Görüş Bildir
Haberler
Hangi Borsada Kaç Şirket Listeleniyor? İşte Şirket Sayısına Göre Dünyanın En Büyük 12 Borsası

etiket Hangi Borsada Kaç Şirket Listeleniyor? İşte Şirket Sayısına Göre Dünyanın En Büyük 12 Borsası

Dünya borsası, küresel ekonominin çok önemli bir unsuru. Yatırımcıların menkul kıymet ticareti yapmasına ve şirketlerin sermaye arttırmasına olanak tanır. Birçok borsa dünya çapında faaliyetlerini sürdürür. Ancak bazı borsalar diğerlerinden daha büyük. Şimdi gelin, hangi borsada kaç şirket listelendiğini inceleyelim. Bununla beraber, listelenen şirket sayısına göre dünyanın en büyük 12 borsasına göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. London Stock Exchange Group

12. London Stock Exchange Group

LSE Group (LSEG), önde gelen uluslararası borsa şirketidir. Dünya çapındaki finans kurumlarına veri ve teknoloji çözümleri sunuyor. Şu anda piyasa değeri yaklaşık olarak 29,5 milyar sterlindir. Hisse senedi de yazının yazıldığı sırada 95,30 sterlin civarında. Ayrıca LSEG borsasında 1,918 şirket listeleniyor.

11. Euronext, Europe

11. Euronext, Europe

Euronext, merkezi Amsterdam, Hollanda'da bulunan bir Avrupa borsası. Amsterdam, Dublin, Lizbon, Oslo, Paris ve Brüksel'de faaliyet gösteriyor. Avrupa'nın en büyük borsalarından biridir. 2023 yılı itibarıyla, Euronext borsasının piyasa değeri 4 trilyon euronun üzerindedir. Ayrıca Euronext borsasında 1,962 şirket listeleniyor. Bu borsanın kıtadaki şirketler için önemli bir sermaye kaynağı olduğunu unutmamalısınız.

10. ASX Australian Securities Exchange

10. ASX Australian Securities Exchange

Australian Securities Exchange, Avustralya'daki birincil borsadır. Aynı zamanda Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük borsalardan biri. Sidney'de 1987 yılında devlete dayalı 6 adet borsanın birleşmesiyle kurulmuştur. 2023 yılı itibarıyla, toplam piyasa değerinin yaklaşık 2,5 trilyon AUD olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ASX borsasında toplam 2,132 şirket listeleniyor.

9. Shanghai Stock Exchange, China

9. Shanghai Stock Exchange, China

Shanghai Stock Exchange (SSE), anakara Çin'deki iki borsadan biri. Çin'in en büyük şehri Şangay'da bulunur. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük borsaları arasında yer alır. 2023 yılı itibarıyla, bu borsanın yaklaşık 11 trilyon ABD doları üzerinde bir piyasa değeri var. 2,184 şirkete ev sahipliği yapar. Bunların içerisinde Alibaba Group da vardır.

8. National Stock Exchange of India

8. National Stock Exchange of India

National Stock Exchange of India, ticaret hacmi ve piyasa değeri açısından Hindistan'ın en büyük borsası. 1992 yılında kurulan NSE, Mumbai'de bulunuyor. 2023 yılı itibarıyla, bu borsanın piyasa değeri 3 trilyon ABD dolarıdır. 2,199 halka açık şirketi listeler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. NYSE, United States

7. NYSE, United States

New York Stock Exchange (NYSE), piyasa değerine göre dünyanın en büyük borsalarından biri. New York şehrinde Wall Street'te yer alıyor. 1792 yılında kurulmuştur. Müzayede piyasası olarak çalışıyor. Şirketler hisse senetlerini borsada listeleyebiliyor. 2023 itibarıyla, bu borsanın piyasa değeri yaklaşık 24,2 trilyon ABD dolarıdır. 2,405 halka açık şirketi listeler.

6. Korea Exchange

6. Korea Exchange

Korea Exchange (KRX), Güney Kore'de bulunur. Küresel finans piyasasında önemli bir oyuncudur. 2023 yılı itibarıyla, bu borsanın piyasa değeri çeşitli ekonomik, politik ve piyasa faktörlerine bağlıdır. 2,480 halka açık şirketi listeliyor. Güney Kore ve Asya-Pasifik bölgesinde devam eden ekonomik bir büyüme var. Bu, bünyesinde listelenen şirketlerin kazançlarını arttırabilir.

5. Hong Kong Exchanges and Clearing

5. Hong Kong Exchanges and Clearing

Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX), 2023 yılı piyasa değeri 4 trilyon ABD dolarını aşmıştır. Bu sebeple, dünyanın en büyük borsalarından biridir. Hong Kong, Çin ve dünyadaki diğer ülkelerden pek çok şirkete ev sahipliği yapar. Bu borsada 2,596 şirket listelenmektedir.

4. Shenzhen Stock Exchange, China

4. Shenzhen Stock Exchange, China

Shenzhen Stock Exchange (SZSE), 1990 yılında kurulmuştur. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük borsalarından biridir. 2023 yılı itibarıyla, piyasa değeri yaklaşık 6,2 trilyon ABD dolarıdır. Ayrıca 2,753 halka açık şirketi listeler.

3. TMX Group, Canada

3. TMX Group, Canada

TMX Group, piyasa değerine göre dünyanın en büyük borsa gruplarından biridir. Hem yatırımcılar hem ihraççılar için bir dizi hizmet sağlar. Aynı zamanda pazar yeri imkânı tanır. Bu sebeple, küresel finans piyasalarında önemli bir rol oynuyor. Bu borsa, 3,602 şirket listeliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Nasdaq, United States

2. Nasdaq, United States

Nasdaq, dünyanın en yenilikçi şirketlerine ev sahipliği yapan bir Amerikan borsasıdır. Bünyesinde hızla büyüyen teknoloji şirketlerini barındırır. 1971 yılında kurulmuştur. 2023 yılı itibarıyla, toplam piyasa değeri 16 trilyon doların üzerindedir. Bu borsada, 3,643 şirket listeleniyor. Apple, Amazon, Facebook, Microsoft ve Alphabet bu borsada listelenen en büyük şirketler arasında yer alıyor.

1. Japan Exchange Group

1. Japan Exchange Group

Japan Exchange Group (JPX), Japonya'nın en büyük borsasıdır. Piyasa değerine göre dünyanın üçüncü büyük borsasıdır. Japon mali piyasalarının rekabet gücünü arttırmak için çalışmalar yürütmektedir. Listelenen toplam şirket sayısına göre dünyanın en büyük borsa operatörüdür. 2023 yılı itibarıyla, bu borsada 3,871 şirket listeleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın