Görüş Bildir
Haberler
Hangi Meşhur Şiir Senin İçin Yazılmış?

etiket Hangi Meşhur Şiir Senin İçin Yazılmış?

Ayşe Korkmaz
13.11.2015 - 15:28

Kimi zaman acıtır kimi zaman bir dost gibi sarılır size şiirler. Hissettiklerini o kadar iyi bilirler ki o şiirin senin için yazıldığını düşünürsün. Kim bilir belki de öyledir? Hadi soruları cevapla ve hangi şiirin senin için yazıldığını öğren.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatının sana getirdiği en önemli şey ne?

1. Hayatının sana getirdiği en önemli şey ne?

2. Peki hangisi seni hüzünlendirir?

3. Aşk senin için nedir?

3. Aşk senin için nedir?

4. Güzel bir film seç bir de şimdi içinde mutluluk, gözyaşı bir de tutku olsun!

5. Bir şiir yazıyorsun diyelim o süreçte en çok neye ihtiyaç duyarsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi Sezen Aksu şarkısı senin için yazılmış?

7. En güçlü silahını seç şimdi!

8. Yalnızlığın çaresine nasıl bakarsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Nazım Hikmet'ten Bugün Pazar!

Nazım Hikmet'ten Bugün Pazar!

''Ve ben gökyüzünün bu kadar benden uzak, bu kadar geniş, bu kadar mavi olduğuna şaşarak kımıldamadan durdum''

O kadar çok şey geçmiş ki üstünden hayat seni daha fazla yoramazmış gibi hissediyorsun. Zamanında fark edemediğin güzellikleri yeniden keşife çıkmış ve huzur bulmuşsun. Biraz gökyüzü, biraz toprak, biraz da güneş.. Daha ne ister ki insan? Özgürlük işte bu, çok basit bir formül aslında.  Hayatın geri kalan telaşı, ilişkiler, iş güç hepsi düzelir yeter ki üstüne kapanmasın ne duvarlar ne mutsuzluklar...

Şiirin tamamı için

Turgut Uyar'dan Denge!

Turgut Uyar'dan Denge!

''Ben tam kendime göre, ben tam dünyaya göre''

Senin kendine göre bir dünyan ve doğruların var. Kimsenin bunu bozmasına da izin vermezsin! Kolay olmamış doğrularına kavuşmak, yanıltmışlar bazen seni ama dönüp dolaşıp kendine gelmişsin gene bu yüzden ki biraz şüphelisin belki insanlara ama yine de dönmemişsin sırtını onlara, hala bir yerlerde umudun vardır belki, kim bilir?

Şiirin tamamı için

Cemal Süreya'dan Sana Giden Bütün Yollar Kapalı!

Cemal Süreya'dan Sana Giden Bütün Yollar Kapalı!

''Çıkar giderim bu kentten daha olmazsa, sensizliğin bir adı olur, bir anlamı olur belki''

Aşkın peşinde ne olacağını bilmeyerek hatta biraz da bilmeyi istemeyerek koşturup duruyorsun. Ümitsizlik seni yolundan döndürmese de kendine döndürmüş biraz. Aşık olmayı değil, aşkı sevmişsin içten içe! Upuzun yolları göze almışsın unutmak için zaten kavuşmak olmasa da olur, sevgilinin hayali bile yeter çoğu zaman...

Şiirin tamamı için

Gül/Bülbül!

Gül/Bülbül!

''Seher yeli eser yırtar eteğini gülün

Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün

Sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler

Kopup dallarından toprak olmadalar her gün.''

Hayatın sonu zaten yokluk hiç değer mi o güzel canını üzmeye? Meşk içinde yaşamak varken ne diye şişeleri kederle bitiresin ki? Sen hayat dolusun, keyfinin bozulmasına asla izin vermezsin! Sevgilin yanında, elinde şarabın yeter. Bu demek değil ki üzüntüler ya da bir son yok hayatta. Sen sadece her durumun içinde mutlu olmayı başarabiliyorsun.

Etme!

Etme!

''Ey, makamı var ve yokun üzerinde olan kişi, sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme!''

Senin aşkın, hikayen kutsal olan. İçinde olan aşkı inancınla besliyorsun çünkü bütün evreni, hayatını sana bahşetmiş bir güç var senin için. Sen yönün doğruya dönük, iyiliğe dönük. Aşka tutunan parçandan vazgeçmiyorsun asla, onunla yatıp onunla kalkıyorsun. Ne öyle gelip geçici bir heves, ne de kırık bir kalp. Hep oracıkta olan, ne bu dünyada ne diğerinde seni bırakmayacak kudretli bir duygu.

Şiirin tamamı için

Kuş Koysunlar Yoluna!

Kuş Koysunlar Yoluna!

''Öyle güzelsin ki kuş koysunlar yoluna, bir çocuk demiş''

Senin her şeyin düşüncelerinde! Hayatın bir türlü uyuşmazlığı var ama zihnindekilerle, kendini bulamamışsın tam. O kadar kırılgansın ki kendine oluşturduğun bir duvar var insanlarla aranda. Aslında ne kadar naif, ne kadar hisli birisin keşke görebilseler seni... Ne zaman insanlarla olsan korkup kaçıyorsun, kendini bırakmışsın yalnızlıkla bir oyuna.

Şiirin tamamı için

Ayakkabılarını Kapımın Önünde Görmeyi İstiyorum!

Ayakkabılarını Kapımın Önünde Görmeyi İstiyorum!

''Oysa seni sevmem toplumu meşru kılar ve gitmen beni dile indirger sevgilim''

Çok büyük bir tutkuyla sever ve sevilirsin sen. Karşındakinin asla gitmeyeceğini ve onun gidişinin yıkım olacağını bilerek... Her an, beraberliği daha da çok güçlendirir. Her kelime biraz daha aşık olmak gibi gelir. Doğru bir denklem senin hissettiklerin, diğeri giderse denklem düşer..

Şiirin tamamı için

Sevgilerde!

Sevgilerde!

''Siz geniş zamanlar umuyordunuz, çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek''

Gideceğin yeri, yapacağın işi derken sevgiler de ertelenmeye başlamış. Bunu fark ettiğin ve zamanı geri almayı başaramadığında ise artık çok geç. Hep açıklamayı, anlatmayı beklerken, seni seviyorum, diyip geçilmemiş çünkü. Üzüntüler paylaştıkça azaldı, sevgilerse çoğaldı paylaştıkça.. Belki hala vakit vardır senin olana seslenebilmen için.

Şiirin tamamı için

Ayrılış!

Ayrılış!

''Atamam kendimi denize, dünya güzel''

Geride kalan olmak kolay değil ama bir yandan da hayat devam ediyor neşesiyle. İçin buruk kalsa bile dimdik durabilirsin. Bir damla yaşı bile sakınırsın kendinden. Yoksa üzülmeye değmeyeceğinden değil, serde gurur var, yansıtamazsın. Zaten hiçbir şey de bitmiş değil, her veda bir başlangıç daha getirir. Ardından salladığın eller belki başkasına bir hoşgeldin davetidir.

Şiirin tamamı için

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2455
852
194
135
103
78
15