Görüş Bildir
Haberler
Baldur's Gate 3 Kesmediyse: En İyi 13 CRPG Oyunu

Baldur's Gate 3 Kesmediyse: En İyi 13 CRPG Oyunu

CRPG türü uzun zamandır pek tüketilmeyen ve yokluğuna alıştığımız bir tür olarak karşımıza çıkıyordu. Nitekim son 3-4 senedir piyasaya sürülen bazı CRPG oyunları, bu türü tekrardan en gözde oyun türlerinden birisi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Bu listede sizlere, günümüzde tercih edebileceğiniz ve oynamaktan büyük keyif alacağınız tam 13 adet CRPG oyunu gösteriyoruz;

Kaynak: https://gamerant.com/best-modern-crpgs
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Baldur's Gate 3

1. Baldur's Gate 3

Baldur's Gate serisi zaten dünyaca ünlü bir seri ve RPG oyuncularının göz bebeklerinden bir tanesi. Serinin bu devam oyunu, geçtiğimiz günlerde tam sürüme çıktı ve adeta yer yerinden oynadı. Metacritic puanı oldukça yüksek olan bu oyun elbette listemizin en tepesinde yer almayı hak ediyor.

2. Divinity: Original Sin 2

2. Divinity: Original Sin 2

Bu türün en büyük firmalarından birisi olan Larian Studios'un elinden çıkan Original Sin 2, ilk oyunda yer alan güzel şeyleri aynen alıp daha iyi görsellik, daha dolu metinler ve harika bir hikaye ile birleştirmeyi başarmış durumda. Listenin ilk 2 oyununu geliştiren Larian Studios'a teşekkür edelim.

3. Disco Elysium

3. Disco Elysium

Klasik görünümlü bir CRPG olan Disco Elysium, ülkemizde de sevilen oyunlardan bir tanesi konumunda. Derin ve zengin hikaye içeriği, görsel roman unsurlarına sahip anlatımı, dedektif olmanın getirdiği gerilimli atmosfer ve bol bol konuşma ile çok başarılı bir oyun.

4. Pillars Of Eternity 2: Deadfire

4. Pillars Of Eternity 2: Deadfire

Oyunculara bol bir içerik yelpazesi sunan yapım, ilk oyunun hikayesinden tam 5 yıl sonrasını konu alıyor ve üstüne çok daha fazla yenilik katarak önümüze altın tepside sunuyor.

5. Shadowrun: Hong Kong

5. Shadowrun: Hong Kong

Shadowrun Returns ve Dragonfall'un devamı olan Hong Kong,Siberpunk bir evrende geçiyor ve burada orklar, insanlar, cüceler ve elfler gibi türler birlikte yaşıyor. Oldukça fütüristik bir yapım olan ve serinin en iyi oyunu olarak gösterilen Hong Kong, mutlaka deneyimlenmesi gereken bir CRPG oyunu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Wasteland 3

6. Wasteland 3

Fallout serisine ilham veren oyunlardan birisi olan Wasteland, üçüncü oyunuyla karşımıza çıkmıştı. Kıyamet sonrası bir dünyada geçen hikaye, eğlenceli sıra tabanlı dövüş sistemiyle harmanlanınca ortaya oldukça eğlenceli bir iş çıkıyor.

7. Divinity Original Sin

7. Divinity Original Sin

Listemizde ikinci sırada yer alan oyunun ilk bölümü olan Original Sin, eğlenceli ve keşfedilmeyi bekleyen bir açık dünya temeliyle karşımıza çıkmıştı. Larian Studios yeteneğini konuşturmuş ve bizlere muhteşem bir hikaye de sunmayı başarmıştı.

8. Tyranny

8. Tyranny

Obsidian Entertainment tarafından piyasaya sürülen Tyranny, listedeki diğer oyunlar ile neredeyse aynı mekaniklere ve oynanış düzeneğine sahip. Tek farkı ise ilgi çekici hikayesi. Spoiler vermek istemeyiz ama bu değişik ve cezbedici senaryoyu mutlaka oynamanız gerekiyor.

9. Pillars Of Eternity

9. Pillars Of Eternity

Başarılı bir Kickstarter kampanyasının ardından piyasaya sürülen serinin ilk oyunu, Baldur's Gate ve Icewind Dale gibi klasik RPG'lerden ilham alarak ortaya oldukça güzel bir oyun olarak çıkmıştı.

10. Pathfinder: Wrath of the Righteous

10. Pathfinder: Wrath of the Righteous

Pathfinder: Kingmaker devamı niteliğinde olan Wrath of the Righteous, keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce görev barındıran bir dünya içeriğine sahip. Ek özelliği ise, ilk oyunu oynamadan ve bilgi sahibi olmadan da bu yapımı gönül rahatlığı ile oynayabiliyor olmanızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Tower of Time

11. Tower of Time

Klasik esintiler içeren ancak günümüze yatkın bir oyun olan Tower of Time, taktiksel gerçek zamanlı savaş sistemi sayesinde oyuna aynı zamanda stratejik unsurları da eklemeyi başarıyor.

12. Dragon Age: Origins

12. Dragon Age: Origins

Karanlık ve fantastik bir hikayeye sahip olan yapım, üçüncü şahıs bakış açısı dolayısı ile biraz dışlansa bile oldukça önemli bir yapım. Baldur's Gate'in halefi olarak tanımlanan bu seri, hem güzel bir hikayeye hem de harika bir oynanışa ev sahipliği yapıyor.

13. Wasteland 2

13. Wasteland 2

Serinin ilk oyunu Fallout serisine ilham olarak kullanılmıştı. 1998'den sonra devam oyunu olarak çıkan Wasteland 2, CRPG hayranlarına muhteşem anlar yaşatacak oynanış dinamiğine sahip olmasıyla ünlenmişti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Manahos

Bg3 kesmediyse başka karakter ile bir daha oynarsın zaten