Görüş Bildir
Haberler
Her Duyduğunuza İnanmayın! Köpeklerle İlgili Çok Yanlış Bildiğiniz Birbirinden Şaşırtıcı Gerçekler

Her Duyduğunuza İnanmayın! Köpeklerle İlgili Çok Yanlış Bildiğiniz Birbirinden Şaşırtıcı Gerçekler

Tuğba Erdem
26.06.2020 - 09:00

Aşağıda en yaygın 14 köpek efsanesi hakkındaki gerçekleri aktarıyoruz. Köpekler hakkında bildiklerinizi unutun ve şaşırtıcı gerçeklere yer açın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük köpekler daha uzun yaşar.

Aslında bu durum tam tersidir. Chihuahua ve dachshund gibi küçük köpek ırklarının ortalama ömrü 14-15 yıl olmasına rağmen, Alaskan malamute gibi daha büyük ırkların ortalama ömrü 8-10 yıldır. Ortalama yaşam süreleri sadece 5-8 yıl olduğundan, bu yaşam süresi Saint Bernard gibi “dev” ırklar için daha da azalır.

Ne yazık ki şaşırtıcı olmayan bir şekilde, büyük köpeklerin yaşam beklentilerinin azalması, yıllar boyunca insanlar tarafından nasıl yetiştirildiklerine bağlıdır. Büyük köpekler ilk yıllarında hızla büyürler. Büyük Danimarkalılar (en büyük köpek ırkı) insanlardan beş kat daha hızlı gelişir. Bu hızlı büyüme nedeniyle hızlı bir şekilde yaşlanır, yani yaşamları kısalır.

2. Kuyrukları havadayken mutlulardır.

Tamamen yanlış bir bilgi olmasa da her zaman geçerli bir durum değildir. Köpekler insanlar gibi yüz ifadeleri ile değil kuyrukları ile duygularını aktarırlar. Bir köpek mutluluğunu ifade etmek istiyorsa , tüm arka vücudu genellikle kuyrukla birlikte sallanır. Kuyruğu havada duran ve kuyruğunu yavaşça sallayan bir köpek ise aslında dikkatle incelediğini gösterir. Köpeği tanımıyorsanız sizden hoşlanmama ihtimaline karşılık sessizce uzaklaşın. Kuyruk alçalır ve çılgınca sallanırsa, bu, köpeğin koşmak veya savaşmak üzere olduğunu gösterebilir.

3. Köpekler siyah beyaz görür.

3. Köpekler siyah beyaz görür.

Köpeklerin görüşü bizim gördüğümüz tüm renkleri kapsamasada bazı renkleri görebilirler. Köpekler gri tonlu bir spektrumdan ziyade sarılar, maviler ve morları görme eğilimindedir. Yine de, köpeklerin bizde olmayan bazı görsel avantajları vardır. Bir köpeğin gözünün retinasında daha fazla çubuk vardır. Bu, köpeklere insanlara göre daha üstün bir gece görüşü verir.

4. Düz ekran televizyonları göremezler.

Genellikle, farklı görme deneyimleri nedeniyle köpeklerin düz ekran TV'deki görüntüleri tamamen algılayamadığı düşünülmektedir. Ancak, durum tam olarak böyle değildir. Biz insanlar, saniyede yaklaşık 16-20 kare titreşim füzyon frekansına (bir filmi titreşimsiz sürekli olarak algılamak için bir saniyede görmemiz gereken kare sayısı) sahibiz. Köpeklerde bu frekans çok daha yüksektir, saniyede yaklaşık 40-80 kare. Köpeklerin düz ekran TV'de görüntüleri göremediği efsanesi kesinlikle yanlıştır, çünkü bir saniyede sağlanan kare sayısı eski moda TV'lerin ürettiğinden çok daha yüksektir. Ayrıca, köpeklerin plazma TV'lerde görüntülere tepki verdiklerini ve bir şey görebileceklerini kanıtlayan kesin kanıtlar vardır.

5. Kabus görüyorlarsa onları uyandırmalısın.

Köpeklerin rüya görüp görmemesi sürekli sorulan bir soru olmuştur. Hala kesin bir cevap olmamasına rağmen, kanıtlar gördükleri yönüne güçlü bir şekilde işaret ediyor. Köpeklerinin uykusunda sızlanıp seğirdiğine tanık olan sahipleri için, rahatsız edici görüntüler oldukça stresli olabilir. Birçok sahip, bu durumda müdahale ediyor veya etmek istiyor. Bununla birlikte, bu köpek için daha stresli ve zararlı olabilir. Köpekler her gün 14-16 saat arasında uyuma eğilimindedir, ancak bunun çok azı derin uykudur. Bu sebeple köpeklerin uyku döngüsüne müdahale etmek iyi olmayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sarılmaktan hoşlanırlar.

Bu gerçek köpek severler için biraz zor. İnsanlar arasında sarılmak sevgi dolu, rahatlatıcı bir jesttir. Bu davranışı köpeklerimize göstermek, onlara önem verdiğimizi gösterme yolumuzdur.Ancak, köpekler eylemi aynı şekilde yorumlamazlar. Köpekler için, bir uzvun vücut üzerinde konumlandırılması, uzuvun altındaki köpeği endişeli hissettiren bir baskınlık göstergesidir. Dostumuza olan sevgimizi gösterme girişimimizde, aslında baskınlığı tasvir ediyoruz.

7. Köpekler hasta olduğunda çim yer.

7. Köpekler hasta olduğunda çim yer.

Ot yiyen köpeklerin yüzde 10'undan azı hasta görünüyor. Bazen köpekler, hayvanların eksik hissettikleri besinleri ve mineralleri içeren herhangi bir şey için istek duymasına neden olan ve pika adı verilen bir durum nedeniyle ot yer. Diğer zamanlarda, çim yiyen köpekler bölgesel faktörlerden kaynaklanabilir. Köpekler kendi topraklarında olanları tatmak için ot yiyebilirler. Bununla birlikte daha basit bir açıklama köpeklerin çim tadını sevmesidir.

8. Burunları ıslak ise sağlıklıdırlar.

Aslında, sıcak, kuru bir burnu olan bir köpek, burnu soğuk ve ıslak olan bir köpek kadar sağlıklı olabilir. Bir köpeğin burnunun ıslaklığı ve sıcaklığı, sağlığının geçerli veya hatta güvenilir bir ölçümü değildir. Islak, soğuk burunlu bir köpek, tıpkı sıcak, kuru burunlu bir köpek gibi ciddi bir hastalıktan muzdarip olabilir.Köpeğinizi kuru bir burunla yakalarsanız endişelenmeyin. Muhtemelen sadece güneşin tadını çıkarıyordu. Peki köpeğinizin sağlığı hakkında ne zaman endişelenmelisiniz? Köpeğinizin iştahında veya davranışlarında ani bir değişiklik fark ederseniz veterinere götürmek isteyebilirsiniz.

9. İşlenmiş etler köpeklere zarar vermez.

Kahvaltı tabağınızdaki etlere niyetlenen köpeğe bir parça hediye etmek zarasız bir eylem gibi görünebilir. Bununla birlikte, işlenmiş etler aslında köpekler için çok zararlı olabilir ve muhtemelen uzun süreli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu besinlerin içinde yağ pankreatit olarak adlandırılan pankreasın iltihaplanmasına neden olabilir. Bu, köpeğinizde sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir.

10. Kırma(melez) köpekler dik başlı ve saldırganlardır.

Birçok ülkede barınaklardan ya da sokaktan alınmış melez köpekleriyle son derece uyumlu şekilde yaşayan insanlar mevcut. Bunun yanında bu köpekler arasından arama kurtarma gibi zorlu eğitim süreçleri ve yetenek gerektiren birçok görev alanında çalışanlar mevcuttur. Ayrıca melez köpekler safkan köpeklere nazaran daha sağlıklı bir ömre sahip olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Üreme hatası nedeniyle Bulldogların düz bir yüzü var.

Geniş omuzları, çıkıntılı çenesi ve buruşmuş derisi ile İngiliz bulldog muhtemelen tüm köpek ırkları arasında en ayırt edici olanlardan biridir. Böyle ünlü bir cins olmasına rağmen, Bulldoglar ortalama bir köpekle karşılaştırıldığında daha fazla sağlık sorunu listesine sahiptir. Buldoglarda sık karşılaşılan risklerden biri brakisefali sendromudur. Bu sendromu olan köpekler sıklıkla nefes problemi çeker ve horlarlar.

İronik bir şekilde Bulldoglar  nefes almasını iyileştirmek için bu garip yüz yapısına sahip olacak şekilde yetiştirildi. İngiltere'de boğa güreşlerinde kullanılıyorlardı. Güreşler yasaklandıktan sonra da ırk korunarak evcil hayvanlara dönüştürüldü.

12. Köpekler kıskançtır.

Kıskançlık insana has bir davranıştır. Kıskançlık durumunda, diğer bireyin neyi aldığına özellikle dikkat eder ve kendi çabalarınız sonucunda elde ettiğinizle karşılaştırırsınız. Araştırmalar devam etse de köpeklerde öz farkındalık kavramının henüz var olmadığı düşünülmektedir. Köpek sahiplerinin kıskançlık olarak nitelendirdiği davranışlar, aslında ihtiyaçları karşılanmayan köpeğin ihtiyaçlarının karşılanma talebidir.Tüm ihtiyacı karşılanan, sizi sürü lideri olarak kabul eden bir köpeğin başkasına sarılarak oturmanıza bir itirazı olması mümkün değildir.

13. Köpekler, yaralarını yalayarak iyileştirirler.

Yarayı yalaması gerçekten de yaranın temizlenmesine yardım eder ve köpeğin salyasında bulunan tiyosiyanatların kısmen antiseptik etkisi vardır ama aşırı miktarda yalama, faydadan çok zarar verir. Yaranın iyileşmesi için veteriner hekiminizin önerilerini dinleyin.

14. Köpeğinizin kıllarının sağlıklı ve parlak olmasını istiyorsanız, ona çiğ yumurta verin.

Bir zamanlar güçlü kasları ile övünenler, iyi bir protein kaynağı olarak çiğ yumurtaları yutup dururlardı. Oysa araştırmacılar, yumurta beyazında bulunan protein kompleksi avidin'in, bir B-vitamini çeşidi olan biotin ile reaksiyona girip onu etkisiz hale getirdiğini keşfettiklerinde çiğ yumurtaları ile yüzüstü kaldılar. Büyük miktarlarda çiğ yumurta beyazı tüketen insan ve hayvanlarda biotin eksikliği görüldü. Yani, arkadaşınız ne derse desin, köpeğinizin kıllarının sağlıklı ve parlak olmasını istiyorsanız, yüksek kaliteli bir mama vermek, çok daha kesin bir yoldur.

Sizin bildiğiniz yaygın olarak hatalı bilinen bilgiler varsa yorumlarda paylaşın!

Kaynaklar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Bu içerikler ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
35
17
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Birçok kedim oldu onlar ölünce üzüldüm lakin köpeğim öldüğünde cidden hüngür hüngür ağladım.Günlerce etkisinden çıkamadım acaba napıyor diye düşündüm. Ked... Devamını Gör

Pinar K. Erdem

#12 kesinlikle yanlis bilgi .Kopekler kesinlikle kiskanctir .

Movie Lover

#12 Köpekler kıskançtır. Yeğenimin oğlu gibi sevdiği, her sözünü dinleyen köpeği vardı. Yeğenimin bebeği olduktan sonra ilgi ona kayınca köpek resmen kıskan... Devamını Gör