Görüş Bildir
Haberler
Her Oyuncun Envanterinde Bulunanlar: Oyun Dünyasının En Sevilen Silahları

Her Oyuncun Envanterinde Bulunanlar: Oyun Dünyasının En Sevilen Silahları

Her oyuncunun adı gibi bildiği, envanterinden eksik etmediği ikonik video oyun silahları bulunuyor. Kimisi için bu silahlar oyunun bir parçası olsa bile, kimisi içinse bir hikayenin en önemli yapı taşı haline gelmiş durumda. 

İşte karşınızda oyun dünyasının en sevilen ve en saygı duyulan silahları;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aperture Science Handheld Portal Device

1. Aperture Science Handheld Portal Device

Portal 3 için yıllardır beklesek bile ilk 2 oyunun ana merkezindeki bu silah, adeta bir ressamın kullandığı fırça gibi işledi kalbimize. Tüm hikayeyi bu silah sayesinde görüyor, duyuyor ve yaşıyoruz. Video oyun dünyasının en ikonik silahlarından birisi olan Portal Device, aynı zamanda oyuncuların en sevdiği araçlardan birisi konumunda.

2. Master Sword

2. Master Sword

1987 yılından beri hayatımızda olan Zelda, ikonik kılıcı ve kalkanıyla ön plana çıkıyor. Master Sword, özellikle Breath of the Wild ile tekrar popülerliğe ulaşmış durumda. Oyuncuların kullanmayı en çok sevdiği kılıçlar arasında yer alıyor. Gelecek dönemlerde karşımıza çıkması planlanan serinin ikinci oyununda da yine önemli bir yere sahip olacağından şüphemiz yok.

3. Gravity Gun

3. Gravity Gun

Gravity Gun, aynı Portal serisinde olduğu gibi yine üçüncü oyununu hiç gelmeyecek bir gemi gibi beklediğimiz Half-Life serisinin en ikonik silahları arasında yer alıyor. 'Sıfır noktalı enerji manipülatörü' adını da koydukları bu silah, düşmanlara istenilen her şeyi fırlatma imkanı tanıyor. Oyun dünyasının en eğlenceli ve sevilen silahları arasında yer alıyor.

4. Blades of Chaos

4. Blades of Chaos

Şüphesiz her oyuncunun imrenerek sahip olmak istediği bu silah, aslında Kratos'un içindeki öfkeyi ve acıyı temsil etmesiyle ünlü. Kadim öfkenin sayesinde açığa çıkan bu alevli ölüm silahı, geçmiş God of War oyunlarının en önemli parçasıydı.

5. Energy Sword

5. Energy Sword

Halo serisinin belki de en ikonik silahlarından birisi olan Energy Sword, akıllara kazınan ses efekti ile bir dönemin unutulmazları arasında yer alıyor. Her oyunda karşımıza çıkan ve düşmanlara adeta yargı dağıtan bu silahın listede olmaması hepimizi üzerdi doğrusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BFG-9000

6. BFG-9000

Silahları ve temposuyla ünlü Doom serisinin en ikonik silahlarından birisi olan BFG-900, karşısına çıkan her şeyi bir yapışkana çevirmesiyle ünlü. Oynaması en eğlenceli silahların başında geliyordur muhtemelen.

7. AWP

7. AWP

Seni koymasak olmazdı, öyle değil mi? Counter Strike oyuncularının en sevdiği silahlardan birisi olan AWP, şimdiye kadar milyonların oynadığı en popüler silah olabilir. Gecenin gündüze karıştığı maçların tek kurtarıcısı...

8. AK-47

8. AK-47

Counter Strike serisinin bir diğer ikonik silahı olan AK-47, zor kullanımıyla bilinen ancak doğru kullanıldığı zaman oldukça ölümcül bir silah olmasıyla ünlü. Silahın doğru kullanımıyla ilgili yüzlerce rehber bile bulunuyor. Oyuncuların en sevdiği silahlar arasında yer almamasına şaşırmamalı.

9. Hidden Blade

9. Hidden Blade

Video oyunların silahları denilince neredeyse herkesin aklına Hidden Blade geliyordur. Assassin's Creed serisinin temeli niteliğinde olan bu bıçak, düşmanları gizlice alt etmeye yarayan en önemli unsurlardan birisi. Günümüze kadar ilerleyen bu silah önümüzdeki her AC oyununda da şüphesiz karşımıza çıkacaktır.

10. MP5

10. MP5

Counter Strike serisinden bir silah daha. Özellikle CS 1.6'da sıklıkla kullanılan MP5, tok sesi ve güçlü yapısıyla oyuncuların sevdiği silahlardan birisiydi. Birçok maçı kurtarmasıyla bilinen silah elbette bu listede kendine yer bulacaktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Martini-Henry

11. Martini-Henry

Çoğu oyuncunun adını dahi bilmediği bu isimsiz kahraman, savaş oyunlarında sıklıkla karşımıza çıkan silah çeşitlerinden bir tanesi. Özellikle Battlefield gibi serilerde kullandığımız ancak adını bilmediğimiz tüfekler arasında ilk sırada geliyor.

12. Tau Cannon

12. Tau Cannon

Half Life serisinin bir diğer olmazsa olmaz silahı Tau Cannon, özellikle çevrimiçi kapışmalarda sıklıkla kullanılmasıyla biliniyor. Gauss Gun veya XVL 1456 ismiyle de oyun içerisinde yer almasıyla tanınıyor.

13. Buster Sword

13. Buster Sword

Final Fantasy hayranlarının ilk görüşte aşk yaşadığı Buster Sword, bu listenin olmazsa olmazı konumunda. Ağır gözükmesinin altında her şeyi yarıp geçebilen bir gücünün olduğunu unutmamak gerek. Özellikle Cloud Strife karakteri ile ikonikleşmiş bir silah konumunda.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın