Görüş Bildir
Haberler
Dost mu Düşman mı? Yapay Zekayı Konu Alan En İyi Bilim Kurgu Oyunları

Dost mu Düşman mı? Yapay Zekayı Konu Alan En İyi Bilim Kurgu Oyunları

Deniz Ünsal
22.01.2023 - 18:11

Bilim kurgu oyunlarında genelde yan faktör olarak görürüz yapay zekayı. Ana karakterin bir yardımcısı olarak, arka planda bir tamamlayıcıdır bu tür için. Ama bazı oyunlar da bu yan faktörü, ana konu olarak ele alır. Günümüzde de yapay zekanın ilerlemesi ile bu oyunlardaki bazı konular gerçek dünyaya taşınabilecek gibi duruyor. Gelin bu oyunlara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cyberpunk 2077

1. Cyberpunk 2077

Distopyanın içinde, herkesin kendini makineleştirme çabasını, kendi benliğini geliştiren yapay zekaları gördüğümüz Cyberpunk 2077.  Hikayenin ilerleyişine etki eden bir haydut yapay zekayı bile görüyoruz.

2. SOMA

2. SOMA

Amnesia'nın geliştiricilerinin elinden çıkan, başarılı hikaye yapısı ile kendini sevdiren SOMA. PATHOS - II su altı araştırma tesisini korumakla görevli olan bir yapay zeka, bilinç kazanıp tesisi ele geçiriyor.

3. Horizon Zero Dawn

3. Horizon Zero Dawn

Bilinmeyen bir trajedi yüzünden kabile yaşamına geri dönen insanlar ve ortada kol gezen mekanik canavarlar. Trajediden öncesini aradığımız ve ana düşmanı bir yapay zeka olan Horizon Zero Dawn.

4. Detroit: Become Human

4. Detroit: Become Human

Şimdiye kadar hep yapay zekanın karşısındaki insanları görmüştük ama bu sefer uzun süre zulüm gören yapay zekaların başkaldırısına tanık oluyoruz. Etkileyici grafikleri ve hikayesi ile oyuncuların beğenisini toplayan Detroit: Become Human.

5. I Have No Mouth, And I Must Scream

5. I Have No Mouth, And I Must Scream

Bir süper bilgisayar tarafından tüm insanlık yok edilmiş ancak yapay zeka o kadar kötü ki, 5 kişiye işkence etmeye devam ediyor. Listenin en karanlık oyunlarından biri olan I Have No Mouth, And I Must Scream, yapay zeka düşman oluşturmada en üst sırada yer alabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. System Shock

6. System Shock

İnsanların hayatlarını cehenneme çeviren bir yapay zeka daha, SHODAN. Yeniden yapımı Mart ayında gelecek olan shooter oyununda, bir yapay zekanın ne kadar ileri dereceye gidebileceğini görüyoruz.

7. Portal 2

7. Portal 2

Harika bulmacaları, komik ana karakterlerinin yanında yapay zekanın hakim olduğu bir dünyayı anlatan Portal 2. Yıllar geçse bile arkadaşlarla girilip oynanabilecek ve  eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayan bir kült.

8. The Talos Principle

8. The Talos Principle

Yavaş ilerleyen hikayesinin yanında zorlu bulmacaları ile başarılı bir yapım olan The Talos Principle. Yapay zekanın hakim olduğu evrenlere yeni bir bakış açısı getiren oyun, sizi de bu konu üzerine düşünmeye zorluyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın