Görüş Bildir
Haberler
Hem İş Hem de Sosyal Hayatınızda Kendinizi Geliştirmek İçin Sahip Olmanız Gereken Yetenekler

Hem İş Hem de Sosyal Hayatınızda Kendinizi Geliştirmek İçin Sahip Olmanız Gereken Yetenekler

esma çetin
06.11.2022 - 15:36

Hayatta önümüze her zaman yeni fırsatlar çıkabilir. Bu yeni fırsat hayatınızı kökten değiştirebilir ve hayalinize düşündüğünüzden çok daha hızlı ulaşmanızı sağlayabilir. Kulağa heyecan verici geliyor, değil mi? Hem kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkmanız hem de birey olarak büyümenize yardımcı olabilecek yetenekleri sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://www.edumilestones.com/blog/de...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Topluluk önünde konuşma yapabilmek

1. Topluluk önünde konuşma yapabilmek

Belki de günümüzün en önemli becerisi olan topluluk önünde konuşma becerisi, kariyerinizi tam anlamıyla değiştirebilir. Topluluk önünde konuşmak, mutlaka bir sahneye çıkıp yüzlerce insanla konuşmak anlamına gelmez. Topluluk önünde konuşma, fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve duygularınızı bir grup insana etkili ve verimli bir şekilde iletme sanatıdır. Bu beceriyi öğrenmek, insanlardan daha fazla güven kazanmanıza yardımcı olacaktır. Öz güveninizi geliştirmesi de cabası!

2. Karşı tarafı dinlemek

2. Karşı tarafı dinlemek

Yerinde ve zamanında konuşmak kadar karşı tarafı dinlemek de çok önemli. Dinleme sanatı, empatik olmayı ve yargılayıcı olmamayı içerir. Bu basitçe, ön yargısız bir şekilde karşı tarafı dinlemeniz anlamına gelir. Bu yetenek özel hayatınızda hem de iş hayatınızda sizi bir adım öne taşır. İyi bir lider, iyi bir dinleyici de olmalıdır çünkü ancak dinlediğinizde ekibinizin veya müşterilerinizin ne istediğini anlayabilirsiniz. Ancak o zaman sizi kalabalığın geri kalanından farklı kılacak çözümler bulabileceksiniz.

3. Müzakere

3. Müzakere

Bu, bir durumdan istenen sonuçları almanıza yardımcı olabilecek başka bir beceridir. Çoğu insan, müzakereyi daha fazlasını elde etmek ve diğerini daha kötü durumda bırakmak istediğiniz bir kavga olarak görse de, gerçekte öyle değil. Müzakere, bir konuşmanın her tarafının tatmin olmasını ve hiç kimsenin daha kötü durumda kalmamasını sağlamaktır.

4. Meditasyon

4. Meditasyon

Bir liderin en büyük erdemi, en stresli ve zorlu durumlarda sakin kalabilme ve odaklanabilme becerisidir. Bunun nedeni, paniğin hesaplanmamış kararlara yol açmasıdır. Meditasyon dediğimizde illa aklınıza mumları yakıp yoga yapmak  gelmesin. Stresli hissettiğiniz anda durup derin bir nefes almak ve stresle başa çıkabilmek de bir meditasyondur.

5. Zaman yönetimi

Zaman yönetimi, doğru şeyin doğru zamanda olmasını sağlamak için işe öncelik verme sanatıdır. Zamanı yönetmenin en iyi yolu, her günün sonunda bir sonraki gün yapılacakları ve her bir görevi yerine getirmek için ne kadar zaman gerektiğini listelemek için biraz zaman harcamaktır. Her başarılı insan harika bir zaman yöneticisidir çünkü işlerini iyi bir şekilde önceliklendirirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Finansal yönetim

6. Finansal yönetim

Bir birey olarak, mali durumunuzu iyi yönetmek çok önemlidir. Çünkü hayat iniş çıkışlarla doludur ve mali durumumuz iyi planlanmadıysa işler çok kötü gidebilir. Finansal yönetim, bir fırsat ortaya çıktığında, risk almak için gerekli kaynaklara sahip olmanızı sağlamak için de çok önemlidir.

7. Eleştirel düşünme

Eleştirel düşünme, proje yönetiminde ve günlük problem çözmede çok önemli bir rol oynar. Bir konuya farklı açılardan bakabilmek, görülmeyeni görmek ve farklı fikirler üretebilmek sosyal yaşantınızı geliştirmekle kalmaz iş hayatında da sizi öne çıkarır.

8. Bir hobi edinmek

8. Bir hobi edinmek

Hobiler, kişisel varlığınızı daha fazla geliştirmenize ve iç huzurunuza odaklanmanıza yardımcı olur. Sizin en 'ham' haliniz olduğunuz bir alan yaratır ve kendinizi geliştirmeniz için imkan tanır.

9. Duygularla başa çıkabilmek

Duygular hayatınızda faydalı bir role sahip olsa da, kontrolden çıktıklarında duygusal sağlığınıza ve ilişkilerinize zarar verebilirler. Bu nedenle, hayatınızın herhangi bir alanında size yardımcı olacak bir diğer beceri, iyi bir ruh halinde olmasanız bile çalışmaya devam edebilmeniz için duygularınızın üstesinden gelme yeteneğidir.

10. Küçük de olsa adım atabilmek

10. Küçük de olsa adım atabilmek

'Zinde ol', 'yeni bir dil öğren', 'bir iş kur' veya 'bir kitap yaz' gibi hedefler çok genel ve büyük süreçlerdir. Buradaki sorun, bir hedefi tek bir süreç olarak görmemizdir. Bu da bize hedefin ulaşamayacak kadar büyük olduğunu hissettirir. Süreçleri daha küçük adımlara bölmek bu büyük hedeflere ulaşmanıza yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Hayır" diyebilmek

11. "Hayır" diyebilmek

Hayır deme gücü, zamandan, stresten, paradan ve gereksiz sorunlardan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Çoğu kişi için hayır demek çok zordur. Ancak hayır demeyi öğrenmek size birçok yönden yardımcı olur. James Altucher, The Power of No adlı kitabında şöyle demiştir:

'Yapmak istemediğin bir şeye evet dediğinde, sonuç şudur: Yaptığın şeyden nefret edersin, sana soran kişiye içerlersin ve kendine zarar verirsin.'

12. Nasıl öğreneceğinizi öğrenmek

12. Nasıl öğreneceğinizi öğrenmek

Başlık kulağa biraz kafa karıştırıcı gelmiş olabilir ancak konu aynı olsa da herkes aynı şekilde öğrenmez. Kimisi video izleyerek öğrenir, kimisi okuyarak. Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolunu öğrenmek, sıfırdan başlasanız bile istediğiniz her şeye daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Nasıl etkili bir şekilde öğrenebileceğinizi bildiğinizde, öğreneceğiniz şey de otomatikman daha kolay hale gelir.

13. Pozitif düşünebilmek

13. Pozitif düşünebilmek

Hepimizin bildiği gibi hayat çok zor ve iniş çıkışlarla dolu. Ancak önemli olan karşılaştığımız her durumda pozitif kalabilmektir. Olumluya odaklanmak size devam edebilme gücünü verir. Başınıza gelen kötü olaylara takılı kalmak ve üzülmek size hiçbir şey kazandırmaz, aksine zaman kaybettirir. Bu yüzden pozitif düşünebilmek bir adım atmanızı kolaylaştırır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın