Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Çok Farklı Olabilirdi! İşte Üstün Zekalarını Şeytani Cinayetlere Harcayan Birbirinden Azılı Seri Katiller

Her Şey Çok Farklı Olabilirdi! İşte Üstün Zekalarını Şeytani Cinayetlere Harcayan Birbirinden Azılı Seri Katiller

Sheida
03.07.2018 - 13:44

Stanford Binet zeka testine göre 130 ile 144 arasındaki IQ'ya sahip insanlar üstün yetenekli olarak kabul ediliyor ve bu insanların sayısı dünya üzerinde %2'lik bir dilimi kapsıyor. 145 ile 160 arasındaki IQ'ya sahip insanlar ise Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi dehalar ve bu insanların sayısı da %1'lik bir dilimi kapsıyor!

Birbirinden yüksek IQ'ya sahip olsalar da üstün zekalarını çeşitli şeytani planlara harcayan ve korkunç cinayetler işleyen seri katilleri sizler için derledik!

Kaynak: http://listverse.com/2018/07/02/10-mu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. John Christie- IQ 128

10. John Christie- IQ 128

John Christie, 1940’lar ve 50’ler arasında, karısı dâhil en az 8 kadını öldürdüğü bilinen bir seri katildi. Gençlik yıllarında, matematik konusunda özel bir yeteneğe sahipti ve IQ seviyesinin 128 olduğu keşfedilmişti.

John, yasa dışı yollarla kürtaj yapıyordu. Genç ve kırılgan kadınlar kürtaj için ona geliyorlardı ama oradan canlı çıkamıyorlardı. Kadınları bir yere kilitleyip gaz ile zehirliyor ve ölüme terk ediyordu. Cesetleri ise bahçesinde,  evindeki parke altlarında ya da evinin gizli mutfağında tutuyordu. Cinayet evi yıkılsa da,  evde işlediği cinayetler asla unutulmadı.

En bilinen cinayeti ise Evans ailesiydi. Beryl Evans, kocası Timothy Evans ve 1 yaşındaki kızları ile birlikte John’a komşu olmuşlardı. 1 sene sonra, anne ve kızı öldürdü ve cinayeti Timothy Evans işlemiş süsü verdi. 24 yaşındaki Timothy Evans’a sahte bir itiraf düzenlendi ve suçsuz adam idam edildi.

1953 yılında adalet yerini buldu ve tutuklanan John idam edildi.

9. Ted Bundy- IQ 136

9. Ted Bundy- IQ 136

Ted Bundy, tüm zamanların en korkunç ve en azılı katillerinden biriydi. 1970’lerde, 7 eyalette dolaştı ve birçok genç kızın ve kadının canını aldı. Uzunca bir süre tüm cinayetleri reddetse de daha sonra 30 cinayet işlediğini itiraf etti. 

Washington Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olan Ted, daha sonra birçok profesörün referansıyla Utah Üniversitesi’ne girdi. Ted’in IQ seviyesi 136 olarak ölçüldü ancak tabii ki beynini iyi şeyler için kullanmadı. Bunun yerine, birçok kurbanını sahte yaralanmalarla kandırdı ve birçok kez polis gibi davranıp insanları kandırdı. Demir parmaklıklar arkasından bile 2 kez kaçmayı başardı. 

Ted’in avukatı onu kalpsiz bir şeytan olarak tanımlıyordu. Ölüme mahkum edildi ve 1989 yılında elektrikli sandalye ile cezalandırıldı. Şimdilerde ise psikoloji okuyanlar onun hayatını, davranışlarını ve ülkeyi şok eden cinayetlerini derste işliyorlar.

8. Lawrence Bittaker- IQ 138

8. Lawrence Bittaker- IQ 138

Lawrence Bittaker ve ortağı Roy Norris “Alet çantası katilleri” olarak biliniyordu. İkili 5 kişiyi çeşitli aletlerle işkence ettikten sonra öldürmüşlerdi. Hedefleri genellikle genç kızlardı ve “Murder Mack” adı verilen karavanlarıyla kızları kaçırıyorlardı. 

Lawrence’ın IQ seviyesi 138’di ancak okuldayken derslere odaklanma problemi yaşıyordu. Bu yüzden 17 yaşındayken liseyi bıraktı ve bir katile dönüştü. Hapishanede yargılandığı sırada karşısına Roy Norris çıktı. Roy Norris de öldürücü silah ile saldırı sebebiyle yargılanıyordu.

Lawrence’ın Borderline Kişilik Bozukluğuna,  Norris’in de şiddetli Şizoid Kişilik Bozukluğu’na sahip olduğu keşfedildi. Bu kişilik bozukluklarının etkilerine rağmen ikilinin şartlı tahliyesine karar verildi ve bu sayede şeytani planlarını hayata geçirebileceklerdi. 

3 ay süren cinayetler sonucunda 1979 yılında yakalandılar. Daha sonra ikili, ayrı hapishanelere yerleştirildikten sonra idama mahkûm edildiler.

7. Jeffrey Dahmer- IQ 145

7. Jeffrey Dahmer- IQ 145

Jeffrey Dahmer, 17 erkek ve çocuğu doğradıktan sonra “Milwaukee Yamyamı” olarak anılmaya başladı. 145 IQ ile nüfusun %2’lik diliminde yer alıyordu ancak zekâsıyla değil kurbanlarının kafasında açtığı matkap delikleriyle ünlenmişti.  

Genç yaşlarındayken, hayvanlara karşı inanılmaz bir ilgisi vardı ve taşıtların çarpıp ezdiği hayvan ölülerini toplamaya; onlara ve kemiklerine inanılmaz bir düşkünlüğe sahip olmaya başladı. 

1978 yılında, Ohio Eyalet Üniversitesi’ne kayıt oldu ancak alkol bağımlılığı sebebiyle okulu bıraktı ve orduya katılmaya karar verdi. Tıp uzmanı olarak katıldığı orduda karanlık yönünü keşfetmeye başladı. İki askerin kendilerine saldırdığı şikâyetiyle ordudan uzaklaştırıldı. 

Alkol bağımlılığı devam eden Jeffrey’nin zihin sağlığı gittikçe kötüleşmeye başladı ve cinayetleri gelecek 10 yıl boyunca devam etti. 

Kurbanlarından biri ondan kaçmayı başardı ve doğruca polise gitti. Polis geldiğinde ise Jeffrey’nin dairesinde insan kalıntıları ve kurbanlarının çekilmiş fotoğraflarını buldu. Adli tabiplerden birisine göre Jeffrey’nin dairesi bir cinayet mahalinden çok insan parçaları müzesine benziyordu. 

Bütün cinayetleri itiraf ettikten sonra müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 1994 yılında, demir parmaklıklar arkasında başka bir katil tarafından 51 cm’lik bir demir çubuk ile öldürüldü.

6. Edmund Kemper- IQ 145

6. Edmund Kemper- IQ 145

Edmund Kemper’ın annesi, büyükanne ve babası dâhil olmak üzere 10 cinayet işlediği iddia ediliyordu. 2 metre boyunda 113 kiloya ve 145 IQ’ya sahip olan Edmund, kurbanlarına hem fiziksel hem zihinsel olarak güç uyguluyordu. 

Genç yaşlardayken, ilk kurbanları hayvanlardı. Ailesine ait kedilerden birini öldürmüş ve bir tanesini de canlı canlı gömmüştü. Bu yüzden annesi onu büyükanne ve büyükbabasının yanına göndermişti çünkü onlarla yaşamanın şiddete olan eğilimini frenleyeceğini düşünüyordu ki çok yanıldığını görmesi uzun sürmedi. 15 yaşındayken, Edmund, tartışma sonucunda önce büyükannesini daha sonra da büyükbabasını vurdu. Paranoid Şizofreni sebebiyle akıl hastanesine yatırıldı. 

Edmund yüksek IQ’su sebebiyle sağlık uzmanlarını erken taburcu olmak için kolaylıkla manipüle etti. Mayıs 1972 ve Şubat 1973 arasında bilinen en az 6 otostopçu kadını öldürdü. En son kurbanlarından biri ise annesi oldu. Çekiçle ezdikten sonra kafasını vücudundan ayırdı. Daha sonra annesinin arkadaşını eve davet ederek onu da boğdu. Ertesi gün polisi kendisi arayarak suçunu itiraf etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Andrew Cunanan- IQ 147

5. Andrew Cunanan- IQ 147

Andrew Cunanan, 15 Temmuz 1997 tarihinde, ünlü modacı Gianni Versace’yi kendi malikânesinin önünde vurarak öldürdü. 

IQ’su 147 olan Andrew aslında çok özel bir çocuktu çünkü 10 yaşındayken bir düzine ansiklopedinin içindeki her şeyi kolaylıkla hatırlayabiliyordu. Andrew aynı zamanda çok hızlı ve kolay bir şekilde yalan söyleyebiliyordu.

Sık sık babasının İsrailli bir milyoner olduğu yalanını söylüyordu ve Antisosyal Kişilik Bozukluğu’nun belirtilerini gösteriyordu. 

Lüks ve zengin bir yaşama çok özendiği için, zengin ve yaşlı adamlarla arkadaş oluyordu. Norman Blachford bunlardan biriydi. Onun yanına taşınmıştı, Norman onu lüks araç ve pahalı tatillerle ödüllendiriyordu. Sonunda Norman’ın canına tak etti ve onu evinden attı. Bu onun egosuna atılan bir tekmeydi ve 5 cinayet işlemesine sebep oldu. Gianni Versace ve zengin iş adamı Lee Miglin kurbanları arasındaydı. FBI’ın en çok arananlar listesine giren Andrew, Miami sahilindeki teknesinde ölü bulundu. 27 yaşında olan Andrew kendisini kafasından vurarak intihar etmişti.

4. Carroll Cole- IQ 152

4. Carroll Cole- IQ 152

Carroll Cole, 1948 ve 1980 yılları arasında 15 kadın ve 1 erkek çocuğunun canını alan bir seri katildi. İşlediği cinayetler sebebiyle idam edildi. IQ’su 152’ydi ve eğer hata yapmasaydı kaderi çok farklı olabilirdi. 

Carroll küçükken çok fazla zorbalığa maruz kalmıştı. Annesi ona kız kıyafetleri giydirerek dalga geçiyordu ve okuldaki arkadaşlarının da sürekli dalga konusu olmuştu. İlk kurbanı sınıfından bir arkadaşıydı ve onu bir gölde boğarak öldürmüştü. Herhangi bir tanık olmadığı için de cinayet kayıtlara kaza olarak geçmişti.  

Küçük bir hırsız haline geldi ve bunu daha büyük ve kötü cinayetler izledi. 1960 yılında, araba içindeki bir çifte saldırdı ve polise kadınları boğmak gibi bir fanteziye sahip olduğunu itiraf etti. Hayatının büyük bir kısmını akıl hastanelerinde geçiren ve Antisosyal kişilik bozukluğu teşhisi konan Carroll 3 sene sonra taburcu oldu. 

9 yıl içinde 14’ten fazla cinayet işlediği iddia edilen Carroll’un aslında sayısız kurbanı olduğu söyleniyor çünkü işlediği cinayetlerin birçoğunda sarhoş olduğunu ve hatırlamadığını söylüyor. 

1985 yılında ise Nevada Eyalet Hapishanesi’nde zehirli iğne ile idam ediliyor.

3. Charlene Gallego- IQ 160

3. Charlene Gallego- IQ 160

Seri katil Charlene Gallego, utangaç ve zeki bir kadından soğukkanlı bir katile dönüştü. IQ’su 160 olduğu için okul hayatı çok başarılı geçti ama iki başarısız evlilik sonrasında Gerald Gallego isimli adama âşık oldu ve ikili ölümcül bir çift haline geldi. 

Hedeflerinde genellikle 20'li yaşlarda genç kızlar ve kadınlar vardı. Kurbanlarını silah doğrultarak kaçırıyor ve karavanlarının arkasına atıyorlardı. İkili, kurbanlarına türlü işkenceler uyguladıktan sonra kurbanlarını vurarak ya da boğarak öldürüyorlardı. Doğmamış bir çocuk dâhil, 11 kişiyi öldürdükleri bilinen çift “Aşk Kölesi Katilleri” olarak anılmaya başlandı. 

1978 ve 1980 yıllarındaki cinayetlerden sonra çift bir görgü tanığı sayesine yakalandı. Gerald müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Charlene 16 yıllık bir hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ted Kaczynski- IQ 167

2. Ted Kaczynski- IQ 167

Ted Kaczynski, bir diğer adıyla 'Unabomber', anarşist, eylemci ve bir matematik dâhisiydi. Akademik hayatı hep başarıyla geçen Ted’in IQ’su 167ydi. 16 yaşındayken, Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi ve sonrasında da Michigan Üniversitesi’nde matematik üzerine doktorasını yaptı. 10 yıldan daha az bir süre sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde öğretim üyesi oldu. Daha sonrasında istifası istenen Ted’in terör hayatı burada başladı. 

Modern topluma sırtını dönen Ted, Lincoln’de insanlardan uzak bir şekilde yaşamaya başladı. 1978 ve 1995 yılları arasında 3 kişinin ölümüne ve 23 kişinin de yaralanmasına sebep olacak eylemler yaptı. Eylemini açıkladığı manifestosu gazetede yayınlanan Ted’in el yazısı erkek kardeşi tarafından tanınınca yakalandı ve ömür boyu hapse mahkûm edildi.

1. Rodney Alcala- IQ 167

1. Rodney Alcala- IQ 167

Seri katil Rodney Alaca’nın IQ’sunun 167 ile 170 arasında olduğu söyleniyor. 5 cinayetinin 4’ü genç kadın ve 1’i de 12 yaşında bir kız çocuğuydu. 

Rodney çoğu zaman işlediği cinayetlerden kıl payı kurtulsa da, yeni gelen bir DNA testi sayesinde 4 cinayetin kilit ismi haline geldi. Dava onun için iyi sonuçlanmadı ve kendisini çapraz sorgunun ortasında buldu. Daha sonrasında da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Rodney, yakalanmadan önce, cinayetlerine devam ederken evlilik konulu bir televizyon programına başvurmuştu. Orada bir kadınla eşleşen Rodney, kadının onu çok garip bulması sebebiyle reddedilmişti. Daha sonra gazetelere konuşan kadın, Rodney’nin onu hasta hissettirdiğini ve çok garip hareketlere sahip olduğunu belirtmişti. Bu nedenle Rodney’nin tekliflerini reddetmişti ve bu hayatını kurtarmasını sağlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
33
21
8
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Zeka bunlar için boşunaymış demek ki zekalarını kullanıp iyi bir insan olmayı seçebilirlerdi ama kötü olmayı seçmişler

Deniz Küçükdurna

Hepsi Amerikanlı herhalde, dünya çapında inceleme yapılırsa daha zekileri çıkabilir düşüncesindeyim.

justicegg

mindhunter'dan geldim edmund'a hayran kalsam da jeffrey yine favorim