Görüş Bildir
Haberler
Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! Bu Sonbahar Hastalıklardan Meyvelerle Korunun

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! Bu Sonbahar Hastalıklardan Meyvelerle Korunun

Don't mind me
23.10.2018 - 14:23

Malum önümüz kış, şimdiden havaların soğuması herkesi tedirgin etmeye başladı. Gripler, nezleler, salgınlar derken bir de gündelik hayatın yorgunluğu ile hasta olmak kaçınılmaz gibi duruyor. Doğanın bize sunduğu birbirinden faydalı, ilaç niteliğindeki meyvelerle hastalıkları bertaraf etmemiz mümkün. Bu sonbahar mutlaka sıkça tüketmeniz gereken, kendinizi daha dinç ve zinde hissetmenizi sağlarken hastalıkları da engelleyecek meyveleri sizler için derledik! Bakalım hangi meyve neye iyi geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Greyfurt

1. Greyfurt

Greyfurt diğer turunçgillerden daha az tüketilse de fayda bakımından hepsini geride bırakıyor. Yoğun vitamin ve mineral içeriği ile günü zinde geçirmenizi ve hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlıyor.

2. Nar

2. Nar

Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan nar, çekirdeğindeki omega-5 yağı ile de vücudun gücünü arttırıyor, adeta doğal bir ilaç niteliğinde. Olsa da yesek!

3. Elma

3. Elma

Elma giren eve doktor girmez diye boşuna dememişler. Mucizevi bir meyve olan elma antioksidan, flavonoid, vitamin ve mineral yönünden çok zengin. Basit bir nezleden tutun, hipertansiyon, diyabet ve kalp rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığa karşı şifa niteliğinde.

4. Hünnap

4. Hünnap

Hünnap ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan meyvelerden. Zeytine benzeyen küçük meyvenin içinde yok yok. Detaylı bilgi için aşağıdaki yazıya göz atabilirsiniz.

5. Avokado

5. Avokado

Sebze proteini, lifler, vitaminler, mineraller ve yağ asitleri açısından çok zengin ve vücudun gündelik ihtiyaç duyduğu besinleri neredeyse tek başına karşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Goji Üzümü

6. Goji Üzümü

Dünyada yıllardır sıkça tüketilen goji üzümü, Türkiye'de de üretilmeye başladı. Faydaları say say bitmiyor, aşağıdaki başlıktan inceleyebilirsiniz!

7. Kivi

7. Kivi

Yüksek C vitamininin yanı sıra içerdiği besin değerlerinin yüksekliği ile hastalıkların baş düşmanlarından biri.

8. Muz

8. Muz

Tokluk hissi vermesi ve sağlıklı yapısı ile diyette olanların ve sporcuların sıkça tüketmesi gereken bir meyve muz. Pektin, B vitamini ve potasyum açısından çok zengin.

9. Zeytin

9. Zeytin

Pek bilinmese de zeytin de bir meyve! Demir, kalsiyum, E vitamini ve çeşitli antioksidanlar içeriyor. Dünyanın en lezzetli ve faydalı yağı da zeytinde.

10. Papaya

10. Papaya

Çok düşük kalori ve yüksek besin değerleriyle papaya diyet dostu ve sağlıklı! Ayrıca C vitamini deposu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ananas

11. Ananas

Egzotik meyvelerden olan ananas, ülkemizde son yıllarda oldukça yaygınlaştı, hemen her markette rastlamak mümkün. Kalsiyum, potasyum, fosfat ile A ve C vitaminlerinden bolca bulunduruyor. Yüksek kalorili ancak düşük kolesterol ve yağ oranına sahip.

12. Üzüm

12. Üzüm

Üzümün %27'si C, %28'i K, %6'sı B6 vitamini içerir. Potasyum, bakır ve magnezyum da içeren üzüm tam anlamıyla şifa deposu.

13. Kızılcık

13. Kızılcık

Kurutulmuş, meyve suyu gibi şekillerde de tüketilen kızılcık, düşük kalorili ve yüksek antioksidan özelliğe sahip.

14. Turunçgiller

14. Turunçgiller

Greyfurtu ayrı saydık ama geriye kalan limon, portakal, mandalina olmadan sonbahar ve kış olmaz. Turunçgiller, hem lezzetli hem de hastalıklara karşı vücudu destekleyen çok sağlıklı besinler. Sıkça tüketmekte fayda var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın