Görüş Bildir
Haberler
Halkbank'ın 'Kur Korumalı TL' Reklamı Meclis Gündeminde: 'Vurgun İddialarını Güçlendiriyor'

Halkbank'ın 'Kur Korumalı TL' Reklamı Meclis Gündeminde: 'Vurgun İddialarını Güçlendiriyor'

CHP'li Antmen'in verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövize endeksli Türk lirası mevduatı sistemine geçildiğini açıkladığı günün ertesinde, Halkbank’ın reklam filminin paylaşıldığı belirtilerek, “Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada olduğuna göre, döviz kurları zirvedeyken birilerinin çok büyük bir vurgun yaptığı iddiaları güçlenmektedir.” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sistemini açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Halkbank’ın TL’ye ilişkin yayınladığı reklam filmi tartışma yarattı, CHP  konuyu Meclise taşıdı.

'Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada'

'Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıkladığı günün ertesinde Halkbank’ın reklam filminin paylaşıldığını belirterek, “Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada olduğuna göre döviz kurları zirvedeyken birilerinin çok büyük bir vurgun yaptığı iddiaları güçlenmektedir” dedi.

CHP’li Antmen şu soruları yöneltti:

Reklam filmini çeken ajansın başkanı konuştu

Reklam filmini çeken ajansın başkanı konuştu

Reklam filmini çeken ajansın sahibi  Sedat Tunç ise  sözkonusu reklamın neredeyse 1 yıl önce çekildiğini söyledi. Gerçek Gündem'e konuşan Tunç, 'Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane'de çekildi. Oradan da soruşturabilirsiniz. Yeni çekilen bir reklam değil. Böyle bir ürünle alakalı müşterimizin bizimle talebi vardı. Konjonktür uygun olduğu için dün yayınladık. Bir reklam çekiminin süresi en az 1 ay, dolayısıyla böyle bir şey yok' diye konuştu.

Reklam ajansının Twitter hesabından 14 Aralık tarihinde paylaşılan ve gerek kıyafetler gerekse ortam itibarıyla dün yayınlanan reklam çekiminin arka plan görselleri olduğu iddiası ortaya atılan fotoğraflarla ilgili olarak ise Tunç, 'Geçen hafta 14 Aralık'ta çektiğimiz Paraf kampanyasının set fotoğrafları. Paraf'ın yeni yıl reklamıydı' dedi. 

Erdoğan'ın açıklayacağı tedbirlerle ilgili bilgileri olmadığını ifade eden Tunç, 'Kimsenin öyle bir şey bildiği yok. Bunlar doğru değil. Böyle bir şey olsa hiçbir akıl sahibi insan çıkıp da 'reklamı yayınlayayım' demez zaten. 17 Ocak'ta çekilen bir reklamdı. Biz TL ile alakalı bir reklam yapmıştık, konjonktür uygun olduğu için de reklamı girdik, bu kadar. Ekstra başka bir şey aramanın anlamı yok. Biz iyi niyetli işler yaptık, böyle bir şey olacağını düşünmedik' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
32
12
11
11
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

İddiaları güçlendirmiyor, kanıtlıyor.

Kzlt

Çok güzel lan gerektiğinde din yerine Ataya da sarılıyorlar. Halkbank: Doların düşürüldüğünü eniştemden öğrendim.

Hilal Bal

Resmen kanıt.. Bu ülkede hiçbirşeye güvenim kalmadı, Bu kadar kolpacı bir ülke daha olamaz.

Alexander Sallander

Ülkenin günahı ne? Bu kahpelikleri kim yapıyorsa ona güvenme