Görüş Bildir
Haberler
Her Sayfasında Size Hem İlginç Hem Eğlenceli Bilgiler Sunan 10 Kitap

Her Sayfasında Size Hem İlginç Hem Eğlenceli Bilgiler Sunan 10 Kitap

Ma Belle
08.10.2022 - 17:32

Her ne kadar teknoloji çağında istediğimiz kitaba dijital ortamda ulaşabilsek de kitap okurken sayfaları çevirmenin, ayraç kullanmanın, kitap kokusunu içimize çekmenin verdiği haz bambaşka oluyor. Hem ufkumuzu iki katına çıkarıp hem de okurken eğlenmemizi sağlayan birbirinden değerli kitapları sizler için derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey E. Young

1. Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey E. Young

İnsan sosyal bir varlıktır. Çevresinde olup bitenlere dikkatlice bakarken, sosyal yaşantısında yaşanan olaylara ayak uydurmaya çalışırken kendi içine dönüp bakmayı ihmal edebilir. Ya da kişisel ihtiyaçlarını hayatın akışındayken pek fazla önemsemez, vakit ayıramaz. Bir bakmıştır ki, göz ardı ettiği bütün sorunları kendi içinde bir yumak haline dönmüştür ve işin içinden çıkamaz. İşte bu noktada 'Hayatı Yeniden Keşfedin' kitabı yardımımıza koşuyor. Birçok psikolog ve psikiyatristin tavsiye ettiği bu kitap, 'şema terapisi' adlı bir teknik ile kendi içimize dönmeyi ve içinden çıkamadığımız problem yumaklarını bir bir çözebilmeyi sağlıyor.

2. Dost Kazanma Ve İnsanları Etkileme Sanatı - Dale Carneige

2. Dost Kazanma Ve İnsanları Etkileme Sanatı - Dale Carneige

İnsan ilişkilerinde zirveye ulaşmak ve sosyal statünüzü basamak basamak yükseltmek istiyorsanız bu kitap tam size göre. Yaşadığımız toplumda rekabet denen kavram artık her yere sindiği için, bazı sosyal konular içinden çıkılamaz bir hal aldı. İnsanların sizden hoşlanmalarını ve onları kırmadan değiştirebilmenizi sağlayan bu kitap, bizce başucu kitabınız olarak kalacak!

3. Mitoloji 101 - Kathleen Sears

3. Mitoloji 101 - Kathleen Sears

Mitolojiyi kim sevmez? Etkileyici, büyülü ve bir o kadar da gerçekçi bir dünya olan mitoloji, kuşkusuz tüm okuyucuların ilgisini çeken bir konu. Bu kitapta Truva Savaşı, Oedipus'un bir kehanetten kaçısı ve Medusa'nın trajik öldürülme hikayesini okuyunca gerçeklik algınız bir süre kaybolacak. Kitap okuma saatlerimizi anlamlı kılması için yazılan Mitoloji 101 kitabı bize farklı bir okuma sağlıyor.

4. Ikigai, Japonların Uzun Ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia

4. Ikigai, Japonların Uzun Ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia

'1-Bu hayatta beni en çok mutlu edecek şey ne ve gerçekten ne yapmak istiyorum?

2-  Ben neyi seviyorum? Beni en çok heyecanlandıran şey ne?

3-  Asıl yeteneğim, iyi olduğum şeyler ne? Bunu ortaya nasıl çıkarabilirim?

4-  Kendi sıkıntılarımdan arınıp en son ne zaman dünyayı hatırladım?

İşte bu sorulara verdiğiniz cevapların kesişim noktası İkigainiz. Yani hayatta daha mutlu olmanın anahtarı. Ve hiçbir şey için geç değil. Sadece Japonlar'ın kültüründe olup bizim kültürümüzde olmayacak bir şey de değil. Emekliliği beklemeyi bırakın. Mutluluğu yarınlara ertelemenin anlamı yok.'

Çok satan kitaplar arasında halen üst sıralarda yer edinen Ikigai, her günümüze ayrı bir anlam katması için yazıldı adeta. İlham verici ve rahatlatıcı bir etkisi olan bu kitap, herkesin bir Ikigaisi'nin olduğuna inanıyor ve onu keşfetmemiz için bize hayatımızda eşlik ediyor.

5. 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

5. 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

Severek okuduğumuz Sapiens ve Homo Deus kitaplarının yazarı olan Harari, karşımıza bambaşka bir eserle çıkıyor. Yaşadığımız yüzyıldaki teknolojik kırılmalar ve ekonomik buhranlarla başlayacak olan değişimlere nasıl ayak uydurabileceğimizi bizlere anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hemen Her Şeyin Çok Kısa Bir Tarihi - Bill Bryson

6. Hemen Her Şeyin Çok Kısa Bir Tarihi - Bill Bryson

Bill Bryson, bilimin cevaplarını aradığı soruların peşinden ilginç bir şekilde koşuyor. Big Bang (büyük patlama) evresinden uygarlıkların doğuşuna, yani bir hiç olduğumuz andan var olduğumuz ana kadarki süreci ele alıyor. Bu kitabı okurken eşi benzeri görülmemiş keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz!

7. Resimler Nasıl Okunur? - Liz Rideal

7. Resimler Nasıl Okunur? - Liz Rideal

Sanat eseri tablolara baktığımız zaman bir şeyler anlayabilmeyi, sanatçının bize neleri anlatmak istediğini kavramaya çalışırız. Bazen hayal gücümüz yetmez, bazen de asıl anlamı dışında bambaşka şeyler görürüz. İşte bu kitap, özellikle Batı Avrupa resim sanatını hakkında bize inanılmaz bilgiler sunuyor. Resimlerdeki ayrıntıları bu küçük ama etkisi büyük olan kitapla keşfedeceğiz.

8. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

8. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

Kendime Düşünceler, Roma İmparatoru olan Marcus Aurelius'un kendine özel notlarını ve Stoacılık Felsefesi üzerine yazdığı yazıların bir derlesi niteliğinde bir kitaptır. Hayatının farklı dönemlerini anlatan 12 kitaba bölünmüştür ama bu kitaplar herhangi bir sıraya göre dizilmemiştir. Aurelius bu kitabında insanın kendisini bulması, yargı yöntemlerini değiştirmesi, etik ilkelerini koruyup 'iyi bir adam olmak' üzerine durmuştur.

9. Yaşamak Sakinlik İster - Özgür Bacaksız

9. Yaşamak Sakinlik İster - Özgür Bacaksız

'Sen yavaşladığında her şey düzelecek...' sloganıyla kitaba başlayan Bacaksız,   bize sakinliğin aslında ne kadar basit ve etkili bir araç olduğunu anlatıyor. Çağın hızına ayak uydurmaya çalışırken her şeyin değişip düzeleceğini düşünüyoruz, lakin çağın ne kadar kaos dolu olduğunu unutuyoruz. Biz hızlandıkça sadece stres artıyor. Artan stresin getirdiği kaygı ve belirsizlik artıyor. Halbuki sakin kalmayı öğrenirsek, karşımıza hiçbir şekilde kaygılanacağımız bir durum çıkmaz.

10. Rahatlama Kitabı - Matt Haig

10. Rahatlama Kitabı - Matt Haig

'Hiçbir şey, pes etmeyen ufacık bir umuttan daha güçlü değildir.'

Zor zamanlar geçirenlerin çıkardığı dersler ile iyi hissetmeye ve hissettirmeye dair öneriler bulabileceğiz bir kitap. Matt Haig, kendi deneyimleriyle büyük yazarların deneyimlerini harmanlayarak umut dolu metinler sunuyor bizlere.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın