Görüş Bildir
Haberler
HES Kodu Nasıl Alınır? E Devlet, SMS ve Uygulama Üzerinden HES Kodu Üretme...

HES Kodu Nasıl Alınır? E Devlet, SMS ve Uygulama Üzerinden HES Kodu Üretme...

Sunay Korkmaz
05.11.2020 - 12:30

Koronavirüs'ün hayatımıza girmesiyle birlikte tanıştığımız Hayat Eve Sığar (HES) kodu özellikle son 2 aydır birçok kuruma girişte sorgulanıyor, ayrıca ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda kullanılıyor. HES kodu birkez üretildiğinde 18 aya kadar kullanılabiliyor. HES kodu nasıl alınır? HES kodu üretme ve listeme ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HES kodu ile kişilerin bulaş riskinin olup olmadığı sorgulanabiliyor. Bu nedenle toplu taşıma araçları ve toplu kullanım alanlarında HES kodu ile Koronavirüs riski en aza indiriliyor. 

HES KODU NEDİR? 

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu kısaca, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

E Devlet'ten HES Kodu Nasıl Alınır?

E Devlet'ten HES Kodu Nasıl Alınır?

* e Devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle girdikten sonra arama çubuğuna 'HES kodu üretme' yazarak ilgili sayfaya yönlendirilebilirsiniz. Ayrıca aşağıda paylaştığımız linkler üzerinden de direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. 

* HES kodunu birkez ürettiğiniz zaman sistemin size vereceği son kullanma tarihine kadar birden çok kez kullanabilirsiniz.

* Ürettiğiniz HES kodlarının tüm yönetimi sizdedir. HES kodlarınızı istediğiniz süre kadar paylaşabilir ya da silebilirsiniz.

HES kodu üretme ve listeleme için tıklayın

HES kodu sorgulama için tıklayın

Toplu HES kodu sorgulama için tıklayın

SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN HES KODU NASIL ALINIR?

* HES uygulaması üzerinde HES KODU OLUŞTURMA ekranına geçiş yapılır.

* 'HES KODU OLUŞTUR' bölümünün altında 'Yeni Kod Ekle' butonuna basılarak kod oluşturulmaya başlanılır.

* 'Yeni Kod Ekle' butonuna basıldıktan sonra açılan ekranda HES kodu için süre seçilir ve istenirse isim verilebilir.

* Oluşturulan HES kodu ilgili firma, kurum ya da kişiye iletilir ve kişinin hastalık riski taşıyıp taşımadığı bu kod ile sorgulanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın