Görüş Bildir
Haberler
Her Sarılmanın Bir Anlamı Var! 11 Sarılma Türü ve İlişkiniz ile İlgili Anlattıkları

Her Sarılmanın Bir Anlamı Var! 11 Sarılma Türü ve İlişkiniz ile İlgili Anlattıkları

A. Ece
15.12.2018 - 11:41

Bilim insanlarına göre sarılmanın bağışıklık sistemini güçlendirmek, stresi azaltmak ve hatta öz güveni artırmak gibi faydaları var.

Bizler de herkesin sarılmaları ne kadar sevdiğini bildiğimizden sizler için sarılma türlerini ve ilişkileriniz ile ilgili verdikleri mesajları derledik!

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendine sarılmak:

1. Kendine sarılmak:

Bir insanın kendine sarılması, özellikle çevrenizde sarılmak istediğiniz kimse yokken iyi bir terapatik etkiye sahiptir. Rahatlatıcı, sakinleştirici ve aynı zamanda canlandırıcıdır.

2. Yavaş dans sarılması:

2. Yavaş dans sarılması:

Bu sarılma özellikle dans ederken gerçekleşir. Kişinin kolları partnerin boynundayken diğer taraf nazikçe ellerini partnerinin beline koyar. Romantik bir hava vardır ve genellikle partnerler göz teması kurarlar, gülümserler, tatlı bir muhabbet ederler.

3. Eşit olmayan boy sarılması:

3. Eşit olmayan boy sarılması:

Bu sarılma genellikle bir ilişki içinde olanlar arasında gerçekleşir. Aradaki büyük uzunluk farkı nedeniyle uzun partner biraz eğilmek zorunda kalırken diğer partner parmaklarının üzerinde yükselerek yetişmeye çalışabilir.

4. Arkadan sarılma:

4. Arkadan sarılma:

Bu ters sarılma arkadan sarılan kişinin derin duygular içinde olduğunu gösterir. Kişi o iki özel kelimeyi henüz söylememiş bile olsa partneri sarılan kişinin onlara aşık olduğundan emin olabilir. Arkadan sarılan kişi sorumluluk almaya ve sarıldıkları kişiye gerekli korumayı sağlamaya hazırdır.

5. Kalp kalbe sarılma:

5. Kalp kalbe sarılma:

Bu en romantikleşmiş sarılmadır. Genellikle kişilerden birinin diğerinin göğsüne yaslandığı ve fark etmeden destek aradığı uzun ve rahatlatıcı bir sarılıştır. Diğer kişi de aynı anda ya uzunca sarılır ya da destek arayan kişinin sırtını okşar. Bu sarılış genellikle nazik, hassas ve sıkıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kucaklaşma:

6. Kucaklaşma:

Bu genellikle birbirine aşık olanlar arasında gerçekleşen bir sarılmadır. Genellikle uzun ve hoştur, ardından tatlı ve hassas sözler söylenebilir.

7. A şeklinde sarılma:

7. A şeklinde sarılma:

Kızılderili çadırı şeklindeki sarılma olarak da bilinen bu sarılma insanlar ilk kez tanıştıklarında yaşanabilir. İki kişi vücutlarının üst kısmıyla eğilir ve bu sarılma genellikle uzun sürmez. Bu sarılma ayrıca ayrılmış ve birbirlerini özleyen insanlar ya da gizliden gizliye birbirini sevenler arasında da gerçekleşebilir. Bu durumda sarılma biraz daha uzun sürebilir.

8. Grup sarılması:

8. Grup sarılması:

Bu sarılma genellikle arkadaş ya da iş arkadaşları arasında özellikle bir şeyleri başardıklarında beraberliklerini göstermek amaçlı yaşanır. Ayrıca, yeni bir projeye başlarken enerjiyi paylaşmak ve birbirini desteklemek için de yaşanabilir.

9. Erkeklerin sarılması:

9. Erkeklerin sarılması:

Bu iki erkek arasında sıkça yaşanan bir karşılama tipidir. Bu sarılmada göz teması yoktur ve sırta birkaç vuruşla devam eder. Vücudun üst kısımlarını içerir ve oldukça çabuk yaşanır. Sarılıp sırta vurduktan sonra arkadaşlar geri çekilir ve sözlü olarak merhabalaşmaya devam ederler.

10. Tek kolla yandan sarılma:

10. Tek kolla yandan sarılma:
s201.photobucket.com

Genellikle yan yana oturan ya da yan yana duran iki insan arasında hızlıca gelişen bir sarılmadır. Genellikle diğer kişiyi desteklemek, onları neşelendirmek ya da basitçe arkadaşlık göstermek için yapılır. Tabii ki altında yatan romantik nedenler de olabilir, özellikle de sarılma tiyatro ya da sinemada gerçekleşiyorsa.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taşıyarak sarılma:

11. Taşıyarak sarılma:

Bu sarılma kadınlar arasında muhtemelen en sevilenidir. Bunun nedeni muhtemelen yakınlık ve ilgi göstermesindendir. Fakat, sık sık erkek partner gücünü doğru ayarlayamayıp kadının canını acıtabilir. Bu yüzden hassas olmak önemlidir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
81
56
32
18
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın