Görüş Bildir
Haberler
Hayal Ettiğimiz Hayatı Yaşıyor: Sosyal Medya Fenomeni Kukla Süreyya Dünyanın Dört Bir Yanını Geziyor

Hayal Ettiğimiz Hayatı Yaşıyor: Sosyal Medya Fenomeni Kukla Süreyya Dünyanın Dört Bir Yanını Geziyor

Meltem
09.04.2018 - 14:54

Çok meşhur bir kutu oyunu vardır, bilirsiniz. İşte o kutu oyunundan çıkan ve size yardımcı olan minicik mor kukla, Ülker Hanım sayesinde tüm dünyayı karış karış geziyor. Arkasında çok acı bir hikaye olsa da Süreyya adını verdiği kuklası Ülker Hanım'ı hayata bağlamış. 

Gelin, hikayesine ve Kukla Süreyya'nın gezdiği yerlere birlikte bakalım...

Kaynaklar: 1, 2, 3, 4

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Onu sırt çantasıyla havalimanlarında, pasaport sırasında görebilir,

2. Uçakta fotoğraf çekilirken yakalayabilir,

3. Ya da ona bir yerlerde içkisini yudumlarken rastlayabilirsiniz.

4. O sosyal medyanın en çok gezen kuklası, hayal ettiğimiz hayatı yaşayan ve hepimizi orta yerimizden çatlatan Kukla Süreyya!

5. Uzun yıllar kurumsal hayatta çalıştıktan sonra istifa eden Ülker Hanım’ın hemen ardından annesi ve babasına kanser teşhisi konulmasıyla hayatı değişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hastaneler, doktorlar, ameliyathaneler arasında gelip giderken planlarını hep işe dönmek üzerine kurdu ancak üç yıl boyunca gönüllü bir şekilde annesine baktı.

7. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak zor zamanlar geçirirken, bir yandan da annesiyle yeniden tanıştı ve gergin geçen ergenliğine rağmen anne-kızın ötesinde arkadaş oldular.

8. Ülker Hanım bu iyi kötü hallerden, annesinin son zamanlarını yaşadığı zor günlerden birinde salya sümük ağlarken kuklasını hatırladı ve dünyayı onun gözünden anlatmaya karar verdi.

9. Yaşadığı, gördüğü, sevdiği her şeyi bir kuklanın ağzından yazmaya başladı ve ona bir isim verdi: Süreyya!

10. Süreyya ile yola çıkmasının ardından bir hafta sonra annesini kaybeden Ülker Hanım, hayatının amacını kaybettiğini hissetti ve sonra o minicik mor kuklayla hayata tutundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Annesiyle birlikte gittiği mekanlara gitti, gezdiği yerleri ve hissettiklerini yazdı ve annesini ne kadar özlediğini anlattı Kukla Süreyya ile…

12. Ve birdenbire Ülker Hanım’ın acısını paylaşanlar, onları samimi bulanlar, seyahat tavsiyesi almak isteyenler Kukla Süreyya’yı bir sosyal medya fenomeni haline getirdiler.

13. Hayallerini ertelememesini öğütleyen annesini dinledi Ülker Hanım ve işine bir daha dönmedi, seyahat etmeye, yazmaya, paylaşmaya devam etti.

14. Kukla Süreyya da nasiplendi elbette; müzeleri gezdi, sımsıcak plajlarda güneşlendi, göl kenarlarında kafa dinledi.

15. Her defasında yepyeni, bambaşka bir maceraya imza attılar birlikte; gezdikleri, gördükleri yerleri anlattılar, sevdikleri ve sevmedikleri şeylerden bahsettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İşin sırrı da buydu galiba: Samimi ve içten olmak, olduğun gibi görünmek ya da göründüğün gibi olmak…

17. Kimliğini ve yüzünü gizleyen, pek çok insana hayata tutunmaları için umut olan ve şu sıralar yaşadığı Prag’dan paylaşımlarıyla hepimizi özendiren Ülker Hanım’ı ve Kukla Süreyya’yı biz çok sevdik! 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
88
11
7
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem GÖNLÜZENGİN

amk sonunda kuklayı bile kıskanır olduk be

gizembuyukb

umarım bi gün biz de 🤗