Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter and Cursed Child

Harry Potter and Cursed Child

Harry Potter hayranları şöyle gelsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry Potter ve Lanetli Çocuk

Harry Potter and The Cursed Child tiyatro oyunu yakın zamanda çıkmışken şimdide kitapları satışa sunuldu. Kitabın eleştirisine geçmeden önce birazcık konusundan bahsetmek gerekiyor. Spoiler alarmı!

Hİkaye 19 yıl sonrasından başlıyor. Minerva McGonagall Hogwarts müdüresi,Hermonie Sihir Bakanı, Harry  Sihirli Yasal Yaptırım Dairesinin başında, Ron  abisi Fred ile şaka dükkanını işletiyor.

Hikayede Harry'nin oğlu Albus Severerus ve Draco'nun oğlu Scorpius,Ron ve Hermonie'nin kızı Rose'un okula gitmeleri ile başlıyor. Albus ve Scorpius Slytherin'e seçilirken, Rose Gryffindor'a seçiliyor. Albus'un Slytherin'e seçilmesi Hogwarts da negatif karşılanıyor. Bu arada Scorpius ve Albus Severus yakın arkadaş oluyorlar. Nedeni ise Scorpius'un babası olan Draco'nun önceden yaptığı kötülüklerden dolayı dışlanması,Albus Severus'un da babasının ünlü şöhreti altında ezilmesi.Bu arada Harry'nin büyük oğlu James Sirius da Gryffindor öğrencisi ve karakter açısından  Fred ve George'a benziyor.

Neyse Cedric'in babası Amos Diggory ortalıkta dolaşan bir tane zaman döndürücünün bulunduğuna dair dedikodulardan etkilenerek Harry kapısını çalıyor ve Harry'e geçmişe giderek oğlunu kurtarmasını istiyor. Harry ise bunu yapmayacağını ve zaten hiç zaman döndürücüsünün kalmadığını söylüyor.Aslında Harry' nin bir zaman döndürücüsü var. Sadece geriye gitmek tehlikeli sonuçlar doğuracağını biliyor. Ortaya Delphi adında Amos'un yeğeni olan bir karakter çıkıyor ve bu olayları Albus Severus ve Scorpius'a anlatıyor. Bunlarda babaların şöhreti altında ezilmemek için bu işe kendileri kalkışıyorlar. Ancak yanlarına Delphi'yi almıyorlar.

Albus ve Scorpius Üç Büyücü turnuvası zamanına gidiyor ve oyunu kazanmasın diye  Durmstrang öğrencisi kılığına girip Cedric'i küçük düşürüyorlar. Bunu gören Hermione kızarak baloya Viktor Krum ile gitmiyor. Böyle olunca Ron, Hermonie'yi kıskanmıyor ve hiç evlenmiyor.Ron, Padma ile evleniyor.

Albus ve Scorpius geri döndüklerinde Ron ve Hermione 'nin hiç yakınlaşmadığını ve çocuklarının hiç olmadığını görüyorlar.Bu arada Scorpius Hermione'nin çocuğu olan Rose'a aşık. Bunu gören Albus ve Scorpius bir daha geçmişe giderek bu sefer Cedric'in 2. oyunda başarısız olmasını sağlıyorlar. Geri döndüklerinde Scorpius Albus'un ortalıkta olmadığını anlıyor. Bu alternatif gelecekti Dolares Hogwarts müdüresi ve büyü dünyası Voldemort'un elinde. Bu evrendeki herkes 'Voldemort ve Cesaret' diye selamlaşmak zorunda. Albus'un olmamasının nedeni ise Cedric turnuvayı kaybettiği için Harry'den nefret ediyor ve bu yüzden Voldemort'a katılyor. Sonra Neville'yi öldürmüş ve Neville hiç Harry 'e yardım edememiş, böylelikle Harry Hogwarts savaşında ölmüştür. Scorpius geçmişe tekrar dönmek için Severus Snape'den yardım istiyor. Severus ilk başta inanmıyor ancak Scorpius onun geçmişi hakkında söylediklerinden sonra ona inanıyor. Bu arada Snape,Ron, Hermione ile birlikte Üç Büyücüler turnuvasına geri dönüyor ve her şeyi olması gereken gibi yapıyorlar. Bu arada bir terslik çıkıyor ve Ruh Emiciler geliyor. Ron ve Hermione Ruh Emici öpücüğüne maruz kalıp ölüyorlar. Snape ve Scorpius ormana kaçıyorlar ve Snape her şeyi düzeltmesi için kendini feda ediyor. Scorpius her şeyi eski haline getirdiğinde Albus tekrar geri dönüyor ve birlikte  kendi zaman çizgisine geri dönüyorlar. Geri geldiklerinde aileleri onlara çok kızıyor. Albus ve Scorpius zaman döndürücüyü kaybettiklerini söylüyor. Ancak aslında onu yok etmek istemektedirler. Tam onu yok edecek iken ortaya Delphi çıkıyor. Delphi aslında Amos'un yeğeni değilmiş meğerse Voldemort ve Bellatrix'in kızı olduğu ortaya çıkıyor. Delphi'nin asıl amacı Voldemort'un kazanmasını sağlamak. Bu arada kehanete göre lanetli çocuğun sadece Voldemort'u geri getireceğine ve bu çocuğunda Albus Severus olduğunu düşünüyor. Birlikte 1981 yılına geri dönüyorlar. Delphi'nin planı bebek Harry'i kendisi öldürüp Voldemort'un yaşamasını sağlamak. Bu arada Albus küçük bir boşlukta Harry'nin battaniyesine '31/10/1981 Baba yardım et'  yardım et yazıyor. Harry ise oğlunun tekrar ortadan kaybolduğunu anlıyor ve onları her yerde arıyor. O sırada battaniyeye sarılmış bir vaziyette oğlunu düşünürken bir anda battaniyenin köşesinde ki notu görüyor. Bu sırada Draco'larında bir zaman döndürücüsü olduğu ortaya çıkıyor ve Harry,Draco,Gİnny,Ron,Hermione hep birlikte 1981 geri dönüyorlar. Harry, Voldemort kılığına girip Delphi'yi diğerlerinin yanına çekiyor ve hep birlikte Delphi ile savaşıp yeniyorlar. Harry geçmişi değiştirirse geleceğin bozulacağını bildiğinden  ailesini kurtarmıyor ve ailesinin ölümünü izliyor. Sonunda geri dönüyorlar ve bitiyor.

Evet şimdi eleştiriye geldik. Bana kalırsa seri Ölüm Yadirgarları ile bitmeliydi. Çünkü zaman işi çok karışık bir olay ve çoğu yazar bunu doğru temellendirmeye koymadan yapıyor. Zaman işi kısaca çok zor. Bu zamanda gidip -gelmeyi hollywoodta çok sık kullanmaktadır. En son olarak X-men: Geçmiş Günler Gelecekte bunu yapıp seriye devam etmek amaçlı  kullanılmıştı. Biraz kolaya kaçılmış.Çünkü her zaman olduğu gibi zaman döndürücüsü ortaya çıktığından beri bir şey oldu mu ' o zaman döndürücüsünü kullanmalı' deniliyor.Pottermore'lar arasında bile bu konu çok tartışılıyor. Bu arada Pottercılar kızacak ama biraz eğlence amaçlı birazda son kitabın konusuna yakın olmasından dolayı okuyucularımızın internete'Harry Potter nasıl bitmeliydi ?' yazıp 2 dakikalık videoyu izlemesini istiyorum. Kitabın konusuna çok uygun olmuş.   Kimin kafası sıkışsa zaman işine bulaşıyor. Keşke kitabı dorukta bıraksaymış. Bu kitap biraz  da fanfic okumak gibiydi. Harry Potter'ın en kötü kitabı diyebilirim. Ancak yinede o büyülü dünyayın kokusunu almak mutluluk verici, karakterlerimi görmek de güzel. Keyiflendim, mutlu oldum. Filmi çıksa yine sıralara girip izleriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın