Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'SSK'yı Batıran Adam Emeklilere Bir Şey Getirebilir mi?'

Davutoğlu: 'SSK'yı Batıran Adam Emeklilere Bir Şey Getirebilir mi?'

ATKN
25.05.2015 - 15:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale mitinginde konuşan ve Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Davutoğlu, 'Tarım kesimine verdiğimiz destek çiftçilerimize bu sene 10 milyar Türk lirası. Sıfır faizle destek açtık. SSK'yı batıran adam emeklilere bir şey getirebilir mi? Emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz, herkes bunu bilsin' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

Bizim farkımız 81 vilayete, Çanakkale'de şehit vermiş her vilayete gideceğimi söyledim; Milliyetçilikten bahsedenler Doğu'ya gidebiliyorlar mı? Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkale'yi bekleyebilir mi?

Dedemiz Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü o dönemin çılgın projesi buydu; biz de Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin üzerinden yaptık. Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli olsa 'Ne gerek var havaalanına, binsinler kara trene gitsinler derler' değil mi? Biz denizler izin vermiyorsa biz dolgu yaparız.

Çanakkale artık Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak. Sesleniyorum tarım kesimine verdiğimiz destek çiftçilerimize bu sene 10 milyar Türk lirası. Sıfır faizle destek açtık. SSK'yı batıran adam emeklilere bir şey getirebilir mi? Emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz, herkes bunu bilsin.

Devlet anneye doğum hediyesi veriyor; ilk çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncüye 600 lira veriyoruz. TOKİ başkanımızla konuştuk. Ayda 250 lira ödemeli başta emekliler olmak üzere 200 bin konut inşa edeceğiz. Her alanda genişlerken birileri bu hamleleri durdurmak istiyor.Türkiye yükselirken HDPCHP, MHP hepsi farklı telden çalar seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı HDP barajı aşarsa işimize yarar diyor. HDP ve MHP paslaşıyor. Perde gerisinde MHP, HDP, CHP aynı şeyleri söylüyorlar. Üç tane de illegal çete var. DHKP-C'lilerle perde gerisinde iş yapanlardan fayda gelir mi?

'MERDİVENE TERS BİNEN KİTABI TERSTEN OKUR'

Mega proje diye 2035'e tarih verirler ya. Fikriyatı bile onlara ait değil. Merkez ülke diyor, yazdığım kitabı arkasından okuyor. Yürüyen merdivene tersten binen kitabı da tersten okur. Şimdi onun mega proje dediği projelerin yanına bizim yaptığımız projeleri söyleyeyim. Biz Fatih'in torunlarıyız. Donanma İstanbul'a geldiğinde Fatih'e der ki denize zincir çekilmiş, Fatih ne diyor o zaman gemileri karadan yürütelim. O zamanın çılgın projesi bu. Ordu-Giresun Havalimanı yapılırken bize dediler ki yapılamaz, Kılıçdaroğlu'na deseler; binsinler trene gitsinler derdi. Biz öyle der miyiz? Biz denizin üstüne havalimanı yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapıyoruz.

Çanakkale'yi sadece ulaşımın değil sağlığın da merkezi yapacağız. Çanakkale'ye 500 yataklı hastane yapacağız.  Devlet Hastanesi'ne Fatih Rüştü Zorlu adını verelim mi? Fatih Rüştü Zorlu Çanakkale'de yaşasın mı?

'İKİNCİ YARI BAŞLIYOR'

Kılıçdaroğlu şimdi farketmiş. Artık Avrupa ile Asya'yı birleştiren 2. bir şehir var; o da Çanakkale. İkinci yarı başlıyor. 12 yıl içinde biz yaptık onlar konuştu. 7 Haziran'dan itibaren ikinci yarı başlıyor.

Çanakkale Köprüsü gibi, Ordu- Giresun Havalimanı gibi dünyanın en büyük projelerini hayata geçirmeye hazır mıyız? 2-2'den sıkıldık. Biz 4-0 istiyoruz, net olacak. Dört Çanakkale milletvekili istiyoruz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0