Görüş Bildir
Haberler
Hep Beraber İnsan Sarrafı Oluyoruz: Dış Görünüşümüz Aslında Kim Olduğumuzu Söylüyor!

etiket Hep Beraber İnsan Sarrafı Oluyoruz: Dış Görünüşümüz Aslında Kim Olduğumuzu Söylüyor!

Erkam Evlice
17.08.2016 - 13:44

Dış görünüş çok şey ifade ediyor. 

Yalnızca beğeni anlamında değil. Dış görünüşe göre insanların verdiği yargılar incelendiğinde, başka önemli noktalara varmak mümkün olmuş. 

Mesela...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nasıl görünüyorsan, öylesindir.

1. Nasıl görünüyorsan, öylesindir.

Hale etkisi adı verilen psikoloji fenomene göre, çekici bulduğumuz insanların diğer özelliklerine daha pozitif bir gözle bakıyoruz. 'Güzelse zekidir, kibardır; yakışıklıysa anlayışlıdır, çalışkandır...'

2. Bir fotoğrafınız her şeyi değiştirir!

2. Bir fotoğrafınız her şeyi değiştirir!

2009 yılında gerçekleştirilen bir araştırmada katılımcılara 123 farklı üniversite öğrencisinin mezuniyet fotoğrafları gösterildi. Bu fotoğraflarda bazı mezunlar gülerken, bazıları ise ifadesiz bir poza bürünmüştü. 

Bu fotoğraflardan hareketle katılımcılar, öğrencilerin kişilikleri hakkında son derece isabetli tahminlerde bulunmayı başardılar. Ne kadar uyumlular, özgüvenleri yüksek mi, dindarlar mı gibi sorular yüksek bir doğruluk oranıyla tahmin edilebildi.

3. Liderlik vasfı söz konusuysa boy önemli!

3. Liderlik vasfı söz konusuysa boy önemli!

Bir grup psikolog, nörobilimci ve bilgisayar bilimcisinin 2013 yılında gerçekleştirdiği çalışmada, katılımcılara 47 kadın ve 88 erkeğin fotoğrafı gösteriliyor ve şunu yapmaları isteniyor: 'Önce boylarını tahmin et, sonra onlardan ne kadar iyi bir lider olacağını söyle.'

Bunun ardından katılımcılar da, cinsiyet ve yüz şekli gibi parametrelerden daha uzun olduğuna karar verdikleri kişilerin daha iyi liderler olacağını iddia ediyor.

4. Ne kadar agresifsin, yüzünden akıyor!

4. Ne kadar agresifsin, yüzünden akıyor!

University College of London'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, testesteron seviyesi yüksek erkekler çıkık elmacık kemiklerine ve geniş bir yüze sahip. Bu yüz özelliklerine sahip erkekler ise çoğunlukla daha agresif.

5. Sana güvenebilir miyim bilmiyorum, aslında biliyorum...

5. Sana güvenebilir miyim bilmiyorum, aslında biliyorum...

2015'te gerçekleştirilen bir çalışmada, 5 farklı yüz ifadesine sahip 10 kişinin fotoğrafı bir grup katılımcıya gösterildi ve 'Bu insanlardan hangilerine güvenirdin, hangileri daha arkadaş canlısıdır, hangileri daha güçlüdür?' gibi sorular yöneltildi. 

Sonuçlar şaşırtıcı olmadı. Gülümseyenlere daha çok güvenildi. Geniş yüzlüler ise doğrudan güçlü kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bende suçlu olacak tip var mı, ha?

6. Bende suçlu olacak tip var mı, ha?

Bir grup İngiliz araştırmacının gerçekleştirdiği deneyde, katılımcılara iki farklı gruptan fotoğraflar gösterildi. İlk grup, sabıka fotoğraflarından derlemeyken, diğer grup farklı ifadelere sahip aktörler tarafından oluşturulmuştu. Gruplar fark etmeksizin katılımcılar, sert yüz ifadesine sahip insanları suçlu belledi. 

Pablo Escobar'ı tanımayanlara bu fotoğrafını göstersek, acaba onun da zararsız ve güvenilir biri olduğunu da düşünürler miydi?

7. Sağlığın yüzünde saklı!

7. Sağlığın yüzünde saklı!

2012 yılında gerçekleştirilen bir çalışma, kırışıklıkların sadece yaşlılıkla ilişkili olmadığını ortaya koydu.  Buna göre kırışıklıklar aynı zamanda kalp rahatsızlıklarının da habercisi olabiliyor.

8. Hasta olduğunu gözünden anlamak.

8. Hasta olduğunu gözünden anlamak.

Kırışıklıkların yanında, gözler de pek çok hastalığın habercisi. Sözgelimi retinanızda kırmızı noktalar mevcutsa, diyabet olma ihtimaliniz yüksek! Zira yüksek şeker seviyesi göze giden damarları tıkayınca bu kırmızı noktalar kendini belli etmeye başlıyor.

9. Gerçek el falı gibi bir şey de mümkün...

9. Gerçek el falı gibi bir şey de mümkün...

15 yıl süren ve 3000'den fazla katılımcının ellerinden hareketle gerçekleştirilen çalışma, orta parmağı yüzük parmağından uzun olan insanların, tersi durumdaki insanlara oranla prostat kanseri olma riskininin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

10. Boyunuz da sağlığınızla alakalı ipuçları verebiliyor.

10. Boyunuz da sağlığınızla alakalı ipuçları verebiliyor.

Araştırmalar gösteriyor ki, uzun boylu insanların bir kalp rahatsızlığına sahip olması düşük ihtimal. Aynı şekilde, kısa boylu insanlar da daha nadir kanser oluyor. Bu durumun vücutta salgılanan büyüme hormonuyla alakalı olarak farklılaştığı düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
135
63
16
16
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Artyom

9 numarada yazan bilgiden yola çıkarak orta parmağı , yüzük parmağından kısa olan bir insan var mı ? Sanırım o işaret parmağı olacak...

Jane Doe

Var ama az sayıda. Aynı zamanda bu tip bireylerde homoseksüel eğilim yaygın oluyor diye okumuştum

Fred George

#3 :D görür görmez aklıma uzun adam geldiahahjk

gizli birisi

Kılıçdaroğlu'nun boyu kaçtı jsjsjks