Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Soğuk Duş Alındığınızda Vücudunuzda Yaşanacak Değişimler

Her Gün Soğuk Duş Alındığınızda Vücudunuzda Yaşanacak Değişimler

Aybk Y.
04.06.2022 - 07:15

Hiçbir şey yoğun bir günün ardından rahatlatıcı bir sıcak duş kadar çekici gelmese de, soğuk bir duş almak aslında sizin için çok daha iyi olabilir. Soğuk su sağlığınıza ve güzelliğinize fayda sağlayabilir. 

Sizler için soğuk duş almanın faydalarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücudunuza fayda sağlayabilir.

1. Vücudunuza fayda sağlayabilir.

Sabahları uyanmanıza ve tazelenmiş hissetmenize yardımcı olmanın yanı sıra, soğuk duşlar vagus sinirinizi uyarır. Bu sinir, bağırsak, kalp, safra kesesi ve doğurganlık organları dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her bölümünü etkiler. Ayrıca soğuk duş almak özellikle böbrekleriniz için faydalı olabilir çünkü soğuk su ürik asit seviyelerini düşürerek böbreklerinizin toksik yük ile daha kolay başa çıkmasına yardımcı olur.

2. Daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

2. Daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

Çoğu insan yatmadan önce ılık bir duş veya banyo yapmaya alışkın olsa da, soğuk suyla duş almak aslında aynı derecede etkili olabilir. Soğuk su stres hormonu seviyenizi düşürür, rahatlamanıza ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olur. Soğuk bir duş almak da ruh halinizi etkileyebilir ve uykusuzluğu önleyerek iyi hissetmenizi sağlayabilir.

3. Saçlarınızı parlatabilir.

3. Saçlarınızı parlatabilir.

Saçınızın hacimli ve sağlıklı olmasını istiyorsanız, pahalı şampuanlara ve saç kremlerine çok para harcamanıza gerek yok. Su sıcaklığını düşürmek size fayda sağlayabilir ve saçlarınıza doğal bir parlaklık verebilir. Sıcak sudan farklı olarak, soğuk su saçınızı kurutmaz ve saçınızı güçlendirir. Saçınızı hafif soğuk suyla yıkadığınızda, soğuk su sebum tabakasına fayda sağlar ve saçınızın nemli kalması için bu doğal olarak yağlanmış bariyere ihtiyacınız vardır.

4. Kilo vermenize yardımcı olabilir.

4. Kilo vermenize yardımcı olabilir.

Kilo vermeye çalıştıysanız, bu sürecin ne kadar yorucu olabileceğini biliyorsunuz demektir. Neyse ki, ekstra kilo vermenin bazı kolay yolları var ve soğuk duş almak bunlardan biri. Vücudunuzu soğuk koşullara maruz bıraktığınızda, kahverengi yağ hücrelerini harekete geçirmiş olursunuz ve bu da kalorileri daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın