Görüş Bildir
Haberler
Hangisi Daha Sağlıklı? Sütyen Takmanın ve Takmamanın Sonuçlarını Sizler İçin Bir Araya Getirdik

etiket Hangisi Daha Sağlıklı? Sütyen Takmanın ve Takmamanın Sonuçlarını Sizler İçin Bir Araya Getirdik

Penny
27.08.2019 - 13:01

Önemli olan sizin nasıl rahat ettiğiniz tabii ki ama uzmanların da bu konuda söyleyecekleri var.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sütyen Antik Yunan'dan beri var.

Sütyen Antik Yunan'dan beri var.

Bugün hemen hemen her kadın kullanıyor ve kullanılmasının çeşitli yararlar sağladığına inanılıyor. Peki gerçekten öyle mi?

Sütyen takmak göğsünüzün şeklinin bozulmasını engeller.

Araştırmalara göre sütyen takmadığınızda göğüs kasları daha fazla çalışacağından göğsünüz büyür. Bunu istemiyorsanız, kendinize uygun bir sütyen takmanızda fayda var.

Bunun dışında sütyen takmanın bilenen başka bir faydası yok.

Franche-Comté Üniversitesi profesörü Jean-Denis Rouillon, bir dönem sütyenlerin göğüsler üzerindeki etkileri üzerine uzun süren bir çalışma yaptı. Sütyen kullanmanın hiçbir yararı olmadığını, 'tıbbi, fizyolojik, anatomik olarak memenin yerçekiminden yoksun bırakılmasının hiçbir faydası olmadığını' açıkladı. 

Peki sütyen 'takmamanın' sonuçlarına bakalım.

Kan dolaşımınız artacaktır.

Sütyenler göğüs dokumuzu sıkan giysilerdir. Bütün bu sıkılık kan damarlarını sıkıştırabilir ve diğer sıkı giysi giysiler gibi kan dolaşımını engelleyebilir. Sütyen takmamak kanın serbestçe akmasını sağlayarak, göğüs sağlığınızı korur ve daha sağlıklı görünen göğüslere sahip olmanızı sağlar. Hatta vücuttaki genel kan akışını da iyileştirir.

Daha rahat uyumanızı sağlar.

Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göğüslerinizin büyümesini sağlar.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sütyen takmamak göğüslerinizin büyümesini sağlar. Eğer daha büyük görünmeleri için destekli, dolgulu sütyenler kullanıyorsanız bunun yerine sütyen kullanmayı bırakarak kalıcı bir çözüm sağlayabilirsiniz.

Göğüsleriniz daha da güçlenecek ve daha dik olacaktır.

Besançon Üniversitesi'nden Profesör Jean-Denis Rouillon, kadınların anatomisini incelemek için 15 yıl harcadı. Bulgularına göre, bir yılda sütyen takmayanların göğüsleri, takanlara göre 7 mm daha fazla yukarıdaydı. Japonya'da yapılan çalışmalarda da benzer sonuçlara ulaşıldı.

Cilt sağlığınızı iyileştirecektir.

Sütyen takmamak cilt sağlığınıza da iyi gelecektir. Kan akışı ve kas sistemine etkisi dışında, ter ve kirin uzun süre cildinizde kalmasına sebep olacağından bu uzun vadede cildiniz için oldukça zararlı olacaktır.

Uzun süre sütyen takmak cilt renginizde farklılıklara sebep olacaktır.

Yukarıda saydığımız kir ve terden dolayı cildinizin nefes almaması durumunda bu, cildinizde koyu lekeler oluşmasına sebep olabilir.

Daha acısız ve rahat bir gün geçirebilirsiniz.

Her ne kadar bedeninize uygun sütyenler taksanız da tam olarak rahat hissetmek zor. Bunun tam tersi biçimde, sütyen takmadığında rahat hissedemeyenler de var fakat gün sonunda sütyenden kurtulunduğu zaman yaşanan o his herkeste aynıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ama her şeye rağmen sütyen takmak senin için daha rahatsa o zaman tak!

Hem gece hem gündüz, sıkı, bedenine uygun olmayan, şekillendirici özelliği olan sütyenleri takmadığın ve hijyenine dikkat ettiğin sürece nasıl rahat ediyorsan o şekilde devam edebilirsin. Bedenini mutlaka tanı, en doğru sütyen ölçünü bul. En azından geceleri bedeninden biraz daha büyük olan rahat sütyenleri tercih edebilirsin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
518
99
74
51
48
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın