Görüş Bildir
Haberler
Hep Aynı Oyunlardan Sıkılanlara: Farklı Türlerden En İyi Kutu Oyunları

Hep Aynı Oyunlardan Sıkılanlara: Farklı Türlerden En İyi Kutu Oyunları

Siz de hep aynı kutu oyunlarını oynamaktan sıkılanlardan mısınız? Bambaşka bir kültür olan kutu oyunları farklı dünyaların kapılarını aralamak ve arkadaşlarla eğlenmek için en keyifli yöntemlerden biri. Ülkemizde epey popüler olan birkaç kutu oyununun dışına çıkıp farklı maceralara yelken açmak için ise sizlere bambaşka önerilerimiz var. Gelin en iyi kutu oyunlarına bir göz atalım. Her türden farklı kutu oyunları ile kendiniz ve arkadaş grubunuz için en uygun eğlenceyi bulmak mümkün.

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Catan

1. Catan

Kutu oyunlarının kocaman dünyasına yeni giriş yapan kişileri karşılayan ilk oyunlardan biri Catan. Son derece keyifli yapısı ile strateji ve kaynak yönetimini eğlenceli bir biçimde harmanlayan Catan tüm dünyada en popüler kutu oyunlarının başında geliyor. Herkesin kendi medeniyetini ufacık birkaç köyle kurup bunları büyütmeye çalıştığı oyunda rakiplerinizle yeri gelecek el sıkışmanız, yeri geldiğinde ise en yakın dostlarınıza karşı bile dikkatli olmanız gerekecek.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

2. Sinners

2. Sinners

Yerli ve son derece keyifli bir kutu oyunu olan Sinner 2-6 oyuncu ile oynanıyor ve 45 ila 60 dakika arasında bir oyun süresi vadediyor. Uluslararası ödüllü yerli kutu oyununda şeytana yenik düşen bir din adamı olarak 100 yıllık ömür karşılığında ona 100 günahkarın ruhunu teslim etmemiz gerekiyor. Oyunun amacı ise 100 günahkar ruhunu ilk toplayan kişi olmak.

3. İhtilal

3. İhtilal

Bir diğer yerli kutu oyunumuz olan İhtilal ise bizleri yakın Türkiye siyasi tarihinde adeta bir yolculuğa çıkartıyor. 1950-1980 arasındaki siyasi olayları kendine temel taşı olarak seçen oyunda Demokrat Parti veya Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar mücadelesi veriyoruz. Neredeyse bir tarih dersi niteliğindeki yapım mutlaka deneyimlenmesi gerekenler arasında.

4. Munchkin

4. Munchkin

Neyle karşılaşacağınızı bilmediğiniz bir zindana adım atacak kadar cesur musunuz? Oyunculara konsantre bir RPG deneyimi yaşatan Munchkin dünyanın en popüler kutu oyunlarından bir tanesi. Kendine has esprili tarzı ile oyuncuyu anında kendine bağlayan Munchkin'i hala denemediyseniz bir şans vermenizi öneririz.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Risk

5. Risk

Dünyanın hakimi kim olacak? Strateji denildiğinde akla ilk gelen kutu oyunlarından olan Risk'te kimeye güvenmemenizi tavsiye ederiz zira her oyuncu kendi gizli emellerini gerçekleştirip dünyaya hükmetme peşinde. Stratejik dehanızı konuşturup haritada iyi bir konum kapma yarışına girerken oldukça eğleneceğinizi de garanti ediyoruz.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

6. Wingspan

6. Wingspan

2019 yılının en iyi kutu oyunu seçilen Wingspan oyuncularını son derece huzurlu bir yolculuğa davet ediyor. Bir kuşbilimci rolünü üstlendiğimiz oyunda farklı kuş türlerini keşfederek onları koleksiyonumuza eklemek için mücadele veriyoruz. Oluşturacağınız farklı kombinasyonlar ve farklı alanlarda toplayacağınız puanlar ise sizi zirveye taşımaya yardımcı olacak.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

7. Cards Against Humanity

7. Cards Against Humanity

Samimi bir arkadaş grubu ile oynandığında kahkahaların havada uçuşacağının garantisini veren Cards Against Humanity'de üzerinde farklı ibareler yazan kartları elinizdeki kartlarla tamamlayarak ortaya absürt durumlar çıkartmak esas amaç. Kural ise basit, ilk soru kartını ortaya açan kişinin seçimiyle en komik, garip, absürt, kısacası ortamdakilerin en hoşuna giden şeyi yaratan puanı kapar!

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

8. Carcassonne

8. Carcassonne

Pek çok uluslarlarası ödülün sahibi olan Carcassonne oyuncuların çektikleri karolar ile rastgele oluşturdukları bir haritada geçiyor. Oyuncular tarafından oluşturulan harita adım adım sıradan vatandaşlar, çiftçiler, askerler ve din adamları ile doldukça oyunun keyfi de adım adım artmaya başlıyor. Diğer oyuncuların gelişimlerine ket vurmak için elinizdekileri akıllıca kullanmanız gereken oyun hızlı oynanışı ile de dikkat çekiyor.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

9. Lanetli Ada

9. Lanetli Ada

Lanetli bir adanın tam ortasında kendinizi bulacağınız oyunda amaç 4 büyülü hazineyi de ele geçiren kişi olup adadan sağ kurtulmak. Listemizdeki pek çok oyunun aksine takım çalışmasının oldukça önemli olduğu ve sizi zafere ulaştıracak yegane mevhum olduğu oyunda her bir ekip üyesi farklı bir role bürünerek gizemleri çözüp kaçışın yolunu açmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pandemic

10. Pandemic

Başımızda hala küresel bir salgın varken Pandemic yapılacak en iyi tercihlerden biri olabilir. Ekibimizle birlikte dört farklı salgına çare bulmaya çalıştığımız oyunda insanlığın kaderi deyim yerindeyse bizlerin ellerinde. Zamana karşı yarıştığımız oyunda ekipçe hareket etmek kritik derecede önem arz ediyor.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.

11. Direniş

11. Direniş

Baskıcı bir rejim karşısında özgürlüğünü geri kazanmak isteyen direnişçi gruba katılın. Ancak unutmayın ki bu özgürlükçü grubun arasında bile rejimi destekleyen ajanlar var! Her anının üst düzey heyecanla geçtiği Direniş, ekibin içlerindeki casusları tespit edip zafere yürümeye çalışması, casusların ise direnişçilerin faaliyetlerini durdurmaya çalışması ile geçiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın