Görüş Bildir
Haberler
Yılın Oyunlarından Olmaya Aday Starfield Çıkmadan Önce Mutlaka Oynamanız Gereken Birbirinden Başarılı 10 Oyun

Yılın Oyunlarından Olmaya Aday Starfield Çıkmadan Önce Mutlaka Oynamanız Gereken Birbirinden Başarılı 10 Oyun

Bethesda'nın uzun yıllar sonra geliştirdiği yeni RPG'si Starfield önümüzdeki yıl bizlerle olacak. Uzayın derinliklerinde ve onlarca gezegenin yüzeyinde binbir çeşit göreve atılacağımız oyunda üs kurma ve uzay gemisi inşa etme gibi mekanikler de yer alacak. Geliştiricinin belirttiği üzere binlerce diyaloğun yer alacağı RPG'de oyuncular pek çok kez karar verecek ve kendi Starfield maceralarını oluşturacak.

Sizler için heyecanla beklenen oyun çıkmadan önce oynanması gereken oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. BioShock

10. BioShock

BioShock oyuncuları hem derin okyanusların altına hem de gökteki bembeyaz bulutların üzerine götürüyor. Objektivizm, ütopya ve distopya gibi kavramları bir potada eritirken sürükleyici bir macera sunan BioShock, Starfield'i beklerken kesinlikle oynamanız gereken seriler arasında yer alıyor.

9. Star Wars: Knights of the Old Republic

9. Star Wars: Knights of the Old Republic

RPG türünün başyapıtları arasında yer alan Star Wars: Knights of the Old Republic ise Star Wars evreninde kolay kolay unutmayacağınız bir macera vadediyor. KOTOR kısaltmasıyla da bilinen oyun remake sürümüyle önümüzdeki yıllarda tekrar karşımıza çıkacak. Fakat klasik yapımı Starfield öncesinde deneyim etmenizi öneriyoruz.

8. Halo: The Master Chief Collection

8. Halo: The Master Chief Collection

Oyun dünyasının en köklü serilerinden olan Halo: The Master Chief Collection ile Master Chief'e hayat vermemizi ve uzak bir geleceğin galaksisinde çatışmalara atılmamızı istiyor. Dev RPG hikayeleri yerine sağlam bir FPS deneyimi arıyorsanız Halo'ya göz atabilir, Starfield'in aksiyon dolu sekanslarına kendinizi önceden hazırlayabilirsiniz.

7. Dead Space

7. Dead Space

Korku ve bilim kurgu türünü inanılmaz başarılı bir şekilde birleştiren Dead Space 'remake' kervanına katıldı. Oyunun yeniden yapılan sürümünü deneyim etmeden önce üçlemeyi baştan sona oynayarak oyunculuk kariyerinizin belki de en keyifli anlarını yaşayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. No Man's Sky

6. No Man's Sky

Oyun dünyasının en popüler 'başarılı geri dönüş hikayesi' olan No Man's Sky son dönemin en çok oynanan keşif ve hayatta kalma oyunları arasında yer alıyor. Başlayanın yüzlerce saatlik bir maceradan ayrılamadığı oyunun adı da Starfield ile beraber anılmaya başlandı.

Xbox Bethesda Showcase etkinliğinde yayınlanan oynanış videosunda Starfield ile No Man's Sky arasındaki benzerlikler birçok oyuncunun dikkatini çekti.

5. The Outer Worlds

5. The Outer Worlds

The Outer Worlds ise RPG türünün kadim ustalarının yer aldığı Obsidian Entertainment tarafından geliştirildi. Oyuncuları bir uzay kolonisini keşfetmeye davet eden yapım tüm ipleri size veriyor. Karararlarınızın ve eylemlerinizin gözlemlenebilir etkileri olduğu The Outer Worlds Starfield öncesinde deneyim etmeniz gereken oyunlar arasında yer alıyor.

4. Mass Effect

4. Mass Effect

Bitirdikten sonra 'ben iyi ki oyun oynuyorum' dedirten Mass Effect serisi ise aklınızdan hiçbir zaman çıkmayacak bir hikayeye vadediyor. Karakterleri ve dünyasıyla 'keşke var olsa' dedirten Mass Effect üçlemesi için sizi Starfield'e hazırlayacak yegane yapımlar arasında diyebiliriz. Fevkalade oyunların yenilenmiş sürümlerini Legendary Edition ile oynayabilirsiniz.

3. Fallout 4

3. Fallout 4

Starfield öncesinde kesinlikle şans vermeniz gereken oyunlardan biri de elbette Fallout 4. Bethesda imzalı Fallout serisi dördüncü halkasıyla beraber post-nükleer bir Boston'a kapı açıyor. 

Birçok oyuncu Starfield'ın oynanış videosunu izledikten sonra oyun için 'uzayda geçen Fallout' yorumunu yaptı. Seri her ne kadar uzayda geçmese de oynanış formüllerine alışmanız Starfield'a hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Radyoaktif bir maceradan sonra uzayın derinliklerine yolculuk etmek isterseniz Fallout 4'e bir şans vermelisiniz.

2. Prey

2. Prey

Arkane Studios imzalı Prey ölmeden önce oynamanız gereken oyunlar listesinde kendine yer buluyor. Mekan tasarımı, hikaye anlatımı ve oynanış mekanikleriyle yapımcısı için bir gurur kaynağı olan oyun sizi kolay kolay unutamayacağınız bir serüvenin tam ortasına bırakacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

11 Kasım 2011'de çıkış yaparak video oyunu tarihine adını altın harflerle yazdıran The Elder Scrolls V: Skyrim uzun yıllar boyunca milyonlarca oyuncunun gönlünde hep özel bir yere sahip olacak. Bethesda'nın bugüne dek yaptığı en başarılı işlerin belki de başında gelen Skyrim, açık dünya RPG kavramını geri dönülemez bir şekilde değiştirmeyi başardı. 11 yaşına giren oyun geliştirilen on binlerce mod ve sonu gelmez oyuncu desteğiyle severek oynanmaya devam ediyor.

Bu zamana kadar yolunuz Skyrim diyarına düşmemiş ya da maceranız başladıktan sonra yarım kalmış olabilir. Fakat işte şimdi Bethesda'nın başyapıtı olan Skyrim'e bir şans verme vakti geldi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın