Görüş Bildir
Haberler
Çoğunun Adını İlk Defa Duyacağınız Tarihin Tozlu Sayfalarından En Korkunç 10 Seri Katil

Çoğunun Adını İlk Defa Duyacağınız Tarihin Tozlu Sayfalarından En Korkunç 10 Seri Katil

Vakur Barut
24.01.2018 - 00:54

Adamlar pislik çıktı Rıza baba. Hah işte tam da yerine geldiniz. Enteresan bir şekilde geçmişten günümüze iğrençliklerle dolu seri katil hikayeleri insanların son derece ilgisini çekmiştir. Onlarcası çekilmiş olan seri katil filmleri, son zamanlarda bir hayli popüler olan Manhunt: Unabomber, Mindhunter gibi dizilerin gördüğü ilgiden de bunu anlamak mümkün. Bütün bunların yanında bir de cinayetlerin aydınlatılmaya çalışıldığı reality şovlar, belgeseller, detaylı yazı dizileri falan derken, dört bir yanımız katile kesti.

Ancak binlerce katil içerisinde öne çıkan öyle korkunç metotlara sahip tipler var ki, eminiz bu yazıyı ağzınız açık okuyacak, okuduktan sonra da hepsi aklınıza kazınmış olacak. Bir yanınıza kolonya, diğer yanınıza da bir çöp poşeti aldıysanız birbirinden manyak bu tarihi tipleri tanımaya başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antik Roma'daki zehir cinayetleri

1. Antik Roma'daki zehir cinayetleri

M.Ö. 331 Roma’sında erkek nüfusunda gözle görülür kayıplar yaşanmaktaydı. O dönemler en büyük sebep tabii ki veba ya da her köşe başında bir başkasına rastlayacağınız acayip acayip hastalıklardı. Fakat yapılan incelemeler sonucunda ölen erkeklerin hepsinin vücudunda zehir bulunması kafaları biraz karıştırdı. Gerçi o dönemde nasıl bir inceleme yapıp da zehri tespit ettiler onu bilemiyoruz, ancak netice itibariyle bulmuşlar. O dönemde intihar etmek için kullanılan son derece kuvvetli zehri ilaç zannederek içen erkekler patır patır ölüyordu.

Dönemin yetki sahibi kadınlarının 100’e yakınının, altında çalışan erkeklere “iyileşmeleri” için bu zehri içirdiği kısa sürede ortaya çıktı. Mahkemede zehrin zararsız olduğunu öne süren iki kadından iddialarını kanıtlamaları için bu ‘ilacı’ içmeleri istenmiş ve beklendiği gibi katil kadınlar kendi zehirleri ile ölmüştür. Bu iki kadın, toplamda 200’e yakın kişinin ölümüne sebep olmuştur. Hem de sadece zevk uğruna.

2. Liu Pengli

2. Liu Pengli

Çin kralı Xiao’nun oğlu Liu Pengli, hayatı boyunca arsız ve kendini beğenmiş biri olarak tanındı. Öyle ki, geceleri yanına 20-30 köleyi alıp, sadece eğlenmek için ev basıyor, insanların eşyalarını çalıp onları canice öldürüyor, öldürtüyordu. Toplamda 100’den fazla kişiyi öldüren Pengli bir süre sonra krala şikayet edildi ve babası kendini oğlunu öldürmeye kıyamadığı için ülkeden sürülme kararı çıkarılarak arkadaş sürgüne yollanıyor. Gerçi gittiği yerde kim bilir neler yaptı bu yaban!?

3. Prenses Anula

3. Prenses Anula

Anuradhapura’nun o dönemki prensesi Anula, duyup duyabileceğiniz en cani prenseslerden biri. Sanırsın Cersei’nin tarihteki yansıması. Kocası Coronaga’yı, sarayın muhafızlarından biriyle yaşadığı ilişki yayılmasın diye öldürdü. Sonrasında oğlunu da öldüren Anula, tahta sahip oldu.

Şıpsevdi kişiliğiyle öne çıkan prenses, bir çiftçiye aşık olur ve sonrasında da bu çiftçiyle evlenir. Durun daha bitmedi, çiftçiden sonra bir oduncuya da aşık olan ve evlenen prenses, tüm aşklarını öldürdükten sonra sarayın rahibi ile birlikte olmaya başlar. Anula bizi şaşırtmıyor ve bu rahibi de zehirleyiveriyor. İlk kocasının oğlu Kutakanna, annesinden korkup, kaçıyor ancak bir ordu ile geri dönüp, annesini canlı canlı yaktırıyor ve 22 yıl hüküm sürüyor.

Ama yani sen de hak etmişsin hani Anula. Yeni gelin sendromundan çıkmadan ondan ona ondan ona ne öyle.

4. Zu Shenatir

4. Zu Shenatir

Eski çağlarda cinayet ve eşcinsellik soylulara özgüydü ve işledikleri tüm suçlardan güçleri sayesinde kolayca kurtulabiliyorlardı. Yemen’in varisi Zu Shenatir, genç erkekleri sarayına çağırıp hepsine tecavüz ediyor, sonrasında da çocukları camdan aşağıya fırlatıyordu. Ancak hepsi bir yere kadar. Son kurbanı Zerash adında genç bir delikanlı, Zu Shenatir’i bıçaklayarak öldürüp, bu korkunç oyuna son vermiş.

5. Alice Kyteler

5. Alice Kyteler

Kilkenny’nin büyücüsü olarak da bilinen Alice Kyteler, 14. yüzyılın İrlanda’sında cadılar loncasının başında bulunmuş, ilk modern cadı duruşmasında da yerini mahkum olarak almıştır.

Evinde iblis bulundurmak, tüm eski kocalarını birbirinden korkunç zehirlerle öldürmek ve son kocasına yıllarca eziyet etmekten yargılanan Alice, defalarca duruşmadan kaçmış ve sonuncu kaçışından sonra da bulunamamıştır. Yaptığı eziyetler ve büyü ile uğraşları başta ailesi olmak üzere çevresine büyük zararlar vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gilles de Rais

6. Gilles de Rais

Fransız soylularından biri olan Gilles de Rais, aynı zamanda da uzman bir askerdi. Pek çok savaşta (hatta Joan of Arc ile omuz omuza) yer alan Rais, yine zengin bir eş bulup, Catherine de Thouars ile evlenmiş.

Joan of Arc yakalandıktan sonra askerliği bırakan Gilles de Rais, Satanizm ve simyacılık ile ilgilenmeye başlar. Kısa sürede de daha fazla güç, zenginlik ve bilgi için kafayı yer. Deli Fransız, 140’tan fazla çocuğu kaçırmış, hepsini işkence ederek öldürmüştür. Bu nasıl bir sapkınlık, bu nasıl bir psikopatlıktır anlamak mümkün değil.

7. Peter Stubbe

7. Peter Stubbe

16. yüzyıl Almanya’sında yaşamış zengin çiftçi Peter Stubbe, Bedburg halkı tarafından saygı duyulan birisiydi. O dönemde başlayan ve kasaba halkından 6-7 kişinin vahşice katledilip, yenilmesi olayları kurtlara yorulmuş. Fakat bu kurtları avlamak için yola çıkan avcılar, katilin kurt yerine kurt kılığına girmiş Stubbe

olduğunu ortaya çıkarmışlar.

Yargılanana kadar 16 kişiyi katleden ve yiyen Stubbe’nin kurbanlarından 13’ü çocuktu. Sanırız kurt adam efsanesinin başlamasında kendisinin payı büyük.

8. Peter Niers

8. Peter Niers

Sahip olduğu çete ile Almanya’da 16. yüzyılda adeta terör estiren Peter Niers, 75’ini itiraf ettiği 544 ölümle yargılandı. Yargılanma sürecinde görünmezliği keşfettiğini öne süren Niers, 4 yıl boyunca bir türlü bulunamamıştı. Galiba görünmezliği keşfettim derken haklıymış bu sapkın. İşin daha da korkuncu, Niers’in kurbanlarından 24’ünün hamile kadınlar olmasıydı.

9. Elizabeth Bathory

9. Elizabeth Bathory

Şu tipe bir bakar mısınız? Gözlerinden fitne fesat akıyor resmen. 1560 Transylvania doğumlu Elizabeth Bathory, oldukça saygın bir ailenin kızıydı. Bu gücünü kullanan psikopat Elizabeth, sarayda kendine ait bir işkence ringi kurmuş ve yıllarda hizmetkar kızlara ve halktan kadınlara işkence etmiştir.

Evlendikten sonra kocasına yeni evinde de aynı işkence odalarından yaptıran Elizabeth, bazı hizmetçilerine 25 yıla yakın işkence etmiş, onları hapsetmiştir. İşin garibi de tüm kurbanlarının kanının onu genç tuttuğunu ve ölümsüzlüğe götüreceğine inanması. Zaten tarihin ilk vampirlerinden biri olarak da literatüre geçmiştir. Ha sonunda ne oldu? Sen de öldün işte, değdi mi onca eziyete, katliama, cinayete be psikopat!

10. Bjorn Petursson

10. Bjorn Petursson

Tam diyordunuz ki “bak İskandinavya’ya ne de temiz kalmış, ne katil var ne cinayet” hoop Bjorn Petursson listedeki yerini aldı. İzlanda’lı çiftçi Axlarhyrna dağları yakınlarındaki Oxl kasabasında bir çiftlikte yaşıyordu. Daha Bjorn’un annesi ona hamileyken insan kanı içmiş, kanın onu güçlendirdiğine inanmış. Demek ki çocuğa psikopatlık direkt olarak anneden geçmiş.

Çocukken insan eti yediği rüyalar gören Bjorn, dağda bulduğu bir balta sonrası kontrol edilemeyen bir öldürme hissine kapılıyor, sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Yaşadığı bölgeye gelenleri, kasaba sakinlerini bir bir öldürüp, 18’ini itiraf ettiği pek çok cinayetten 1596’da yargılanan Bjorn Petursson, İzlanda tarihinin de tek seri katili.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
43
20
13
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeliha Akman

Elizabeth Bathory izlediğim bir dizide daha fantastik tanıtılıyodu. bleeding crown sayesinde insanların yaşam enerjilerini emikliyomuş..