Görüş Bildir
Haberler
Hiçbir Ekstra Çaba Harcamadan Sağlıklı Kilo Vermenin ve Yaşam Sürdürmenin Kanıtlanmış 7 Etkili Yolu

Hiçbir Ekstra Çaba Harcamadan Sağlıklı Kilo Vermenin ve Yaşam Sürdürmenin Kanıtlanmış 7 Etkili Yolu

Effy
31.05.2022 - 10:45

Kilo vermek illa çok zor bir süreç olmamalı. Tek yapmanız gereken hayatınızda sağlıklı alışkanlıklar edinmek ve her gün yaptığınızdan emin olmak! Ayrıca bunlar uykunuzu almak, hareket etmek ve su içmek gibi çok temel ve basit şeyler! Bu 7 günlük alışkanlığı rutininize dahil ettiğinizde hayatınızda gözlemleyeceğiniz değişimlere çok mutlu olacaksınız! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilo vermeye çalışmayı bırakın! (Ciddiyiz.)

1. Kilo vermeye çalışmayı bırakın! (Ciddiyiz.)

Başka bir yerde göremeyeceğiniz tek öneri bu olabilir! 😁 Ancak, bir anlığına durup, odağınızı daha başka şeylere kaydırmak kilo vermeyi sizler için daha da kolaylaştırabilir. Her zaman aldığınız kalorilere değil, biraz da verdiğiniz kalorilere bir bakın. 

Kilo vermenin sırrı sağlıklı alışkanlıklar edinmekte saklıdır. Kilo vermek aslında kalori saymak veya kendini aç bırakmak değildir! Bu konuyu psikolojik bakımdan sağlıklı bir tutumla ele aldığınızda daha çabuk yol kat ettiğinizi göreceksiniz.

2. Kalori sayma işini yanlış anlamayın.

2. Kalori sayma işini yanlış anlamayın.

Sırf sağlıklı beslenmelisiniz diye hayatı kendinize zehir etmemelisiniz. Kilo verirken insanların yaygın olarak yaptığı şeylerden biri de tükettiği kalorileri saymaktır. Tükettiğiniz kola ve benzeri gazlı içeceklerin kalorisini saymak, gereksiz şekerin hayatınızda nasıl fazlalık yarattığını fark etmenize yardımcı olur. Sağlıklı beslendiğinizde ise hem doyuma çabuk ulaşırsınız hem de az kalori aldığınızı fark edersiniz.

3. Daha fazla su için.

3. Daha fazla su için.

Kulağa klişe gelse de çok önemli bir detay! Su içmek vücudumuzun hidratlı kalmasına yardımcı olur. Vücut susuz kalırsa kırışıklıklar boy gösterir. Susuzluğun bir diğer yan etkileri ise baş ağrısı, keyifsizlik, ve ağrıyan kaslardır. 

Ayrıca yeterince su içmemek sindirim sistemi için de kötüdür. Her gün sekiz bardak su içtiğinizden emin olun. Üstüne her yemekten önce bir bardak su için. Yemekleri sindirmeniz daha kolay olacaktır.

4. Protein alımına dikkat!

4. Protein alımına dikkat!

Protein her türlü beslenmenin en ana elementidir: İster kas yapın ister kilo vermeye çalışın. Eğer yeterince protein tüketmezseniz, hem kaslarınız zayıflar, hem de metabolizmanız yavaşlar. 

Vücut proteini aminoasit haline getirir ve yeni bir doku yaratırlar. Beslenme düzeninizde yeterince protein olmazsa vücudunuz kas yapmak yerine parça parça dağılır. Ayrıca protein alımı gün içerisinde daha tok hissetmenizi sağlar ve atıştırmalık yeme hissini giderir.

5. Lif tüketiminin önemini unutmayın.

5. Lif tüketiminin önemini unutmayın.

Lif sizi doyurur ve uzun süre acıkmamanıza da yardımcı olur. O yüzden beslenme düzeninize lif bakımından zengin meyve, sebze, ve tahılları eklemeniz çok önemli! Lif bakımından engin yiyecekler sizi aşırı yemekten alıkoyar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yediklerinizin farkında olun.

6. Yediklerinizin farkında olun.

Günlük kalori takibinin kalorilerinizin nereden geldiğini belirlemek için iyi olabileceğini daha önce belirttik. Yediklerinizin farkında olmak, vücudunuzun sağlığının kontrolünü elinize almak gibidir. Ayrıca ne yediğinizin ne yemediğinizin farkında olmak, vücudunuzun ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılayabilmeniz açısından önemlidir.

7. Mutfakta hep sağlıklı atıştırmalıklarınız olsun.

7. Mutfakta hep sağlıklı atıştırmalıklarınız olsun.

Sağlıklı bir yaşam biçiminin en önemli parçalarından biri de sağlıklı atıştırmalıklardır. Paketlenmiş gıdalar da bir o kadar leziz, fakat hep sağlıklı değiller. O yüzden evinizde taze meyve ve sebze bulundurmak, lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilmenize ve hazıra kaçmamanıza yardımcı olur. 

Çerez veya granola gibi atıştırmalıkların küçük porsiyonlarını da tercih edebilirsiniz. Bu tarz atıştırmalıkları el altında bulundurmak, açlık vurduğunda kötü seçimler yapmaktan sizleri alıkoyar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın