Görüş Bildir
Haberler
Hikâyeleriyle Aklınızı Başınızdan Alırken İspanyolca Öğrenmenize Yardımcı Olacak 13 Şahane Film

Hikâyeleriyle Aklınızı Başınızdan Alırken İspanyolca Öğrenmenize Yardımcı Olacak 13 Şahane Film

Dale Cooper
27.04.2020 - 15:12

Karantina süreci tüm hızıyla devam ederken birçoğumuz günleri geçirmek için filmlere sarılıyor, bizden çok uzak coğrafyaların hikâyeleri ve dillerinde kayboluyoruz.

Sinematik olarak seyir keyfi garantilemesinin yanı sıra diyaloglarındaki yalın diliyle İspanyolca kelimeleri ve gündelik konuşma dilini öğrenmenize bir nebze yardımcı olacak İspanyolca dilindeki filmleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Volver (2006)

1. Volver (2006)

İspanya'nın en başarılı yönetmenlerinin başında gelen Pedro Almodovar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Volver, genç bir anne olan ve hayatta tökezlememek için elinden geleni yapan Raimunda'nın gittiği cenazeyle hayatında başlayan kaosu konu ediniyor. 2006 yapımı filmde Raimunda karakterine Penelope Cruz hayat veriyor.

2. Todo sobre mi madre (1999)

2. Todo sobre mi madre (1999)

Bir başka Pedro Almodovar yapımı olan Todo sobre mi madre, yine yalnız bir anne olan Manuela'nın hikâyesiyle yola çıkıyor. 17 yaşındaki oğlunun ölümünün ardından onun her zaman merak ettiği babasını yeniden bulma peşine düşen Manuela Madrid'den Barcelona'ya geçmişiyle çok kez yüzleşeceği bir yolculuğa koyuluyor.

3. Amores Perros (2000)

3. Amores Perros (2000)

Alejandro Gonzalez Inarritu'nun yönetmenliğini üstlendiği 2000 yapımı Amores Perros, Meksika'da birbirinden farklı hayatlara sahip üç insanın bir şekilde kesişen ve aslında birbirlerinden o kadar uzak olmayan hayatlarını konu ediniyor. 2000'li yılların en başarılı yapımlarından biri kabul edilen Amores Perros, Octavio karakterine hayat veren Gael Garcia Bernal'ın da oyunculuğuyla takdir topladığı filmlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

4. El laberinto del fauno (2006)

4. El laberinto del fauno (2006)

Guillermo del Toro'nun 3 dalda Oscar sahibi filmi El laberinto del fauno, kitap kurdu küçük bir kızın gözünden İspanya'da bugün hâlâ yaraları sarılamamış faşizmin ne denli yıkıcı olduğuna dair fantastik bir hikâye sunuyor.

5. Nueve reinas (2000)

5. Nueve reinas (2000)

Arjantin sinemasının usta aktörlerinden Ricardo Darin'in başrolünde yer aldığı Nueve reinas, hayatını dolandırıcılık yaparak idame ettiren Juan ve Marcos'un bir gün boyunca peşine düşecekleri bir işle gelişen hikâyeyi anlatıyor. Dolandırıcılık teması çevresinde gelişen film, her hileli oyunda daha büyük bir hile olduğunu gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Los lunes al sol (2002)

6. Los lunes al sol (2002)

İspanya'nın iki başarılı ismi Javier Bardem ve Luis Tosar'ın başrolleri paylaştığı Los lunes al sol, İspanya'nın kuzeyinde bir liman kentinde çalışan tersane işçilerinin, tersanenin kapatılması akabinde işsiz kalmalarıyla gelişen hikâyeleri ve dönüşen hayatlarını takip ediyor.

7. Relatos salvajes (2014)

7. Relatos salvajes (2014)

Damian Szifron'un yönetmenliğini üstlendiği 2014 yılının en eğlenceli ve aynı zamanda stresli yapımlarından biri olan Relatos salvajes, birbirinden farklı insanlık durumlarını ve beklenmedik olayları konu edinen 6 farklı hikâyeden oluşuyor.

8. Vacas (1992)

8. Vacas (1992)

Julio Medem'in ilk uzun metraj filmi Vacas, Bask bölgesinde yaşayan iki ailenin, 1875 Carlist Savaşı'yla başlayıp 1936 İspanya İç Savaşı'na kadar süren düşmanlığını ve bu düşmanlığın ailelerin hayatlarını nasıl şekillendirdiğini anlatıyor.

9. El espíritu de la colmena (1973)

9. El espíritu de la colmena (1973)

Bir başka İspanya İç Savaşı izlerini taşıyan filmlerden biri olan Victor Erice'nin yönetmen koltuğunda oturduğu El espíritu de la colmena, iki kız kardeş olan Isabella ve Ana'nın hikâyeleriyle beraber iç savaş sonrasında kırsal bölgede yaşayan bir ailenin kişisel tarihini gözler önüne seriyor.

10. Cría cuervos (1976)

10. Cría cuervos (1976)

Carlos Saura'nın yönetmen koltuğunda oturduğu ve İspanyolca 'besle kargayı' anlamına gelen Cría cuervos, anne ve babasının ölümünün akabinde teyzesiyle yaşamaya başlayan Anna ve kardeşlerinin yaşadıklarını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Celda 211 (2009)

11. Celda 211 (2009)

Daniel Monzon yönetmenliğindeki 2009 yapımı Celda 211, gardiyan olarak işe başladığı ilk gün çalıştığı hapishanede isyan çıkan Juan'ın bir anda kaosa dönüşen hayatını ve yaşadıklarını anlatıyor.

12. El secreto de sus ojos (2009)

12. El secreto de sus ojos (2009)

Juan Jose Campenalla'nın yönetmenliğini üstlendiği, Ricardo Darin ve Soledad Villamil'in başrolleri paylaştığı El secreto de sus ojos, 1974'te işlenen büyük bir suçun sonuçsuz bırakılıp 25 yıl sonra yeniden açılmasıyla gelişen olayları ve bu olayların ortasında sessiz bir aşk yaşayan Irene ve Benjamin'in hikâyesini anlatıyor.

13. Una Mujer Fantástica (2017)

13. Una Mujer Fantástica (2017)

Sebastian Lelio'nun Oscar ödüllü filmi Una Mujer Fantástica, Şili'de bir trans kadın olarak hayatını sürdüren ve içinde bulunulan düzenle büyük bir mücadele veren Marina Vidal'in yaşadıklarını anlatıyor. Marina karakterine hayat veren Daniela Vega, başarılı oyunculuğuyla dikkat çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

buram buram kalite kokan bir içerik olmuş. teşekkürler. hepsini izliyicem

Gizem Yenikler

İspanyolca dilini seviyorum.

Kevin

#7'yi aileyle izlemeyin ama izleyin mutlaka.