Görüş Bildir
Haberler
Cyberpunk 2077'den GTA V'e Birçok Oyunda Karşılaştığımız 13 Breaking Bad Göndermesi

Cyberpunk 2077'den GTA V'e Birçok Oyunda Karşılaştığımız 13 Breaking Bad Göndermesi

Breaking Bad, bildiğimiz üzere popüler kültürde çok büyük yer edinmiş bir dizi. Meme'lerden oyunlara, diğer dizi/filmlere kadar birçok medyumda bu eserin izlerini görebiliyoruz. Bu listemizde ise sevdiğimiz oyunların içerdiği 13 adet Breaking Bad referansını derledik. Diziyi izlemediyseniz listede Breaking Bad'den bazı spoilerlar olduğunu unutmayın, demedi demeyin!

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=sThR9...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Clancy's The Division

1. Tom Clancy's The Division

The Division'da karşılaştığımız bir parti hologramında 'Jonathan Pinkman' ve 'William White' karakterlerini birlikte görüyoruz. Bir suçlu olarak sunulan Pinkman'a dair pek bilgi bulunmazken anlık durumu 'ölü' olan William White'ın araba yıkamacısı işletmiş olan bir kimya öğretmeni olduğu gösteriliyor.

2.

3. Cyberpunk 2077

3. Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077'de Breaking Bad'deki karavandan esinlenmiş bir karavanın yanında ölmüş bir karakterle karşılaşıyoruz. Ölmüş karakterin üzerinden ise eşya üretmek için gereken bazı komponentler ve uyuşturucu işinde olduğunu kanıtlayan bir mesajlaşma çıkıyor.

Bunun yanında Cyberpunk 2077'de River Ward'un evinin çatısına fırlatılmış olan bir pizza olduğunu görüyoruz. Gayet yaygın bir gönderme.

4. Grand Theft Auto V

4. Grand Theft Auto V

GTA V'in EyeFind'ında hayallerini gerçeğe dönüştürmek, 'zanaatini her yerde gerçekleştirebilmek' isteyenlere bir karavan satıldığını görüyoruz. Bu karavanı 'yaşlılar' çok sevse de araç genel olarak 'ilaç' üretmek için kullanılıyor. Tanıdık geldi mi?

5. Watch Dogs

5. Watch Dogs

Watch Dogs'ta Walter ve Skyler'ı andıran bir çiftin odasına sızdığımızda yatakta oturmuş olduklarını, kadının erkeğe ekonomik durumlarından dolayı derdini anlattığını görüyoruz. Kadının dertleri ise erkeğin öğretmenlik yaparken kanserinin ilerlemesi, çift bu durumdayken bir de bebeğin yolda olması üzerine. Nedense bu durum da çok tanıdık geldi bize.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Control

6. Control

Control'de ise Breaking Bad'deki laboratuvara oldukça benzeyen bir yerde, tahtanın üzerinde metamfetaminin kimyasal çözümlemesinin yazılı olduğunu görüyoruz. Pek de tesadüf gibi durmuyor açıkçası.

7. 911 Operator

7. 911 Operator

Bir acil hat çalışanını oynadığımız bu oyunda Albuquerque'dan bir kadının ihbarıyla karşılaşıyoruz. Kadın, ihbarda kocasının bir uyuşturucu üreticisi olduğunu düşündüğünü söylüyor. Kimya öğretmeni olan kocasının sürekli bir öğrencisiyle takıldığını, kendisinin de çatıda garip kokan maddeler bulduğunu belirtiyor.

8. Life is Strange

8. Life is Strange

Torbacı Frank Bowers'ın içerisinde yaşadığı karavanın plakasında BRKBD yazması, Life is Strange'de karşılaştığımız bir gönderme.

9. House Flipper

9. House Flipper

House Flipper'da satın alabileceğiniz evler arasında Walter White'ın evi bulunuyor. Evin açıklaması ise aşağıdaki şekilde:

'Sakin bir aile için ideal bir ev bu. Bir süre önce mutlu bir evli çift, burada çocuklarıyla yaşıyordu. Adam kimya öğretmeni, kadın da muhasebeciydi. Ticarette iyi para kazandılar, evi bıraktılar. Onların kaybı, sizin kârınız!' 

Bu evin içerisinde sarı spreyle yazılmış olan 'Hamburberg' yazısı, çatıdaki pizza, havuzun içerisindeki peluş da bu göndermeyi oldukça detaylı kılıyor. Görünüşe göre House Flipper ekibinde sağlam bir Breaking Bad hayranı var!

10. Goat Simulator: GoatZ

10. Goat Simulator: GoatZ

Goat Simulator'da bulunan bir görevde oldukça tanıdık gelen bir karavanın içerisinde mavi bir madde olan 'Kristal Nefes'i yalıyoruz, keçimiz kafayı buluyor. Nasıl ama?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fallout 76

11. Fallout 76

Fallout 76'da ise bir adamın toprağa varil varil parayı gömmeye çalışırken ölmüş olduğunu görüyoruz. Breaking Bad'de ise Walter White aynı para dolu varilleri toprağa gömerek saklıyordu.

12. Far Cry 6

12. Far Cry 6

Far Cry 6'da bulunan bir mektupta sunulan teklif içerisinde Breaking Bad'den bahsediliyor.

'O eski motoru 10 tane tavuk ve şu meth satan kel adamın olduğu Amerikan dizisinin bütün sezonları karşılığında alabilirim.'

13. Hitman

13. Hitman

Hitman'de çok daha ince bir göndermeyle karşı karşıyayız. Avukatın adının 'Salvatore Bravuomo' olduğunu görüyoruz. Salvatore'nin kısaltması Sal, Bravuomo'nun anlamı ise 'İyi adam', yani 'Good man'. Etti size 'Sal Good Man.'

Saul Goodman ve Salvatore Bravuomo arasındaki fiziksel benzerlik de göz ardı edilemeyecek düzeyde.

14. Sims 3: Late Night

14. Sims 3: Late Night

Sims 3'te de bir Saul Goodman referansıyla karşı karşıyayız. Ünlü avukatın reklam panosuna tesadüf olamayacak kadar benzeyen bir pano görüyoruz. Ne avukatmış be arkadaş!

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın