul'da geçen bir bölümünde, Okan Bayülgen ve o zamanki eşi Haluk Bilginer ile birlikte oynadı. Güzel oyuncu, 'Halide Edip' karakterine hayat verdi.

7. Deniz Akkaya

7. Deniz Akkaya

2007 yılında Hollywood oyunculuğu şansını yakalayan Deniz Akkaya'Living and Dying' isimli filmde Anne Noble karakterini canlandırdı. Sanılanın aksine gişe başarısı elde edemeyen filmde, kötü ingilizcesi ve tecavüz sahnesiyle çok konuşuldu.

8. Tamer Karadağlı

8. Tamer Karadağlı

Deniz Akkaya ile birlikte 2007 yapımı 'Living and Dying' filminde rol alan oyuncu Tamer Karadağlı da bu başarısız filmin kurbanları arasında. Oynadığı Nicholai Duca rolü ve 'God damn it!' (Allah kahretsin!) repliği Hollywood kariyerini kurtarmaya maalesef yetmedi.

9. Mehmet Günsür

9. Mehmet Günsür

Hollywood'da iyi bir rol oynama şansı yakalayan Türk oyunculardan biri Mehmet Günsür... Başrollerini Dominique Swain ile paylaştıkları 'Fall Down Dead' isimli filmde bir dedektifi oynayan Günsür, film çok başarılı olmasa da oynadığı başrolle kendinden söz ettirmişti.

10. Nehir Erdoğan

10. Nehir Erdoğan

Nehir Erdoğan, bir Türk kızının hayatının anlatıldığı romandan uyarlama olan 'Broken Angel' (Meleğin Sırları, 2008) filminde Ebru karakterini canlandırdı. Filmde, başrolün hakkını layığıyla verdiğini de gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Meltem Cumbul

11. Meltem Cumbul

Meltem Cumbul, 2008 yılında, 'The Alphabet Killer' filminde Elisa Castillo karakterini canlandırdı. Aynı sene, 'A Beautiful Life' filminde Antanas karakterine hayat veren oyuncu halen Hollywood macerasından vazgeçmiş değil.

12. Haluk Bilginer

12. Haluk Bilginer

Daha önce bahsettiğimiz ve Okan Bayülgen'in de figüran olarak yer aldığını belirttiğimiz 1992 yapımı 'Genç Indiana Jones' dizisinde oynayan Haluk Bilginer, bundan yaklaşık 10 sene sonra 2001 yılında 'Buffalo Soldiers' isimli bir filmde ufak bir rol aldı. Bu filmin de üzerinden seneler geçtikten sonra, 2009 yılında, büyük bir yapım olan 'The International' filminde ve 2012 yılında 'The Reluctant Fundamentalist' filminde oynadı. Başarılı oyunculuğuyla göz dolduran büyük sanatçıya, başarılarının devamını dilememek mümkün değil! 👏

13. Sibel Kekilli

13. Sibel Kekilli

2006 çıkışlı 'Fay Grim' ve 2011 çıkışlı 'What a Man' gibi komedi yapımlarında oynadıktan sonra, 2011'de hepimizi ekrana kilitleyen efsanevi dizi 'Game of Thrones' ile karşımıza çıkan Sibel Kekilli; bizi en çok gururlandıran oyuncularımızdan oldu. Bu denli başarılı bir dizide 3 yıl boyunca yer almayı başaran ünlü oyuncu; 2014 yılında, oynadığı karakter Shae'nin senaryo gereği ölmesiyle diziden ayrıldı. Güzel oyuncuya, oyunculuk kariyerinde başarılar diliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
101
74
23
22
17
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?