Görüş Bildir
Haberler
Hangi Özellikleri Annemizden, Hangilerini Babamızdan Aldığımızı Öğrenince İlk İş Kendinizi Sorgulayacaksınız!

etiket Hangi Özellikleri Annemizden, Hangilerini Babamızdan Aldığımızı Öğrenince İlk İş Kendinizi Sorgulayacaksınız!

Astrophel
05.10.2019 - 07:00

Bu içerik 'Aynı annesine çekmiş' yargısını yerle bir edecek... 😂

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocuklar burun uçlarını, dudak çevrelerini, elmacık kemiklerinin boyutunu, göz çevrelerini ve çene şekillerini çoğu zaman ailelerinden alır. Bahsettiğimiz bölgeler yüz tanımada öne çıkan özelliklerdir ve bu bölgelerde benzerlik gösteren kişiler bize neredeyse birbirinden farksız gelir.

2. Cinsiyet

2. Cinsiyet

Çocukların cinsiyetini belirleyen özellikler babadan gelir. Bebekler annelerinden her zaman X kromozomunu alırken babalarından da X kromozomu alırlarsa bebeğin cinsiyetin kız, babalarından Y kromozomu alırlarsa erkek olur. 

Babanın erkek kardeşi fazlaysa çocuğun erkek olma ihtimali, kız kardeşi fazlaysa bebeğin kız olma ihtimali daha yüksektir. Erkeklerin yalnızca bazılarının spermleri eşite yakın miktarda X ve Y kromozomuna sahiptir ve bu da çocuğunun kız ya da erkek olma ihtimalinin eşit olduğu anlamına gelir. 

Y kromozomlarında X kromozomlarından daha az gen vardır, erkek çocuklarının çoğunlukla annelerine benzemelerinin sebebi de budur. Kızlar ise iki ebeveynden de X kromozomu aldıkları için kime benzeyeceğini tahmin etmek pek de mümkün değildir.

3. Diş sağlığı

3. Diş sağlığı

Eğer baba sık sık dişçiye gitme ihtiyacı duyuyorsa çocukların da diş problemleri yaşaması muhtemeldir. Dişlerin boyutu ve şekli iki ebeveynden de alınabilse de babanın genleri hala dominanttır.

4. Zeka

4. Zeka

Zekayı ilgilendiren genler X kromozomunda bulunur. Bu nedenle erkek çocuklar zekalarını annelerinden alır. Kızlar ise, daha önce de bahsettiğimiz gibi iki ebeveynden de X kromozomu aldıkları için, zekalarını hem anneden hem babadan alır. Ancak zekanın en fazla %40'ı ebeveynden geçer, kalan %60 ise tecrübeler doğrultusunda edinilir. Yani sıkı çalışmanın yerini hiçbir şey dolduramaz. Erkek çocukların IQ'su genellikle annelerininkinden 15 puan yüksektir.

Zekasıyla gurur duyan bir erkekseniz eğer, bunun için annenize teşekkür etmeyi unutmayın. 😉

5. Akıl hastalıkları yatkınlığı

5. Akıl hastalıkları yatkınlığı

Yaş ilerledikçe spermlerin kalitesi azalır. Bu nedenle yaşı ilerlemiş kişiler, çocuklarına mutasyona uğramış genler geçirebilir. Bu da akıl hastalıkları, otizm, hiperaktivite ve bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkların riskini arttırır. Bunun yanında babaları 45 yaşının üzerindeyken doğan çocuklarda intihar meyili ve öğrenme bozuklukları daha sık görülür.

Hangi yaşta olursa olsun koroner kalp hastalığı olan erkeklerin bu rahatsızlığı erkek çocuklarına geçirme ihtimali yüksektir. Erkekte kısırlık varsa ve gebeliğin yapay bir şekilde gerçekleştirildiği durumlarda da erkek çocuklarda aynı problemler görülebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hemofili ve otizm yatkınlığı

6. Hemofili ve otizm yatkınlığı

Anneden alınan X kromozomunda bulunan genlerle geçen ve sadece erkek çocuklarda gelişen hastalıklar da vardır. Erkek çocukta yalnızca bir tane X kromozomu vardır ve mutasyona uğramış bu genleri dengeleyecek bir X kromozomu daha yoktur.

Hemofili, kanın pıhtılaşma özelliğini zayıflatan bir rahatsızlıktır. Bunun yanında Duchenne Musküler Distrofi ve otizm de bu şekilde anneden erkek çocuğa geçen rahatsızlıklardandır.

7. Kilo problemi yatkınlığı

7. Kilo problemi yatkınlığı

Kilolu olmak ya da zayıflık da genetik olarak aktarılan bir durum. Çoğu insanın kilosu ve bel ölçüleri %25 oranında genlere bağlıdır. Kilo problemi yaşanan genler, fit olmanızı sağlayan genlerden daha kalıtsaldır. Kilo problemiyle karşılaşan kişiler de bu genleri ailelerinden almaktadır ve nedeni genler olduğunda fazla kilolardan kurtulmak oldukça zordur.  Böyle durumlarda bile iyi bir beslenme planı ve fiziksel aktivitenin etkisini de göz ardı etmemek lazım tabii.

Çocuğun kilosu yalnızca annesine bağlıdır. Babanın kilosunun çocuğun kilosunda hiçbir etkisi yoktur, anne zayıfsa çocuğun da zayıf olması muhtemeldir. Eğer anne kiloluysa bebek doğduktan sonra birkaç fazla kilosu olması da normaldir.

8. Boy

8. Boy

Çocuğun boyunda babanın etkisi anneden daha fazladır. Uzun erkeklerin çocukları da genellikle uzun olur. Ortalama bir insanın boyu %60-%80 oranında anne ve babasına bağlıdır, geri kalanını ise beslenme şekli, yaşam tarzı ve sağlığından etkilenir. Bunun yanında aynı anne babanın çocuklarının boyu aynı olmaz, genellikle küçük kardeşler büyüklerden daha kısa olur. 

Çocuğunuzun gelecekteki boyunu hesaplayabilirsiniz:

  • Eğer erkek bebeğiniz varsa annenin boyuna babanın boyunu ekleyin, üzerine 13 cm ekleyin ve toplamı 2'ye bölün. Eğer bebeğinizin cinsiyeti kızsa anne ve babanın boylarını toplayın, 13 çıkarın ve ikiye bölün. İşte çocuğunuzun yetişkin olduğundaki boyu!

9. Gamze

9. Gamze

Gamzeler çekinik bir gendir ancak iki ebeveynden birinde gamze varsa çocukta görülme olasılığı da yüksektir.

Bonus: Çocuğunuzun nasıl görüneceğini tahmin etme!

Bonus: Çocuğunuzun nasıl görüneceğini tahmin etme!

İki ebeveynin de aile fotoğraflarına bir göz gezdirin. Çoğu akrabada bulunan, kıvırcık saç, kemerli burun, koyu göz rengi gibi ortak özelliklere dikkat edin. Bu tip özellikler dominanttır ve çocuğunuzun da bu özellikleri taşıma ihtimali yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz kime çekmişsiniz? Annenize mi babanıza mı, yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
411
88
38
32
27
22
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?