Görüş Bildir
Haberler
Her Ne Kadar Oyunculuklarıyla Büyük Övgüler Toplasalar da Rolleri Yüzünden Eleştirilere Maruz Kalan 15 Ünlü

Her Ne Kadar Oyunculuklarıyla Büyük Övgüler Toplasalar da Rolleri Yüzünden Eleştirilere Maruz Kalan 15 Ünlü

Nafakaaa
15.02.2022 - 08:45

Hollywood'un sorunlu yönlerinden birisi de, marjinal insanların, marjinal olmayan, zengin, ve biraz da olsa bilgisi olmayan oyuncular tarafından canlandırılmasıdır. PSA'dan oyuncu yönetmenlerine 'Elimizde bu marjinal rolleri oynamaları için bir sürü kişi var!' uyarısı... Lafı fazla uzatmadan işte üstlendikleri roller yüzünden insanların linç ettiği 13 ünlü. 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/ryanschocket...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Helen Mirren

1. Helen Mirren

Yahudi olmayan Helen Mirren, bu yıl yayınlanacak 'Golda' filminde İsrail eski başbakanı Golda Meir'i oynadığı için büyük tepki toplamış. Kendisi bir konuşmasında 'Rolü kabul etmeden önce aklımdaki soru işareti kesinlikle buydu.' diyor ve şöyle ekliyor: 'Bak Guy -Nattiv, filmin yönetmeni- ben bir Yahudi değilim ve eğer bunu göz önünde bulurarak kararını değiştirmek istersen seni anlarım, kesinlikle alınmam. dedim ama rolü oynamamı çok istedi ve işe koyulduk.' 

2. Scarlett Johansson

2. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson 2017 yapımı 'Kabuktaki Hayalet' filminde Asyalı Motoko Kusanagi'yi oynadı ama şöyle söylüyor: 'Asla bir daha başka bir ırktan rol oynamam. Hollywood'da çeşitliliğin önemli olduğunu biliyorum ofansif bir karakter oynar gibi hissetmek istemiyorum'

3. Scarlett Johansson

3. Scarlett Johansson

Scarlett listemizin vazgeçilmezlerinden... Kendisi 2020'de 'Rub & Tug'da trans bir erkek olan Dante 'Tex' Gill'i oynamayı kabul ettiği için linç edilmiş... Ayrıca kendisi bir konuşmasında 'Maalesef ki daha önce trans topluluğundan, transseksüel insanları oynayan natrans aktörlerden ve onların nasıl hissettikleri hakkında pek fikrim yoktu...' demiş.

4. Dakota Johnson

4. Dakota Johnson

Son zamanlarda Dakota Johnson da herhangi bir engeli olmamasına rağmen görme engelli yaşlı bir kadını oynayacağı için ağır eleştirildi. Eleştirilmesinin sebebi ise kendini iyi hissetmesi için engelli rolünde oynayacağını düşünmeleriymiş...

5. Benedict Cumberbatch

5. Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch ise 'Zırtapoz 2'de 'non-binary' bir karakteri canlandıracağı için eleştiriye maruz kalmış. Yakın zamanlardaki bir konuşmasında kendisi şöyle diyor: 'Şimdi düşünüyorum da bence bu çağda bu rolü trans bir aktörden başkası oynamamalıydı ama o zamanlar bu açıdan düşünmediğimi, daha çok iki dinozor hakkında olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Ve bu yeni farklı dünyayı anlamayan iki heteronormatif klişe olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Ama sanki biraz geri tepti.'

Non-binary nedir merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eddie Redmayne

6. Eddie Redmayne

Natrans yani trans olmayan Eddie Redmsyne, 2015'te 'Danimarkalı Kız'da trans bir kadını oynadığı için ağır şekilde eleştirilen bir diğer oyuncumuz. Ayrıca kendisi 'Şimdi olsa kabul etmem... Bu filmde çok iyi niyetlerle, büyük beklentiyle oynamıştım ama bence tamamen bir hataydı.' demiş.

7. Emma Stone

7. Emma Stone

Emma Stone'dan 2015 yapımı 'Aloha'da Çinli, Hawaiili ve İsveçli bir karakter olan Allison Ng'yi canlandırmak için 'whitewashing' yapması istendi. Not: Whitewashing, beyaz ırktan olmadığı bilenen bir karakteri beyaz ırktan bir aktöre oynatıp karakterin etnik kökenini orijininden farklı göstermeye verilen isimdir. Emma bir röportajında 'Maalesef ki Hollywood'da 'whitewashing'in artık çılgınlığa dönüşmüş boyutu ve aşırı yaygın kullanımıyla yüzleştim. Bu da çok önemli bir tartışmayı başlattı.' demiş.

8. James Corden

8. James Corden

Heteroseksüel bir kadınla evli olan James Corden, 2020'de yayınlanan 'Balo' filminde eş cinsel bir adam olan Barry Glickman'ı 'Klişe' ve 'ofansif' canlandırması nedeniyle linç edilmiş. James bu eleştirilere yanıt vermemiş ama Altın Küre Ödülleri'nde en iyi oyuncu adayı olmuş.

9. Jack Whitehall

9. Jack Whitehall

2008'de 'Orman Gezisi' filminde ilk açıkça gösterilen eş cinsel bir Disney karakterini oynaması kararlaştırıldı. Whitehall eleştirilere yanıt vermemiş. Sonunda MacGregor Houghton rolünü oynadı. Karakterin eş cinsel olduğu belli edilse de filmde özel olarak eş cinsel olarak belirtilmedi.

10. Jared Leto

10. Jared Leto

Natrans olan Jared Leto 2013 yılında 'Sınırsızlar Kulübü'nde Rayon adında trans bir kadını oynadığı için eleştirildi. 2014 Santa Barbara Uluslararası Film Festivali'nde trans bir eylemci tarafından bununla ilgili soru sorulduğunda, Jared şöyle cevap vermiş: 'Ne yani erkek olduğum için bu rolü oynamayı hak etmiyor muyum?' 'Yani gey ya da lezbiyen olmaya karşı biri bu rolü oynayamaz mıydınız? Geyler heteroseksüel rolünde oynayamazlar mı? Eğer oynayamazlar diyorsanız böyle olduğunda gey insanlar, heteroseksüel olmayan insanlar, dünyadaki Rayon gibiler asla sanatı keşfetme şansları olmayacağından emin olun'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Johnny Depp

11. Johnny Depp

Johnny Depp de 2013'de 'Maskeli Süvari'de yerli bir Amerikan adamı oynadığı için ağır eleştirilmiş. Ayrıca kendisi bir konuşmasında 'Sinema var olduğundan beri, Hollywood Amerika yerlilerine hep kötü muamele göstermiştir. Yapmak istediğim şey Tonto'yu 'Gidip bana bir gazoz getir oğlum' gibi yardımcı olarak oynamak değil, dürüst ve onurlu bir savaşçıyı oynamaktı. Geçmişte yapılan hataları düzeltmek için bir katkım olur diye düşündüm.' demiş.

12. Jake Gyllenhaal

12. Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal da 2010'da 'Pers Prensi: Zamanın Kumları'nda İranlı bir adamı oynadığı için tepki toplamış. Jake bir röportajında da 'Seçtiğim roller ve neden onları seçtiğimin üzerine düşünmek için çok zaman harcıyorum.' demiş.

13. Elizabeth Taylor

13. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor 1963'te başrol olan Cleopatra'yı oynaması tartışma konusu olmuştu. Yine tartışmanın konusu 'whitewashing'miş. Elizabeth Taylor eleştirileri yanıtsız bırakmış.

14. Kevin McHale

14. Kevin McHale

'Glee'de tekerlekli sandalye kullanan Artie Abrams karakterini oynayan Kevin McHale da sert eleştirilere maruz kalmış... Bu konu üzerine ne bir yorum yapmış ne de özür dilemiş.

15. Angelina Jolie

15. Angelina Jolie

Ve son olarak, Angelina Jolie. 2007 yapımı 'Güçlü Bir Yürek'te Afro Çin Küba ve Hollanda kökenli gazetecilik ikonu Mariane Pearl'ı oynadığı için eleştirilen Angelina da ne bu konu üzerine bir yorumda bulunmuş ne de özür dilemiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
2
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Ne alaka? Bu insanlar oyuncu tabii ki çoğu role girecekler. Sadece bariz dış görünüş farklılıkları sebebiyle başka ırkları oynamaları garip geldi.

mugobiz

yine bomboş bir post

İzleyicilerin oyuncuların rollerine ve özel hayatına müdahale etmesi o kadar ahmakça ki.