Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'dan Tarihi Karar! Hindistan Hükümeti Kripto Paraları Yasaklamak Yerine Düzenleyecek

etiket Hindistan'dan Tarihi Karar! Hindistan Hükümeti Kripto Paraları Yasaklamak Yerine Düzenleyecek

Ali Aydemir
08.12.2021 - 10:30

Söylentilerin aksine Hindistan hükümeti kripto paraları yasaklamak yerine düzenleme yoluna gideceğini duyurdu. Hintli kripto yatırımcılarına, kripto varlıklarını beyan etmeleri ve varlıklarını Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu (SEBI) tarafından düzenlenen kripto borsalarında tutmaları için belirli bir zaman dilimi verileceği bildiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi bir dijital para birimi oluşturulmaya çalışılıyor.

srv.onedio.com

Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan hükümeti kriptoyu tamamen yasaklamak için harekete geçmeyecek ve bunun yerine sektörü düzenleyecek. 23 Kasım'da bazı kaynaklardan Hindistan hükümetinin tüm 'özel' kripto para birimlerine yasak getirirken resmi bir dijital para biriminin oluşturulmasını öneren bir yasa tasarısını düşündüğü bildirilmişti.

Ardından panik satışı geldi.

srv.onedio.com

Bu haber ertesi gün yerel kripto borsası WazirX'te panik satışına yol açtı. Tasarıdaki muğlak ifadeler ve hükümetin açıklama eksikliği, o zamandan beri birçok izleyiciyi Hindistan'daki kripto para beklentileri konusunda ikiye böldü. Ancak Hintli haber kuruluşu NDTV Perşembe günü, önerilen kripto faturasıyla ilgili olarak hükümette dolaşan bir kabine notunun ayrıntılarını aldığını bildirdi.

Hükümet kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemeyi hedefliyor.

Hükümet kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemeyi hedefliyor.

NDTV muhabiri Sunil Prabhu, notun, yerel kripto borsalarının düzenlenmesini denetleyen Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) ile kripto para birimlerini kripto varlıkları olarak düzenleme önerileri içerdiğini söyledi.

Hükümet önlemlerini bu şekilde alıyor.

Prabhu'ya göre, yatırımcılara kripto varlıklarını beyan etmeleri ve SEBI tarafından düzenlenen borsalara transfer etmeleri için belirli bir zaman çerçevesi verilecek ve bu da özel cüzdanların yasaklanabileceğini düşündürüyor. Bunun, hükümetin kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemeye yönelik baskısının bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

İşte o haberin tamamı!

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman da önemli açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman da önemli açıklamalarda bulundu.

Bu haftanın başlarında Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto para biriminin yanlış ellere geçme riskinin izlendiğini söyledi. Bakan ayrıca, dijital para birimlerinin reklamlarını durdurma kararı olmadığını da belirtti. Sitharaman, hükümetin Bitcoin'i ülkede bir para birimi olarak tanıma önerisi olmadığını ve hükümetin Bitcoin işlemleri hakkında veri toplamadığını da sözlerine ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte başkanın görüşleri;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın