Görüş Bildir
Haberler
Her Oyunu Öğrenmek Zordur Ama... Beyninizi Yakacak 11 Yönetim Oyunu

Her Oyunu Öğrenmek Zordur Ama... Beyninizi Yakacak 11 Yönetim Oyunu

Her oyunun kendi zorlukları vardır fakat bazı seriler ve yapımlar vardır ki insanın beyni yanabilir. Listemizde bu yapımları inceledik. Karşınızda beyninizi yakacak 11 yönetim oyunu. Dilerseniz başlayalım.

Kaynak: https://gamerant.com/most-complex-man...
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teamfight Manager

11. Teamfight Manager

Teamfight Manager sizi tam bir yönetici yapıyor. Bir espor takımını her anlamıyla yönettiğiniz yapımda takımın oyuncularından tutun koçluğuna kadar her dinamiğe hakim oluyorsunuz. Bunu yaparken tüm ipler elinizde.

10. Tropico 6

10. Tropico 6

Bir Güney Amerika diktatörünü oynayın. Tabii bunu yaparken dikkat edin ki ayağınızı kaydırmasınlar çünkü bu yapımda diktatörün her şeyini siz yönetmelisiniz. Olabildiğince iktidarda kalmaya çalışan bir diktatörün...

9. Cities: Skylines

9. Cities: Skylines

Şehre düşen bir meteor, çıkan yangınlar, kirlilik ve dahası... Cities: Skylines, bunların arasında şehir kurduğunuz ve kurmakla kalmayıp bu şehri büyüttüğünüz yapım olarak karşımıza çıkmakta. Dikkat edin, şehir patlamasın.

8. Football Manager

8. Football Manager

Çoğu kişiden 'Her sene çıkıyor.' olarak yorum alan yapımlardan biri Football Manager ancak işler biraz karışık. Oturup çözdüğünüzde senelerinizi hiç etmesi ile öne çıkan yapım insanların gözünde çok farklı yerlerde olabiliyor.

7. Oxygen Not Included

7. Oxygen Not Included

Oxygen Not Included gerçekten adını hak ediyor diyebiliriz. Yaşamınızı idame ettirmeniz için gerekli olan oksijeni bile hesaba katmanızı gerektiren yapım en ufak hatanızda size acımıyor. Saatlerce kurmaya uğraştığınız yerleşimin yıkılışını çaresizce bağırarak izliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prison Architect

6. Prison Architect

Suç işleyenlerin kalacak yere ihtiyacı olduğundan yine kolları sıvıyoruz. Prison Architect elinizdeki türlü imkan ile tam teşekküllü bir hapishane yapmanızı talep eden bir yapım. İnşa ederken karışık gelebilir fakat daha parçalanmasını görmediniz.

5. RimWorld

5. RimWorld

Koloniyi kurduk ancak yönetmek gerek. RimWorld'de ise bir koloniyi yönetmenizi istiyor. Savaştan iklime, insan ilişkilerinden bireysel psikolojiye birçok etkeni hesaba katmanız gereken yapım düşündüğünüz kadar karışık.

4. Amazing Cultivation Simulator

4. Amazing Cultivation Simulator

RimWorld ile peş peşe koyduk ki birbirine benzer yapımlar. Amazing Cultivation Simulator sizde bir koloni yönetmenizi istiyor ancak konusu oldukça farklı. Çin mitolojisinden ilham alan yapım araştırma görevlerine de yer veriyor.

3. OpenTTD

3. OpenTTD

Bu sefer de bir remake ile karşınızdayız. 1995 çıkışlı ve Chris Sawyer imzalı Transporting Tycoon Deluxe'ün açık kaynak remake'i olan yapım bir klasik niteliğinde. Amacınız ise ulaşım piyasasında çeşitli yöntemleri kullanarak kazanabileceğiniz kadar çok para kazanmak. Yapabilirseniz ne hoş.

2. Frostpunk

2. Frostpunk

Listemizin olmazsa olmazlarından Frostpunk. Tekrardan bir Buz Devri yaşayan insanlığın hayatta kalma mücadelesini her yönüyle işleyen yapım insanı zorlayan bir yapıya sahip. İnşa ettiğiniz her şeyin her an çökebileceğiniz bilmek ise ayrı bir stres sebebi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dwarf Fortress

1. Dwarf Fortress

Listemizi zorluk ile dizmedik ancak öyle yapsaydık kesinlikle Dwarf Fortress yine bu sırada olurdu. Türü ile özdeşleşen yapımlar arasında yer almasıyla farklı bir etkiye sahip olmasının yanında sizin omzunuza büyük bir sorumluluk yüklüyor: cücelerin hayatta kalmasını sağlamak. Bunu gerçekleştirdiğinizde zaten başarı gelmiş demektir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

İçeriğe göre strateji oyunları zormuş. Ben öyle anladım.