Görüş Bildir
Haberler
Hiddetine Yenik Düşen Kratos'un God of War Serisinde Ağlatarak Dövdüğü 10 Tanrı

Hiddetine Yenik Düşen Kratos'un God of War Serisinde Ağlatarak Dövdüğü 10 Tanrı

Atakan Gümrükçüoğlu
18.03.2023 - 17:04 Son Güncelleme: 18.03.2023 - 17:58

God of War serisi şüphesiz video oyun tarihindeki en önemli oyunlar arasında yer alıyor. Ana karakter Kratos, hiddeti ve öfkesi sayesinde oyun içerisinde birçok tanrının hakkından gelmeyi başarmıştı. 

Bu listede Kratos'un yendiği en güçlü 10 tanrıyı listeledik;

Kaynak: https://www.dualshockers.com/god-of-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. God of War 3 - Hermes

10. God of War 3 - Hermes

Yunan Mitolojisinde tanrıların habercisi olan Hermes, God of War 3 oyununda karşımıza çıkmıştı. Kratos'a güç bakımından denk olmasa bile güzel ara sahneler ve kovalamacalar ile bezenmiş bir sekans sonrasında bu tanrıyı yenmeyi başarıyorduk.

9. God of War 3 - Helios

9. God of War 3 - Helios

Hermes dövüşüne benzerlik gösteren Helios dövüşü de Kratos'un güçlerini pek zorlamayan bir sekans içeriyordu. Helios'u bir yaratık ordusu koruyordu ve tanrıyı yenmek için önce bu orduyu yok etmek gerekiyordu. Kratos için pek zor olmasa gerek :)

8. God of War: Chains of Olympus - Persephone

8. God of War: Chains of Olympus - Persephone

Persephone, God of War: Chains of Olympus esnasında özgürlüğünü kazanmak için dünyayı yok edecek bir plan düzenlemişti. Kratos'un onu durdurması ise Hermes ve Helios kadar kolay olmamıştı. God of War 3 oyununda ise yeraltı dünyasında Persephone'nin tabutunu görmek mümkün oluyordu.

7. God of War (2018) - Baldur

7. God of War (2018) - Baldur

God of War serisinin Yunan Mitolojisinden sonra İskandinav Mitolojisine geçmesiyle başlayan macerasında ilk düşmanı Baldur olmuştu. Bu yenilmez karakter, oyunun henüz başlarında Kratos'a salça oluyordu ve tüm oyun boyunca bizi takip ediyordu.

6. God of War: Ragnarok - Heimdall

6. God of War: Ragnarok - Heimdall

Heimdall, Ragnarok içerisinde Thor'dan sonra karşılaştığınız en zor tanrı olabilir. Kendisi Aesir tanrılarının en güçlülerinden birisi ve oyun boyunca bize zor anlar yaşatıyor. Cüce Brok'un tasarladığı Draupnir silahı sayesinde bir şans yenilebilen Heimdall, God of War serisindeki en güçlü karakterlerden birisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. God of War - Ares

5. God of War - Ares

God of War hikayesinin baş mimarı olan savaş tanrısı Ares, oyundaki en ikonik kötülerden birisi. Kratos'u entrikalar ile büyüleyerek kendi ailesini öldürmesine yol açmıştı. Kratos, Ares ile dövüşebilmek için hem diğer tanrıların güçlerinden yardım almış hem de Pandora'nın kutusundan güç kullanmıştı.

4. God of War: Ghost of Sparta - Thanatos

4. God of War: Ghost of Sparta - Thanatos

Diğer Olimpos Tanrılarının bile gücünden korktuğu Thanatos, Kratos ve kardeşi Deimos tarafından yenilmeye çalışılmıştı. Kratos'u bir hayli zorlayan bu tanrı, hem kardeşi Deimos'u öldürmüş hem de Kratos'a büyük darbeler vermişti. Seri içerisinde Kratos'a bu kadar fazla dayanabilen nadir tanrılardan birisi konumunda.

3. God of War 3 - Poseidon

3. God of War 3 - Poseidon

Denizlerin tanrısı ve Zeus ile Hades'in kardeşi olan Poseidon, oyun içerisindeki karşımıza çıkan ilk büyük tanrı savaşıydı. Ölümcül darbeleri bulunan mızrağı Trident'i Kratos'u öldürmek için kullansa bile, karakterimiz bu tanrıyı dev formundan çıkartarak yenebilmişti.

2. God of War 3 - Hades

2. God of War 3 - Hades

Yer altı tanrısı olan Hades, oyun içerisindeki en önemli tanrılardan birisi konumundaydı. Kratos'un yer altı dünyasından birçok kez kaçmasından sonra öfkelenen Hades, onu yok etmeye ve kendi krallığına hapsetmeye çalışmıştı. Ancak Kratos, bu tanrının ruhunu parçalayarak önündeki engeli kaldırmış oldu.

1. God of War 3 - Zeus

1. God of War 3 - Zeus

Tüm tanrıların en büyüğü olan, Hades ve Poseidon'un kardeşi, gücü sınır tanımayan Zeus, oyunun ana kötüsü konumundaydı. İkinci oyunda da karşı karşıya gelen bu ikili bir sonuca varamamıştı. Aynı zamanda Kratos'un babası olan Zeus, God of War 3'te Olympus'un kılıcı sayesinde yenilebilmişti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın