Görüş Bildir
Haberler
Hitler'in Peşinde Bir Kadın : Eva Braun'un Hayatındaki 10 Trajik Gerçek

etiket Hitler'in Peşinde Bir Kadın : Eva Braun'un Hayatındaki 10 Trajik Gerçek

Rinascita
13.07.2016 - 23:41

30 Nisan 1945 yılında Sovyet Rusya'nın ordularını bekledikleri sığınakta Hitler yalnızca kendisinin değil, yeni evlendiği eşi Eva Braun'un da hayatına son verdi. Politik öneminin yanı sıra, Eva bütün hayatını tek bir adamın sevgisini elde etmeye çalışmakla geçirmiş bir kadın. Evet, faşist lider Adolf Hitler'e ömrünü adamış Eva. İşte Shakespeare trajedilerini aratmayan bu aşk hikayesinin baş kahramanlarından Eva'nın hayatında Hitler'in önemini gösteren 10 trajik gerçek...

Kaynak: http://listverse.com/2016/07/10/10-tr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Adolf Hitler'e taparcasına aşıktı.

10. Adolf Hitler'e taparcasına aşıktı.

17 yaşındaki bu genç kızın, 40 yaşındaki bir adamda ne bulduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Hatta Eva'nın Hitler'e yalnızca şöhretinden ötürü yaklaştığını da düşünüyor olabilirsiniz. Fakat Eva ile Hitler tanıştıkları zaman, Hitler'in yükseliş döneminin henüz başlarıydı ve kendini 'Herr Wolff' olarak tanıttı.

Hitler, Eva'yı ilk gördüğünde gözleriyle onu yedi bitirdi ve eve davet etti. Eva teklifi reddetmesine rağmen, sonraki birkaç gününü Hitler ile beraber geçirdi. Gittiği her yere Eva'yı da davet etmesi, Eva için etkileyici bir durum olsa da aralarındaki aşkın sonraki aşamaları Eva'yı sevgisiz bir hayata sürükledi.

9. Hitler ise bir başkasına aşıktı.

9. Hitler ise bir başkasına aşıktı.

Eva ile yeni bir ilişkiye başlamasına rağmen, Hitler esasen yeğeni Geli Raubal'a aşıktı. Kimseyi Geli kadar sevmediğini bile söylemek mümkün. 1931 yılı Eylül ayında, evlenmek için Viyena'ya gideceğini söyleyen Geli, Hitler'in öfkesine maruz kaldı. İki gece süren hiddetli kavgaların ardından, Geli ölü bulundu. 

İlişkilerinin daha başında ikinci kadın olan Eva için her şey yeni başlıyordu. Hitler'in bilinen 8 farklı duygusal ilişkisi var. Hepsinin sonu ölümle biten bu ilişkilerden nasibini en çok alan ise Eva Braun...

8. Eva'yı sürekli aldattı.

8. Eva'yı sürekli aldattı.
smg.photobucket.com

Hitler, ilişkileri boyunca Eva'yı defalarca aldattı. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri de, Alman şarkıcı ve oyuncu Renate Muller'di. Renate'nin Adolf Zeissler'e yaptığı açıklamalara göre, Hitler Renate'yi ona tecavüz etmesi için zorlamıştır. Talepleri bu kadarla sınırlı kalmayan Hitler, sonrasında mastürbasyon yaparken Renate tarafından kırbaçlanma ve küfürlerle aşağılanma isteklerinde bulunmuştur. Bunun doğruluğu bilinmiyor, fakat Renate de Hitler'in diğer ilişkilerindeki kadınlarla aynı yoldan gitti. 1937 yılında pencereden atlayarak intihar etti.

7. Dikkat çekmek için kendini vurdu.

7. Dikkat çekmek için kendini vurdu.

Hitler ile yaşadığı açık ilişkiye dayanamayan Eva Braun, babasının silahı ile göğsüne ateş ederek, intihar girişiminde bulundu. İnsan anatomisini bilmediğinden mi yoksa aslında ölmek niyetinde olmadığından mıdır bilinmez; ıskalayarak hayatta kaldı. Bu şekilde belki de Hitler'in ilgisini çekmeyi başardı. Hitler, ellerinde çiçekler ve dilinde özürlerle Eva'nın yanına gitti.

6. Hitler, Eva ile olan ilişkisini bir sır gibi sakladı.

6. Hitler, Eva ile olan ilişkisini bir sır gibi sakladı.

Bu kadar aşağılayıcı bir tavır karşısında yine de sevgisinden vazgeçmeyen Eva'yı anlamak mümkün değil. Hitler, ilişkileri boyunca Eva'yı yalnızca arkadaşları varken gün yüzüne çıkardı. Üst düzey birileri eve geldiğinde ise Eva, Hitler'in yatak odasının yanındaki özel odaya geçer ve oradan Hitler çağırana kadar çıkmazdı. 

Bunun yanı sıra hakaretler ederek Eva'yı sürekli küçük düşürürdü Hitler. 'Yalnızca çok zeki bir adam, ilkel ve aptal bir kadınla ilişki yaşar. Düşünsenize sürekli işinize karışan bir kadının hayatınızda olduğunu. Boş zamanlarımda istediğim tek şey; huzur.'  diyerek Eva'yı aşağılaması yine de Eva'nın hislerini değiştirmedi. Birliktelikleri boyunca Eva'yı özel sekreteri olarak bile tanıttı, fakat sevgilisi olduğunu hiç söylemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Uyku ilacı alarak intihar girişiminde bulundu.

5. Uyku ilacı alarak intihar girişiminde bulundu.

1935 yılında, Hitler'den üç ay boyunca cevap alamadığı için yine bir intihar girişiminde bulundu Eva Braun. 'Tanrım, korkarım bugün de ondan cevap alamayacağım. Bu sefer 35 tane hap almaya karar verdim ve kesinlikle bu işi burada bitireceğim! ' diyen Eva, bu sefer de başarılı olamadı. Hitler yine ellerinde çiçeklerle gelip af diledi ve Eva yine affetti.

4. Hitler'in ailesinin nefretine maruz kaldı.

4. Hitler'in ailesinin nefretine maruz kaldı.

Geli Raubal'ın ölümünden sonra, Geli'nin annesi Angela Raubal'ı yanına aldı Hitler. Angela, Eva'ya karşı fazlasıyla nefret doluydu. Hatta bunu gizleme gereği bile duymuyordu. Eva, çoğu zaman kitap okuyarak veya film izleyerek vakit geçirirdi. Akşamları yemek vaktinde ise Hitler'in fotoğrafına bakarak onu yanında hayal ederdi. 

Eva uyku ilacı ile intihar girişiminde bulunduktan sonra, Angela bir ölümü daha kaldıramayacağını düşünerek evden ayrıldı. Bu durum Eva'nın hayatını olumlu yönden etkiledi. Bir zafer kazanmış gibi hissetti.

3. Hitler'i ölümde bile yalnız bırakmadı.

3. Hitler'i ölümde bile yalnız bırakmadı.

Almanya'nın yenileceği anlaşıldığında Nazi liderlerinden birinin karısı Henriette von Schirach, Eva'yı Almanya'dan kaçması konusunda ikna etmeye çalıştı. Fakat Eva, Hitler'i ölene dek yalnız bırakmayacağını söyledi. 

Nitekim, dediğini yaptı ve Hitler'i son ana dek yalnız bırakmadı.

2. Hitler, Eva'nın eniştesini öldürttü.

2. Hitler, Eva'nın eniştesini öldürttü.

Hermann Fegelein, Eva'nın kız kardeşi ile Hitler'in şahitliğinde evlendi. Fakat bir gün Alman kuvvetler tarafından içkili bir halde bulundu. Yanında başka bir kadın, elinde ise Berlin'de çaldığı paralarla dolu bir bavul vardı. Almanya'dan kaçmaya çalışıyordu. 

Hermann, Hitler'in emri ile öldürüldü. Bu olaydan birkaç saat sonra ise, Eva ile Hitler evlendiler.

1. Hitler için köpeğinin ölümü, Eva'nın ölümünden daha üzücü oldu.

1. Hitler için köpeğinin ölümü, Eva'nın ölümünden daha üzücü oldu.

Saklandıkları sığınakta, Eva, Hitler ve birkaç güvenilir adamdan hariç bir de Hitler'in köpeği Blondi vardı. Blondi, Eva için ezeli bir düşmandı adeta. Hitler'in Blondi'ye olan ilgisini ve sevgisini her daim kıskandı. O ilginin kendisine gösterilmediğinin farkındaydı. Bu yüzden son anlarında bile, Hitler'in ilgisini Blondi'nin üzerinden kendi üzerine çekmeye çalıştı. 

Bütün bu karmaşaya ve hayatlarına son vermek istediklerinde, ilk olarak Blondi'ye siyanür verdi Hitler. Böylece işe yarayıp yaramadığını kontrol edecekti. Hitler, Blondi'nin öldüğünü gördüğünde ise derin bir kedere boğuldu. Orada bulunan bir hemşireye göre, Eva siyanürü içtiğinde neredeyse kimse onun arkasından üzülmedi. Köpek öldüğünde bile daha fazla üzüntü duydular.

Özetle; Eva Braun'un hayatı sevgisiz ve kapalı kapılar ardında son buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1060
425
296
132
53
31
25
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir kadının bir köpeği kıskanacak hale gelmesi... Şımarıklıktan değil sevgisizlikten bu hale gelmiş bir kadın. Çok kötü bir durum gerçekten.

mehpae

hitler ne kadar psikopatsa evada o kadar psikopat bence

Bora Akay

Yeğenine aşık bi adamdan ne beklenir