Görüş Bildir
Haberler
Hazır Yufka İle Patatesli Börek Tarifi

Hazır Yufka İle Patatesli Börek Tarifi

yemek tarifi
11.09.2014 - 16:47 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 17:39

Hazır Yufka İle Patatesli Börek Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Hazır yufka ile Patatesli Börek Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Hazır yufka ile Patatesli Börek nasıl yapılır , Hazır yufka ile Patatesli Börek hangi malzemelerden oluşur, Hazır yufka ile Patatesli Börek kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Hazır yufka ile Patatesli Börek Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Hazır yufka ile Patatesli Börek ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

HAZIR YUFKA İLE PATATESLİ BÖREK

♦ 3 adet yufka

♦ 6 çorba kaşığı sıvı yağ

♦ Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

♦ 6 adet orta büyüklükte patates Yapılışı

1. Patates haşlanır. Soyulup rendelenir. Sıvı yağ, peynir, yumurta, süt, tuz, karabiber konup iyice karıştırılır. Uç kısma ayrılır.

2. Bir yufka bütün olarak serilir. Bu karışımın üçte biri yufkaya sürülür. Diğer yufkaların da aralarına sürülerek üç yufka üst üste konur. (En üste de sürülür.)

3. Yufkalar önce dörde, sonra her parça tekrar dört parçaya kesilip 16 parça elde edilir.

4. Parçalar geniş kenardan başlayarak biraz gevşek olarak sarılır.

5. Hemen pişirilecekse tepsiye dizilir. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Fırında pişirilir.

6. Hemen pişirilmeyecekse üzeri kapalı olarak buzlukta tutulur. Pişirileceği zaman, üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ karışımı sürülerek çörekotu serpilir ve firma verilir.

Not: Üzerine sürmek için ayırdığınız yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını da ağzı kapalı bir kapta buzlukta saklayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/hazir-yufka...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın